Výměna/oprava čelního skla

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To dej jinam. :-) Tak ti za tech 12 utrhnou ruce u ramen... Jen aby tam nedali nejaky totalni *****. :-) A hodne pozor na presne nasazeni gumy kolem a peclivost provedeni kolem horniho okraje...
Back in Czech.
Rada85
Člen Týmu

Příspěvek od Rada85 »

Jak jsem, psal nize, zkus toho Dubu na Jeremiasovy - jsem fakt spokojenej a celkove jednani za 1 :wink:
VLAN

Příspěvek od VLAN »

Díky za reakce, ještě to zkusím, každopádně vzhledem k tomu, že potřebuju jezdit, tak jsem nechtěl testovat servisy a věřil v autorizovaný(vím, kvalitu to neznamená, ale mělo by...), nějak to musím dořešit, prasklinu mám už 25cm přes okno, aneb stále roste :(.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Mimochodem, máte někdo zkušenosti s nějakejma externíma ochrannejma fóliema na čelní sklo? Vsadim boty, že kdyby venku byla dodatečná malá pružná vrstvička (jako je třeba na mobily), tak to mnoha kamínkům zabrání sklo narušit. Já třeba jednou dostal do čelního skla ptáka ve dvou kilech (radost - rána jako KRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁVA) a naprosto nic se nestalo. Ani škrábnutí - Avensis 2.0i 94 kW Liftback Sol, výroba 1997. Ale to sem asi měl spíš kliku... Dost...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pták není šutr a pružnou vrstvičku Ti poškrábou stěrače. A stejně to rozbití skla nezabrání.
Spíš bych zase zavedl povinné zástěrky, mám pocit, že jejich odstranění má na svědomí lobby výrobců autoskel 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

ClearPlex stěrače nepoškrábou a proti kamínkům chrání skvěle. Akorát bych rád slyšel ohledně životnosti od někoho, kdo to má dlouhodobě na autě, protože je to externí fólie přímo vystavená vnějším fyzikálním a chemickejm vlivům, takže to moc na dlouhodobý použití nevidim. Krátkodobě je to super tutově, ale já bych to chtěl mít na novym skle třeba 10 let, jinak bych se na tu investici (cca od 3 litrů, včetně montáže) vykašlal.
VLAN

Příspěvek od VLAN »

2Jimmy:

Však ono je to těžká, bez nich auto lépe vypadá(na autě je však mám). :D

2Jakub Krčma:

Ono všechny ty ochranné folie... nechal jsem si zjistit, kolik by mě vyšla kapota, přední nárazník a střecha. Bylo to celkem za tu nejlepší 16tis. Kč - tudíž částka, za kterou nechám raději auto třeba za 10let v těch partiích přelakovat, prostě řečeno u auta s drahým lakem se to určitě vyplatí, ale ze zkušeností vím, že auto jako Auris by se nechalo kvalitně přelakovat do 35000Kč bez nějakých problémů, prostě si obhajuju to, že folie je jak na čelní sklo, tak celkově blbost. :D Výjimku však vidím u prahů, pokud občas člověk veze někoho, kdo neumí nastoupit/vystoupit...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

VLAN píše:pokud občas člověk veze někoho, kdo neumí nastoupit/vystoupit...
To jsi napsal skvele :lol:
Znam i lidi, kteri neumi zavrit dvere a pak o tech, kteri neumi ridit, se ani nebavim :lol:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Fólie na čelní sklo rozhodně blbost není (především z bezpečnostního hlediska, nejen kvůli finančnímu a časovýmu opruzu při výměně skla), akorát jde o to, jak dlouho vydrží bez větších komplikací ohledně změny vzhledu či přilnavosti (kdyby to bylo aspoň 5 let, už bych do toho šel - prostě bych akorát za plánovanou dobu vlastnění auta zaplatil za fólie na sklo víc, ale někde píšou i jen dva roky, což už je pro mě trochu moc málo). U toho rozbití jde o to, že běžně nastává kvůli přímýmu styku ostrý hrany nebo obecně malý tvrdý nepružný plošky kamínku se sklem. Stačí tu energii naprosto minimálně odtlumit/rozptýlit (tloušťka fólie jen zlomek mm) a sklo nepraskne buďto vůbec nebo se naruší nesrovnatelně míň. I při relativně běžnym použití jsou situace, kdy opravdu nechceš, aby se Ti sklo nečekaně vysypalo do xichtu kvůli kamínku ve vyšší rychlosti. Tam ta pitomá fólie může znamenat rozdíl mezi nulovym poškozenim a smrtí... A od doby, co jsem měl v autě "menší problém" ve 260+ reál, což např. moje "mírně upravená" Rolla opět pojede (z mírnýho kopce nebo možná i na rovině, dle finálního výkonu - ale nestavíme ji kvůli maximálce "na dálnici v Německu", spíš jde o svižnost při "běžném ježdění"), tak záležitosti prevence nepodceňuju.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Na celni sklo je to IMHO kravina, bude to po pul roce kvuli tem skrabancum hazet odlesky od slunka, navic vec druha je, ze to podle mne neni uplne legalni. Vim, ze na Slovensku a v Rakousku trestali za folii i na bocnich sklech v pripade, ze byla cira...natoz na celnim.
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

To je jen otázka povolení pro konkrétní výrobek. Jsou dané obecné limity dle procenta průchodu světla atd., které lze snadno dodržet. Škrábance a vady tam při normálním použití nejsou o nic horší než u skla. Akorát jde prostě o to, aby to za dva roky nezměnilo barvu, neodlupovalo se apod. To by byl opruz.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Povoleni pro konkretni vyrobek je Ti uplne k nicemu, svk cajt Ti rekne, zaplat 30€, protoze tam mas folie...povoleni Ti v tu chvili bude uplne na nic.
Vcetne toho, ze kdyz ma auto CZK znacky melo by odpovidat platnym predpisum v CR, to co maji na svk nebo rakousku je jedno, ale je to nezajima.

A opet Jakube, rikam Ti zazitek z praxe, dokonce jsem na svem aute musel ty folie z prednich bocnich skel sundat, opet se ohanis jen teorii.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jakub Krčma píše: ...kdy opravdu nechceš, aby se Ti sklo nečekaně vysypalo do xichtu kvůli kamínku ve vyšší rychlosti...
A odkdy se vrstvené lepené sklo může vysypat......?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Já hovořím o ČR. Říkal jsi, že to není úplně legální, což v ČR záleží jen na tom, jestli to má nebo nemá příslušný povolení. V cizině se člověk musí přizpůsobit tomu, co tam mají za předpisy, SAMOZŘEJMĚ. To, že "sklářská" lobby má přímej zájem na neaplikování takový ochranný vnější fólie na čelní sklo, může snadno znamenat, že žádnej výrobek příslušný povolení v ČR nemá. Ale to by se muselo konkrétně zjistit. Obecně to problém není.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

A realne bys to chtel provozovat jak, to jako kdyz pojedes na lyze nebo na dovolenku, nebo jen za kamosem za hranice, nebo treba na nakup obleceni ci si zajezdit do Brucku na poradne kary, tak budes strhavat folii anebo budes ridit se servrenou zadnici? :))
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“