1.6 Valvematic, áno/nie ???
2 Cirdeman
1,6 valvematic = zjednodušeně 1,6 dual VVTI + proměnlivý zdvih sacích ventilů + proměnná délka sacího potrubí.
1,6 valvematic = zjednodušeně 1,6 dual VVTI + proměnlivý zdvih sacích ventilů + proměnná délka sacího potrubí.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
VLAN, novy flash v ECU jako odstraneni potizi se spotrebou oleje... Oukej pak USA by meli mit vsichni radi.
O tom prispevku nekoho, komu se to stalo se radsi nebudu vyjadrovat....
Navic jestli napisu ze po 2006 r.v. jsou v pohode, tak to neznamena, ze by se to u pred timto datem muselo projevit u vsech...
Pises dlouho.....
O tom prispevku nekoho, komu se to stalo se radsi nebudu vyjadrovat....
Navic jestli napisu ze po 2006 r.v. jsou v pohode, tak to neznamena, ze by se to u pred timto datem muselo projevit u vsech...
Pises dlouho.....
Back in Czech.
Dual VVTi je premenlivé časovanie sacích aj výfukových ventilov a to podla všetkého čo som čítal tak nová 1.6-ka s označením Valvematic nemá, iba 1.3-ka...1.6-ka má iba sacie časované+premenlivý zdvih ventilov+premenlivá dĺžka sacieho potrubiaČepo píše:2 Cirdeman

Rozhodnutie padlo na benzínový atmosferický motor VALVEMATIC...pomerom kvalita/cena
2 Cirdeman
Potřebuješ si doplnit znalosti
Podívej se na stránky Toyota cz konkrétně http://www.toyota.cz/cars/new_cars/toyo ... matic.tmex
Jinak 1,6 motory s VVTI:
3ZZ FE časování jen sacích ventilů výkon 81 kW značen též 1,6 VVTI
1ZR FE časování sacích a výfukových ventilů výkon 91 kW značen též 1,6 DUAL VVTI
1ZR FAE časování sacích a výfukových ventilů + lift sacích+ proměnlivá délka sání 97 kW značen 1,6 Valvematic

Potřebuješ si doplnit znalosti

Podívej se na stránky Toyota cz konkrétně http://www.toyota.cz/cars/new_cars/toyo ... matic.tmex
Jinak 1,6 motory s VVTI:
1ZR FE časování sacích a výfukových ventilů výkon 91 kW značen též 1,6 DUAL VVTI
1ZR FAE časování sacích a výfukových ventilů + lift sacích+ proměnlivá délka sání 97 kW značen 1,6 Valvematic

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Nechcem sa hádaťČepo píše:2 Cirdeman
Potřebuješ si doplnit znalosti![]()
Jinak 1,6 motory s VVTI:

Rozhodnutie padlo na benzínový atmosferický motor VALVEMATIC...pomerom kvalita/cena
Čepo:
Až teraz som si všimol, že v popise ho máš uvedení ako jeden z tvojich motorov ktorý si mal, alebo ešte stále máš
tak určite vieš o čom hovoríš...
ja som si to nevšimol a ospravedlňujem sa za moje pochybnosti o tvojom príspevku vyššie
sorry 
Až teraz som si všimol, že v popise ho máš uvedení ako jeden z tvojich motorov ktorý si mal, alebo ešte stále máš

Mám Aurisa II 1.6 valvematic a som spokojný. Posledných 7000 km mám priemernú spotrebu 6,6l (hlavne krátke vzdialenosti - 16km). Teraz cez zimu (keď je ráno -10 stupňov) tak mi to na tu krátku trasu žere cca o liter viac než na jeseň.
Jediné na čo niesom zvyknutý je to že to musím točiť keď chcem výkon (pri zrýchlovaní z 60-70 kmh podradiť na 3 a točiť až do 120-130 kmh)
Myslím že sa ti diesel nezaplatí, hlavne keď cena nafty stále stúpa a rýchlejšie než cena benzínu.
Jediné na čo niesom zvyknutý je to že to musím točiť keď chcem výkon (pri zrýchlovaní z 60-70 kmh podradiť na 3 a točiť až do 120-130 kmh)
Myslím že sa ti diesel nezaplatí, hlavne keď cena nafty stále stúpa a rýchlejšie než cena benzínu.
To je bordel co? Auto žere olej, tak překalibrujeme software a je toVLAN píše:Aczasa:
http://www.toyotapart.com/1ZR-FE_ENGINE ... 145-08.pdf

A dneska? Software...

Mimochodem, můj Auris 2.0 D4-D olej nežere prakticky vůbec, měním po 15 tis. a mezi tím nedolévám a je pořád nad střední ryskou. A najeto mám 140.000

<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
To je taky to jediné, co mě zatím odrazuje od koupě nové Corolly - líbí se mi víc než Auris II, i když má některé věci proti němu ošizené. Ale je to jistě o zvyku, je jasný, že z dieselu s 300Nm se přesedá do atmosférickýho benzínu těžkoCecilius píše: Jediné na čo niesom zvyknutý je to že to musím točiť keď chcem výkon (pri zrýchlovaní z 60-70 kmh podradiť na 3 a točiť až do 120-130 kmh)
.

<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
- marceltokar
- Manager Týmu
8000ot/min
8000 ot/min sa mi nezdá, to už by asi predtým zasiahol obmedzovač, ale pravdupovediac nad 6500 som ešte neskúšal. Aj to už ťahá jak blázen a má krásny zvuk akoby tam aj húkalo nejaké turbo.