Vyzkratované osvětlení interiéru po vložení LED sufitky

vše ohledně modelové řady Corolla
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

Zkusim pres vikend ... mozna ze to opravdu bude nekde kousle v ECU ... ze by odpojeni vymazalo mezipamet ridici jednotky?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Taky.... a vsechna nastaveni a spoustu nesvaru... Holt dnes ma vsechno chip, vsechno ochranu a poradny sex nikde.. :-)
Back in Czech.
namestekw123
Navigátor

Příspěvek od namestekw123 »

Ahoj ja jsem si tam dal take led zarovky do stropniho a zavazadloveho svetla a nic se nedeje i kdyz jsem ji dal obracene jen nesvitila mam teda E10 musel jsem zarovicky predelat protoze se nevesly.
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

Ja mam na takovýhle špeky štěstí ... vždycky mam něco extra ...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jsou lide, kteri apriori mysli negativne..... Pak se jim jen splni co tajne ocekavaji.... :-)))))
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tak jest :D

Ovšem stejně to chce vědět alespoň trochu, co vlastně dělám. V tomto případě jak funguje LED žárovka a kudy přibližně vedou dráty.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

Tak po dlouhé době se dostávám k odpovědi. Baterku jsem nechal odpojenou skoro dvě hodiny ... Začalo svítit světýlko při otevření kufru. Ale dveřní ne. Musím někde koupit kleště na pojistky - nikde jsem je nenašel v pojistkový skříni píchlý, a projdu znovu všechny pojistky, protože mi přijde, že teda musí bejt někde prdlá pojistka, která je na obvodu od spínače dveří. Signalizace na budíkách funguje při otevření, ale světlo jen na ON, nikoli na otevření.

ach jo .. když je blbá hlava, trpí celý tělo
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

:-) no jo... Taky si rikam, ze skleroza a demence neboli, ale pak ty nohy a ruce..
Back in Czech.
spachal
Člen Týmu

Re: Vyzkratované osvětlení interiéru po vložení LED sufitky

Příspěvek od spachal »

Omlouvam se za ozivovani starsich temat, ale dnes nemlich ten samy problem :/ .. Podarilo se to nejak uspokojive vyresit?
Dnes pokus o vymenu sufitky za LEDkovou, sice se nic neozvalo ;], ale prestalo svitit komplet vnitrni osvetleni. Ted jsem hledal alespon schema pojistkovy skrinky, at vim, co zitra a kde hledat (mimochodem, neuveritelny problem najit jednoduche schema s popisem, co ktera pojistka ma na starost, uz me Toyota zacina s dokumentaci lehce stvat ..) a narazil jsem na primo tema, ktere se me tyka. Zitra zacnu pojistkami a resetem odpojenou baterii a uvidim, jak to dopadne.
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Sol 100kW, 12/2007
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

Zbytečně budeš ztrácet čas. Odešla řídící jednotka vnitřního osvětlení, předpokládám nějaká krabička s relátky, která se nachází pod palubovkou. Diagnostiku mi udělali v servisu. Cca 3500 výměna plus práce. Já prodal Toyotu i s vadou.
Teď jezdím s hondou a zatím nic nikde
spachal
Člen Týmu

Příspěvek od spachal »

Diky moc za rychlou nocni odpoved, budu se modlit, aby to preci jen byla nejaka pojistka ..
spachal
Člen Týmu

Příspěvek od spachal »

Zdravim, dnes jsem se k tomu konecne dostal, nastesti je to jen pojistka .. Kdyby to nekdo hledal, je to ta skrinka v interieru u OBD2 zasuvky, pojistka 7.5A (oznacena cervene), v pojistkove skrini v motoru je jedna nahradni. Vse po vymene pracuje jak ma, vcetne stmivani.
Přílohy
dome_fuse.jpg
(179.85 KiB) Staženo 1466 x
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

No vidiš, a tu já měnil ihned. Jen jsem neměl to štěstí :) ale ted už mě to netrápííííí :D
Romcak
Člen Týmu

Příspěvek od Romcak »

Tak už jsem v tomhle tématu taky chytřejší. Měnil jsem taky za LEDky, ale byly o kousíček delší, tím pádem se časem uvolnil plíšek, ve kterém žárovka drží, dotkl se kovové střechy, došlo ke zkratu a odpálil řídící jednotku. Zjistil jsem, že tato řidiči jednotka se nachází v pojišťovne skříní a je i pro dálkové ovládání. Nová stojí pouhých 24 tisíc :-D Takže jsem polkl na sucho a když potřebuji, svitim jen manuálně na ON. Zvažuji malou Elektro úpravu, aby svítilo světlo jen při otevření dveří. Takže pozor na plíšek v lampicce, ráda se uvolňuje ;-)
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Tak mě úplně přešla chuť měnit žárovky.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
Odpovědět

Zpět na „Corolla“