zaciatocnik - kupa

vše ohledně modelové řady Avensis
avalance
Člen Týmu

Re: zaciatocnik - kupa

Příspěvek od avalance »

Já mám doma Avensis i Corolu...Avensis asi rok, Coroly 10let a ceny za běžný servis mě přijdou skoro stejné (olej, desky,žárovky,kotouče,filtry....), Avensis v D mě bere 5l/100km, Corola 1,4VVt-i asi 6,5l benzinu...podle mě pokud plánuješ jezdit ve 4lidech často, šel bych do Avíka, je přeci jen prostornější a nebál bych se dieslu 2,0D-4D 93kW, s tím motorem jsem fakt spokojenej, dynamika se s Corolou nedá srovnat a přitom spotřeba je o 1,5l nižší...Avík bude určitě i v lepší výbavě, ale šel bych do kombiku
Toyota Avensis combi 2,0D-4D 93kw 2008
Toyota Corolla 1,4VVt-i r.v.2003
Jody
Člen Týmu

Příspěvek od Jody »

Ahoj,

ak by si chcel nejaku rado ohladom Toyoty, tak skus napisat spravu Idahovi, myslim ze by ti vedel poradit, s cim kolkvek, aj poradit, pripadne aj nieco doviest zo zahranicia...velmi dobra skusenost s tymto chlapikom...a vyzna sa !
Toyota Avensis,2.0TDI,D-4D,81kW,sedan
palozbb
Člen Týmu

Příspěvek od palozbb »

avalance píše:Já mám doma Avensis i Corolu...Avensis asi rok, Coroly 10let a ceny za běžný servis mě přijdou skoro stejné (olej, desky,žárovky,kotouče,filtry....), Avensis v D mě bere 5l/100km, Corola 1,4VVt-i asi 6,5l benzinu...podle mě pokud plánuješ jezdit ve 4lidech často, šel bych do Avíka, je přeci jen prostornější a nebál bych se dieslu 2,0D-4D 93kW, s tím motorem jsem fakt spokojenej, dynamika se s Corolou nedá srovnat a přitom spotřeba je o 1,5l nižší...Avík bude určitě i v lepší výbavě, ale šel bych do kombiku
Tak nejako casto to asi nebude,tak 4krat do mesiaca,zvysok casu sam,maximalne dvaja.vzhladom nato ze rocne by som najazdil od 15 000 - 20 000km,tak neviem ci je diesel pre mna vhodny.predbezne som rozhodnuty pre benzin,combi,rok vyroby od 2007 vyssie.ako tak citam forum,tak som este viac domotany z toho.niekto chvali a je spokojny s dieselom,niekto s benzinom.
palozbb
Člen Týmu

Příspěvek od palozbb »

Jody píše:Ahoj,

ak by si chcel nejaku rado ohladom Toyoty, tak skus napisat spravu Idahovi, myslim ze by ti vedel poradit, s cim kolkvek, aj poradit, pripadne aj nieco doviest zo zahranicia...velmi dobra skusenost s tymto chlapikom...a vyzna sa !
Ahoj,dakujem,urcite mu napisem,a necham si poradit v tom,v com nemam jasno (a je toho dost :-) )
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

na toho studenta som sa pytal preto lebo si pisal ze prve auto.

mal som corollu sedan, corollu hatchback a teraz avensisa kombi a poviem ti dalsie auto bude tiez asi kombi (okrem toho avensis predchodzej generacie mi pride v kombiku subjektivne najkrajsi :)) a to aj napriek tomu ze som mlady a vacsinou v tom aute vozim laptop a maximalne maly cestovny kufor. Ked vsak potrebujes supnes tam dva bicykle a batozinu pre dvoch ludi na vikend bez problemov (toto do sedanu nedas), mensiu sedacku, alebo mensiu ladnicku (a to dokonca bez sklopenych sedadie) a tak - tieto veci prevazam sice tak raz do roka ale vzdy ma to potesi :)

ak teda financie nie su problem, tak avensis. co sa benzinu a diesla tyka, tam by som ti odporucil previezt sa v oboch. Mne osobne sa lepsie jazdi mimo mesta na diesli ale to ej subjektivna zalezitost.

o diesli a benzine si tu mozes precitat x diskusii.

problemy u benzinov mozu byt so spotrebou oleja (dakedy do roku 2006 a tykaju sa motorov 1,6 a 1,8 ). u dieslu by som nesiel do 2,0 D4D 85KW, ma len 5 stupnovu prevodovku. Inak je kazde ojazdene auto loteria :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
palozbb
Člen Týmu

Příspěvek od palozbb »

hanz píše:na toho studenta som sa pytal preto lebo si pisal ze prve auto.

mal som corollu sedan, corollu hatchback a teraz avensisa kombi a poviem ti dalsie auto bude tiez asi kombi (okrem toho avensis predchodzej generacie mi pride v kombiku subjektivne najkrajsi :)) a to aj napriek tomu ze som mlady a vacsinou v tom aute vozim laptop a maximalne maly cestovny kufor. Ked vsak potrebujes supnes tam dva bicykle a batozinu pre dvoch ludi na vikend bez problemov (toto do sedanu nedas), mensiu sedacku, alebo mensiu ladnicku (a to dokonca bez sklopenych sedadie) a tak - tieto veci prevazam sice tak raz do roka ale vzdy ma to potesi :)

ak teda financie nie su problem, tak avensis. co sa benzinu a diesla tyka, tam by som ti odporucil previezt sa v oboch. Mne osobne sa lepsie jazdi mimo mesta na diesli ale to ej subjektivna zalezitost.

o diesli a benzine si tu mozes precitat x diskusii.

problemy u benzinov mozu byt so spotrebou oleja (dakedy do roku 2006 a tykaju sa motorov 1,6 a 1,8 ). u dieslu by som nesiel do 2,0 D4D 85KW, ma len 5 stupnovu prevodovku. Inak je kazde ojazdene auto loteria :)
veru prve,preto sa snazim citat,pytat sa.aj ked to mozno niekoho otravuje ked sa tu x ludi pyta v podstate na to iste.snazim sa aby som kupil co najlepsie,predsa len to nieje zanedbatelna polozka tie eura za avensis.
docital som sa ako si pisal ze benzin do roku 2OO5-2OO6 mali problemy s olejom.nadmernou spotrebou.uvazujem rocnik 2OO7 tam snad je to uz vychytane,ta chyba,a myslim ze som to tu aj na fore cital ze tieto rocniky su uz v pohode co sa tyka tejto chyby-odstranena.
na slovensku je to ozaj velka loteria,kupovat jazdene auto,urcite vsak pojdem s niekym kto sa do aut vyzna a ak sa podari tak si skusim najat,prepozicat tachnika priamo z toyoty- niekde som cital clanok ze je to mozne...samozrejme uvidim kolko si budu pytat...
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

palozbb píše:
avalance píše:Já mám doma Avensis i Corolu...Avensis asi rok, Coroly 10let a ceny za běžný servis mě přijdou skoro stejné (olej, desky,žárovky,kotouče,filtry....), Avensis v D mě bere 5l/100km, Corola 1,4VVt-i asi 6,5l benzinu...podle mě pokud plánuješ jezdit ve 4lidech často, šel bych do Avíka, je přeci jen prostornější a nebál bych se dieslu 2,0D-4D 93kW, s tím motorem jsem fakt spokojenej, dynamika se s Corolou nedá srovnat a přitom spotřeba je o 1,5l nižší...Avík bude určitě i v lepší výbavě, ale šel bych do kombiku
Tak nejako casto to asi nebude,tak 4krat do mesiaca,zvysok casu sam,maximalne dvaja.vzhladom nato ze rocne by som najazdil od 15 000 - 20 000km,tak neviem ci je diesel pre mna vhodny.predbezne som rozhodnuty pre benzin,combi,rok vyroby od 2007 vyssie.ako tak citam forum,tak som este viac domotany z toho.niekto chvali a je spokojny s dieselom,niekto s benzinom.
Taky hodně záleží, jak dlouhý (km) budou tratě, který budeš jezdit. Pokud plánuješ nasednout do auta, a převážně ujet 10 - 20 km nebo s tím lítat po městě, tak benzín jasná volba. Jestli budeš jezdit delší štreky, tak bych uvažoval o dieslu. Ale z Tvýho předpokládanýho nájezdu se poohlížej po benálu..
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
palozbb
Člen Týmu

Příspěvek od palozbb »

bude to 4krat230km=920km raz mesacne.
jazda aj po meste,nie vsak kazdy den,len ked to bude nutne,resp budem potrebovat,odhadom 100km za mesiac,aj to som vela povedal.preto bude benzin asi vhodnejsi.
ani len netusim co je to benal,nakolko som laik :? a google mi tiez akosi nepomohlo...
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

palozbb píše:bude to 4krat230km=920km raz mesacne.
jazda aj po meste,nie vsak kazdy den,len ked to bude nutne,resp budem potrebovat,odhadom 100km za mesiac,aj to som vela povedal.preto bude benzin asi vhodnejsi.
ani len netusim co je to benal,nakolko som laik :? a google mi tiez akosi nepomohlo...
benal = benzin :)

ak to auto chces naozaj len na lietanie medzi BB a bratislavou a budes s tym naozaj jazdit len dlhe streky tak je svojim sposobom jedno co kupis. fakt sa prevez na tom aute a skus si charakteristiku

ak budes jazdit nalozeny a svizne, tak radsej diesel (ved je to uz cele dialnica).
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
palozbb
Člen Týmu

Příspěvek od palozbb »

hanz píše:
palozbb píše:bude to 4krat230km=920km raz mesacne.
benal = benzin :)

ak to auto chces naozaj len na lietanie medzi BB a bratislavou a budes s tym naozaj jazdit len dlhe streky tak je svojim sposobom jedno co kupis. fakt sa prevez na tom aute a skus si charakteristiku

ak budes jazdit nalozeny a svizne, tak radsej diesel (ved je to uz cele dialnica).
dakujem za vysvetlenie :) urcite vyskusam,preveziem sa.benzin by bol urcite lepsi,ale diesel bude dostupnejsi-je ich ovela viac na predaj ako benzin.
palozbb
Člen Týmu

Příspěvek od palozbb »

http://autobazar.autovia.sk/toyota-aven ... av-1211343

takze podla toho co som tu napisal,myslite ze by bolo to auto vhodne pre mna?dakujem
palozbb
Člen Týmu

Příspěvek od palozbb »

Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

měl by sis zjistit podle vinu skutečný datum výroby, motory 1,8 někdy do dubna nebo tak nějak roky 2006 mohou mít problémy s ovalitou pístů a následnou spotřebou oleje,pokud tedy nebylo řešeno v rámci záruky od Toyoty. Dále se zaměřit,zda se již měnily vnitřky xenonů za kovové,jinak uvidíš prdlajs,až se vypálí ty původní. Z obrázku asi těžko usuzovat, to chce vidět osobně. Já osobně bych si v AAA nekoupil ani kafe.
palozbb
Člen Týmu

Příspěvek od palozbb »

http://toyota-avensis-combi.autobazar.e ... 97889.html
a nieco taketo?
http://toyota-avensis-combi.autobazar.e ... 97889.html
o aaa som uz aj ja nieco pocul,cital.
na svojej stranke uvadzaju ze poskytuju certifikat na stav tachometru,povod,rok vyroby.
tak neviem ci sa im oplati verit alebo nie...
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

tak se omlouvám za dezinformaci. od 7/2005 by mělo být už vše ok (viz jiné téma). tady je odkaz na zjištění roku výroby http://www.toyodiy.com/parts/q.html
A co takhle dovoz z Německa,ten by se ti nevyplatil? A nebo alespoň přímo u dealera Toyoty,ale třeba máte lepší bazaristy na Slovensku než v ČR
Odpovědět

Zpět na „Avensis“