nezahřívá se

vše ohledně modelové řady Corolla
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Na kolik výjde origo Toyota i s tím těsněním? Hm, to já zase problém s vařením nemám, tak nevim, jestli je to teda normální, že víc jak k půlce se mi ukazatel nedostane...
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

enikybeniky píše:Na kolik výjde origo Toyota i s tím těsněním? Hm, to já zase problém s vařením nemám, tak nevim, jestli je to teda normální, že víc jak k půlce se mi ukazatel nedostane...
Asi 400,- Kč.
To, že se ti ručička ukazatele dostane max těsně pod polovinu stupnice, je normální. Taky se mi to zdálo podezřelé, když jsem si koupil toy ;).
Obrázek
enikybeniky
Řidič

Opravdu? Tak to je fajn, tak to řešit nebudu. Ona se mi trošku nezdála spotřeba, je sice pravda, že jezdim jenom asi 3 km ráno do práce a pak z práce, ale 8,5 l/100 km se mi už moc nelíbí, ale reálný to asi je, motor se nestačí skoro ani trošku zahřát, teď ta zima, zimní pneu, to tomu taky asi moc nepřidává. Nevim, jaká je udávaná spotřeba město.

Tak to se spíš zaměřim na to, proč mi automaticky nespíná sahara...
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

No mohl ti zůstat otevřenej úplně (čemuž teda moc osobně nevěřím)a v tom případě by se ti to hrózně dlouho zahřívalo ale nevyvřelo by to při vysoké teplotě okolí.Jestli to teť nějak extra nevadí,tak bych to zatím nechal a na jaře ho koupil.....pro klid duše.Aspoň budeš vědět,že ho máš novej a nemusíš se o něj nějakej čásek starat. :wink:
Známímu teda otevřenej zůstal (zaseknul se) a po ujetí čtrnácti kiláků byl motor furt tak v necelé jedné čtvrtině a topení netopilo skoro vůbec.Skla se mu rosily....no byl to pakec
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
enikybeniky
Řidič

Tak s tím já fakt problém nemám, toyotka mi topí krásně už po pár chvilkách, stačí nastartovat, jít oškrábat okna a když vlezu dovnitř, už je tam teploučko. :) A Okna se mi taky nerosí, max. tak zadní boční a to zase ne tak často. Mně se teplota dostane tak do tý půlky v týhle zimě. Ale jak říkám, jezdim převážně krátký vzdálenosti.
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

enikybeniky píše:Opravdu? Tak to je fajn, tak to řešit nebudu. Ona se mi trošku nezdála spotřeba, je sice pravda, že jezdim jenom asi 3 km ráno do práce a pak z práce, ale 8,5 l/100 km se mi už moc nelíbí, ale reálný to asi je, motor se nestačí skoro ani trošku zahřát, teď ta zima, zimní pneu, to tomu taky asi moc nepřidává. Nevim, jaká je udávaná spotřeba město.

Tak to se spíš zaměřim na to, proč mi automaticky nespíná sahara...
U mojí rollky udávaji tohle motor 1.3i
* město – 8,2 l
* 90 km/h – 5,7 l
* 120 km/h – 6,9 l
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Tonda píše:No mohl ti zůstat otevřenej úplně (čemuž teda moc osobně nevěřím)a v tom případě by se ti to hrózně dlouho zahřívalo ale nevyvřelo by to při vysoké teplotě okolí.Jestli to teť nějak extra nevadí,tak bych to zatím nechal a na jaře ho koupil.....pro klid duše.Aspoň budeš vědět,že ho máš novej a nemusíš se o něj nějakej čásek starat. :wink:
Známímu teda otevřenej zůstal (zaseknul se) a po ujetí čtrnácti kiláků byl motor furt tak v necelé jedné čtvrtině a topení netopilo skoro vůbec.Skla se mu rosily....no byl to pakec
hle řeším problém na jiným autě, termostat je novej, čidlo na teplotu taky jiný, vody se zdá že tam je dost, cca po 10 km to topí, ale rafička na teplotu prostě nevyleze, může to být třeba tím že tam je stará voda, že by se to pak zacpalo? nebo zavzdušnilo?
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

medved.design píše: ... může to být třeba tím že tam je stará voda...
To je dost dobrý :lol: Nemrznoucí kapalinou to nebude a když tam máš ty nový věci,tak už zbývá jin vodní čerpadlo a chladič.......nebo jsem ještě na něco zapomněl?
No když bys mněl ucpanej chladič,tak vaříš a ne že by se ti to nedostalo na provozní teplotu.A když bys to mněl zavzdušněný,tak ti to na Toyotě bude dělat bordel i s volnoběhem.
Ty a blblo ti to takhle i v létě?A ten termostat tam máš správnej jo?Protože třeba já ho mám na 82 stupňů celzia.Jestli jsou teda na různý teploty.Vím-bude to asi blbý srovnání,ale na Š 105 je termostat na nižší teplotu než na Favorita a přesto navzájem pasují.Není to tady taky tak? To fakt netuším
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

hele neni to na toyotě ale mazdě, rafička se po cca 100km dostane ani ne do pětiny stupnice, kdyby to bylo vodní čerpadlo, asi by to spíš vařilo ne? a ten chladič taky. je to karburátor a ty otáčky tak nějak všelijak lítaj, ještě to taky žere dost benzínu, jsem z toho nešťastnej, už nevím co vyměnit, termostat normálně zavírá a pak otevře, je to cejtit na hadici, je mám pocit na 85-90 stupňů, teda bylo to tam napsaný, mno až budu mít čas vyměním tu vodu. nemáš ještě jiný rady?
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

No a s tím čerpadlem máš asi pravdu.Asi by to fakt vařilo.A stou chladící kapalinou nevím jestli to pomůže.Už mně nic nenapadá.A to se ti tak blbě zahřívá i v létě?Že bys skusil hodit před chladič ňákou dečku a možná bude po problému :?
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Mno právě, že se to neohřeje ani v létě, ale cca po 100 km se to v létě ohřeje, asi zkusim tu chladící kapalinu a uvidim. Moje rollka, tu nastartuju, vyjedu před vrata a už krásně topí
macino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macino »

2 enikybeniky.... u me byl problem s termostatem..... byl zatuhly,takze trvale poustel velky obeh chladici kapaliny. motor se zahral cca po 15-20 km. Rucicka vystoupala do pulky pole (to je OK,tam by se mela drzet).Ale vubec mi do zahrani netopila-coz ovsem neni tvuj problem..kazdopadne neni nic jednodussiho nez termostat vyndat a podrobyt ho testu v zahrivajici se vode....Po vymene termostatu mi (ted v zime) rucicka teploty vystoupa do pulky po ujeti cca 10km....
corolla e9 1,3 12V, liftback
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tak ale píše,že je nový.Leda,že by odešel do věčných lovišť.To se stává i u nových věcí.Bohužel. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“