E9 - Hřeje se

vše ohledně modelové řady Corolla
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já myslel, že všechny kapaliny jsou jen varianta na etylenglykol.......? :roll:
Zkus se nejdřív podívat do chladiče pod víčko (za studena!!!). Jestli je v něm dost kapaliny a jestli na žebrech neuvidíš vodní kámen a svinstvo. Pak zkontroluj stejně vyrovnávací nádržku. Na výplach chladící soustavy se prodává nějaký preparát, který se naleje přímo do té původní směsi, pak se s tím ujede nějaký malý počet km, načež se to vypustí a znova naplní. Doporučuju občas udělat (alespoň 1x za deset let). Pamatuj, že to co se v krámě prodává jako destilka není pravá destilka, ale jen chemicky hodně změkčená voda.
Jestli nepomůže nic z toho, je to asi těsnění pod hlavou.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

arcci píše:mám jednu hloupou otázku, čím se může zasrat chladič když je to uzavřenej oběh??, teda jestli nebylo míněno z venku, ale to už tu bylo napsaný, že z venku je čistej..
Nikdy nevis, jestli tam nekdo nedaval tvrdou vodu misto chladici smesi, zadna kapalina neni uplne cista, pokazdy se nekde neco uvolnuje (nejcasteji rez, hlavne kdy se jezdi jen na vodu, chladici smes ma inhibitory koroze, takze je to lepsi) do te smesi apod. Takze proplachnuti (a klidne i celyho motoru, nekteri lidi zodpovedne proplachnou proudem vody i chladici kanaly v bloku a hlave po odmontovani termostatu) urcite neni na skodu.

Ohledne misitelnosti kapalin - myslim, ze chladici smesi pro hlinikovou hlavu jsou si tak podobny, ze je mozny je michat aniz by vznikl tavenej syr :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Zdravím všechny, problém s přehříváním vyřešen byl to termostat, vůbec neotvíral - po 15min vaření v bublající vodě se neotevřel ani o 1mm. S novým termostatem ručička nepřekročí polovinu a kupodivu se vzpamatoval i spínač ventilátoru takže je vše OK. :lol:
Tommyboy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Stejnej problem s malym rozdilem

Příspěvek od Tommyboy »

Zdravim vsechny...
Mel jsem stejny problem jako RP. K tomu prehrivani dochazi nejvic pri jizde nad 130km/h do kopce.
S tim rozdilem, ze ten problem se mi objevil pri prvnich 400km a to na zacatku pomerne dlouheho vyletu 2500km. Maly rozdil spociva v tom, ze v jednu chvili raficka uz z cervenyho pole dolu nechtela vubec. Tak sem zastavil abych zjistil, ze chladic je na suchu (samozrejme sem to otevrel viko za tepla jako nejvetsi blb - nevedel sem ze se to nema). Expanzka byla plna varici vody samozrejme. Potom co sem dolil hodne vody (tusim litr a pul) tak pri udrzovani rychlosti 110-120km/h sem jel normalne dal a dokonce jsem tak dojel celej ten vylet.
Ovsem voda se ztraci z chladice dal.

Muze to byt taky termostatem nebo spis ta voda odchazi tim tesnim na hlave?

A jeste jeden dotaz:
Co rikate prechodu z oleje plny syntetiky na polosyntetiku?
Toyota Auris TS r.v.2016 E15UT(A)
1.6; 1ZR; 97kW ------------------

Toyota Corolla Sedan r.v.1996 EE101
1.4 XLi; 4E-FE; 55kW ------------------
Petan
Řidič

Příspěvek od Petan »

Tommyboy: je mozny ze je to tim tesnenim
a prechod z polo na plnou syntetic neni zadnej problem :wink:
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

To Petan: Myslel jsi to naopak, ze jo?
Z polosyntetiky na syntetiku bych prechod zvazil s ohledem na to, co ten motor ma za sebou a co tam je nebo muze byt nausazovane.. :wink:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Komanche

Příspěvek od Komanche »

u auta r.v97 bych v tom opravdu zadnej problem nevidel... ale myslim ze u tech 65kW to stejne k zadnymu uzitku nebude ;)
Petan
Řidič

Příspěvek od Petan »

U motoru do 10 let neni zadnej problem pri prechodu z mineralu na plnou nebo syntetyc polo proste jakejkoliv prechod pri dnesni kvalite olejů neni problem. Hlavnií je dodrzet specifikace neco jako polo nebo mineral uz vlastne ani neni je to jen vicemene reklama prodejcu
Jinak tady je asi tak vsechno receno
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus7
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus3
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Tak jo, no :D
Ale já zůstanu u mých staromódních názorů :wink:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Pepa
Manager Týmu

Teplota

Příspěvek od Pepa »

Podobný problém s teplotou jsem měl i já s Carinou a vyřešil to až nový chladič .Od té doby je vše v pořádku . Víc je ve složce Carina , pod názvem Teplo.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Stejnej problem s malym rozdilem

Příspěvek od Beaver »

Tommyboy píše:Zdravim vsechny...
Mel jsem stejny problem jako RP. K tomu prehrivani dochazi nejvic pri jizde nad 130km/h do kopce.
S tim rozdilem, ze ten problem se mi objevil pri prvnich 400km a to na zacatku pomerne dlouheho vyletu 2500km. Maly rozdil spociva v tom, ze v jednu chvili raficka uz z cervenyho pole dolu nechtela vubec. Tak sem zastavil abych zjistil, ze chladic je na suchu (samozrejme sem to otevrel viko za tepla jako nejvetsi blb - nevedel sem ze se to nema). Expanzka byla plna varici vody samozrejme. Potom co sem dolil hodne vody (tusim litr a pul) tak pri udrzovani rychlosti 110-120km/h sem jel normalne dal a dokonce jsem tak dojel celej ten vylet.
Ovsem voda se ztraci z chladice dal.

Muze to byt taky termostatem nebo spis ta voda odchazi tim tesnim na hlave?

A jeste jeden dotaz:
Co rikate prechodu z oleje plny syntetiky na polosyntetiku?
Pokud je voda v expanzce a neni v chladici, hledal bych chybu ve vicku chladice, to ma totiz za ukol vodu z expanzky prepoustet do okruhu a naopak.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Tommyboy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Tak tyo stale neni v poradku...

Příspěvek od Tommyboy »

Dekuju vsem za odpovedi a rady. Tento problem se mi stale nepodarilo vyresit. Nicmene sem pro to zatim nic moc neudelal. Automechanik co mi delal udrzbu rozhod, ze jsem zavzdusnil okruh (kdyz sem otevrel za tepla vicko od chladice) a cekal, ze odvzdusneni problem vyresi. Nestalo se - pricitam to tomu, ze nezna podrobne Toyoty (protoze jinak je sikovnej).
Tlakova zkouska byla OK, takze odfoukly tesneni u hlavy to asi nebude. Vicko funguje normalne, kdyz se expanzka zaplni horkou vodou po ochalezeni voda putuje zcela spravne zpet do chladice - obcas trochu ubyde - pokud se (pri vysoke teplote) vyfoukne ven z expanzky.
Nicmene mi vcera pri jizde do vetraku na chladici vlitly vsechny ty medeny plisky, ktery jsou (patrne na odvod tepla) mezi zebry chladice. Takze zustaly jen ty zebra v prostoru ktery kryje ten vetrak - ne na celem chladici. Vlitnuvsi medene plisky vetrak samozrejme nasekal na sracku a zaplnil s nimi prostory motoru... a zablokoval se. Tak sem to vsechno vyndal, protoze vetrak pozvazuju za dost dulezitej :). No nicmene chlazeni pri souvisle vyssi rychlosti se zhorsilo, pomalu tj. po meste jezdim stale bez problemu. Po dalnici vsak ted uz nemuzu jet souvisle ani 110km/h a uz vubec do kopce. Takze ted si lamu hlavu jestli to bylo v tom chladici.. a az ho vymenim tak to skonci nebo jestli jeste zkouset funkci termostatu a cistit okruhy tou specialni kapalinou (jak sem tady nekde cet)... Sem zvedav jak to dopadne.

Rid at jedes lip...
Toyota Auris TS r.v.2016 E15UT(A)
1.6; 1ZR; 97kW ------------------

Toyota Corolla Sedan r.v.1996 EE101
1.4 XLi; 4E-FE; 55kW ------------------
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

tie medene pliesky, ktore v chladici nemas, su dost podstatne pri chladeni. novy chladic to isti.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Měděné plíšky se nazývají voštiny. Po slovensky neviem.

Souhlas, chladič musí ven. Žel chladiče a topení jsou slabinou všech japonců. Jsou z velice tenkého materiálu, a jsou vyrobeny z mědi (slitiny) s nízkou čistotou, takže rády oxidují. Bohužel
Obrázek
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Tommyboy napsal:
Takze ted si lamu hlavu jestli to bylo v tom chladici.. a az ho vymenim tak to skonci nebo jestli jeste zkouset funkci termostatu a cistit okruhy tou specialni kapalinou (jak sem tady nekde cet)...
Ten termostat měla být první věc co si měl zkoušet (tak jednoduché povařit ho) - u mě byl totálně seklý takže vůbec neotvíral a to jsem se teda divil co dokáže uchladit motor vlastně jen náporem vzduchu (přes chladič šlo jen to co se dostalo přes tu malou dírku v termostatu pro odvzdušnění), jezdil jsem tak celý rok s rafičkou cca 5 mm pod červeným protože jsem myslel že je to normál - až po vyměnění termostatu mi došlo že normálně je v polovině
a kdybych v těch vedrech nejezdil po dálnici asi bych to nezjistil nikdy. :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“