jj, mám v autě asi všechno(vše v elekt.,ABS,klima)akorát jsem netušil že fakt ty kabely na zadní repro tam jsou taky. Je to super.Palos píše:Japonci vzdycky pri vyrobe tahaj elektriku na vsechno po celym aute, ikdyz ti chybi nejaka ta vybava.
tak to mas uz pripraveny to je pohoda,jenom v evrope setrej na kazdym dratku-(viz Skoda).
Konektory na zadní repro do E10
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Corolla E10 4E-FE 1.4XLi, 16V, rv.97
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to zjisti z konektoru co mají natažený kabely v autě. Mám zapojení jejich konektorů na papíře. Hotovo, zapojeno, bomba. Ono to musí být zapojeno aspoň stejně aby jedna membrána nehoupala nahoru a druhá dolu. To se pak nedá poslouchat. Ještě dodělám to rozpojení pro vyndání plata a havaj. Fakt žádná Škodověnka. Jsem spokojenej na K%.ombre píše:Moc o elektřině nevím, ale pokud si pamatuji, tak do reproduktorů jde střídavý proud (sinusoida kopíruje přenášený zvuk, vlastně naopak). Sice se ty dráty nemají zapojovat obráceně (ač to hrát bude také), ale obávám se, že tady proměření + a - nepomůže. Spíše dráty zapojit do rádia, kam patří, tzn. zjistit osazení konektoru v rádiu.Petan píše:nevim presne co je + a co - . nejjistější by bylo to proměřit
- bývá to často káblík s proužkem ale na 100% to nevim
No a kvůli tomu odpojování bych tam buď dal tu čokoládu nebo dva jacky
A kua proměřt co jsem to napsalombre píše:Moc o elektřině nevím, ale pokud si pamatuji, tak do reproduktorů jde střídavý proud (sinusoida kopíruje přenášený zvuk, vlastně naopak). Sice se ty dráty nemají zapojovat obráceně (ač to hrát bude také), ale obávám se, že tady proměření + a - nepomůže. Spíše dráty zapojit do rádia, kam patří, tzn. zjistit osazení konektoru v rádiu.Petan píše:nevim presne co je + a co - . nejjistější by bylo to proměřit
- bývá to často káblík s proužkem ale na 100% to nevim
No a kvůli tomu odpojování bych tam buď dal tu čokoládu nebo dva jacky

Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Dej tam repro aby výkon RMS byl dost na radio při kterém to budeš provozovat.Jinak to bude chrčet.Tyhle ovály jsou pro výkon radia 4x50W(to je ve špičce) dostatečný.To rádio bude mít výkon RMS asi 30W. Oni to nikde nepíšou. Napsaný výkon ve špičce vypadá zajímavěji a líp se to prodává. Já mám radio Sony CDX-GT300. Spokojenost. Přeji dobrý výběr.
Hele, všeobecně řečeno, číselný údaj ve Watech napsaný na reproduktorech není jejich výkon, ale příkon, tj. to, kolik do nich můžeš pustit. Takže, pokud použiješ 50W repra a 25W rádio, využiješ možnosti repráků asi na 50%.
Pokud ovšem připojíš 50W repráky k 100W zesilovači, může nastat více variací:
1) Tuto skutečnost si uvědomuješ a tudíž je nebudeš ždímat, ale budeš hrát jen tak na půl hlasitosti a nic se neděje, neboť patrně nepřekročíš jejich možnosti
2) Sereš na to a ždímáš je, co to jde, a repráky velmi rychle odpochodují (doslova
) za a) se mechanicky roztrhají, nebo za b) neelektricky řečeno shoří
Jinými slovy, když připojíš hypoteticky 1000W repráky k 5W rádiu, vůbec nic se nestane, pouze hrubým způsobem zatížíš svou peněženku nákupem drahých repráků, jejichž vlastností vůbec nevyužiješ. Paňátno?
Dalece důležitějším parametrem je impedance reproduktorů, měřená v Ohmech, doporučuji dodržet údaj, který stanovil výrobce rádia!
Pokud ovšem připojíš 50W repráky k 100W zesilovači, může nastat více variací:
1) Tuto skutečnost si uvědomuješ a tudíž je nebudeš ždímat, ale budeš hrát jen tak na půl hlasitosti a nic se neděje, neboť patrně nepřekročíš jejich možnosti
2) Sereš na to a ždímáš je, co to jde, a repráky velmi rychle odpochodují (doslova

Jinými slovy, když připojíš hypoteticky 1000W repráky k 5W rádiu, vůbec nic se nestane, pouze hrubým způsobem zatížíš svou peněženku nákupem drahých repráků, jejichž vlastností vůbec nevyužiješ. Paňátno?
Dalece důležitějším parametrem je impedance reproduktorů, měřená v Ohmech, doporučuji dodržet údaj, který stanovil výrobce rádia!
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak "Bazy" a teď ti to kolega vysvětli jasně!
Je jasný že na reproduktorech se udává příkon, ale když chce někdo chytat za slovíčka - budiž. Já bych řekl že to každej pochopil.Nic, hlavně že to funguje jak píšeš a já jsem jen chtěl předat nějaké poznatky. Tak šup šup ať to hraje.

Já to nemyslel jako chytání za slovíčka, ale jako...no, asi jako pomoc. Už kolikrát jsem slyšel..."a nezničí mi ty 100W repráky moje autorádio, když má jenom 35W?" Takže jsem se snažil polopaticky objasnit tuto poměrně frekventovanou otázku, a o to tu šlo, ne?

Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D