Dekuju vsem za odpovedi a rady. Tento problem se mi stale nepodarilo vyresit. Nicmene sem pro to zatim nic moc neudelal. Automechanik co mi delal udrzbu rozhod, ze jsem zavzdusnil okruh (kdyz sem otevrel za tepla vicko od chladice) a cekal, ze odvzdusneni problem vyresi. Nestalo se - pricitam to tomu, ze nezna podrobne Toyoty (protoze jinak je sikovnej).
Tlakova zkouska byla OK, takze odfoukly tesneni u hlavy to asi nebude. Vicko funguje normalne, kdyz se expanzka zaplni horkou vodou po ochalezeni voda putuje zcela spravne zpet do chladice - obcas trochu ubyde - pokud se (pri vysoke teplote) vyfoukne ven z expanzky.
Nicmene mi vcera pri jizde do vetraku na chladici vlitly vsechny ty medeny plisky, ktery jsou (patrne na odvod tepla) mezi zebry chladice. Takze zustaly jen ty zebra v prostoru ktery kryje ten vetrak - ne na celem chladici. Vlitnuvsi medene plisky vetrak samozrejme nasekal na sracku a zaplnil s nimi prostory motoru... a zablokoval se. Tak sem to vsechno vyndal, protoze vetrak pozvazuju za dost dulezitej

. No nicmene chlazeni pri souvisle vyssi rychlosti se zhorsilo, pomalu tj. po meste jezdim stale bez problemu. Po dalnici vsak ted uz nemuzu jet souvisle ani 110km/h a uz vubec do kopce. Takze ted si lamu hlavu jestli to bylo v tom chladici.. a az ho vymenim tak to skonci nebo jestli jeste zkouset funkci termostatu a cistit okruhy tou specialni kapalinou (jak sem tady nekde cet)... Sem zvedav jak to dopadne.
Rid at jedes lip...