štartovanie v zime - problém
Taky jsem mel dnes problem se startem. Venku cca 4 stupne. Auto chytlo okamzite jako vzdy ale trvalo malinkou chvili nez si to zvedlo otacky a v tom to zdechlo. Stacilo pri staru tuknout o plyn aby se malinko zvedly otacky. Pak uz to bezelo. Preci ale nebudu startovat s plynem. Neco musi byt spatne..
Toyota Avensis 2,0 D4D Combi, r.v.2008
Auto mi při startování dělá to samý - jak je pod 5°C, motor naskočí hned, ale za vteřinu jdou otáčky dolů a motor zhasne ... pomůže ho při startu trochu podržet. Zkoušel jsem už všechno možný, ale řešení jsem zatím nenašel
Loni jsem si zvykl celou zimu při startování trochu pohrát s plynem a bylo....

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
- extremehany
- Věčnej rejpal
...jen takové zjištění ... udělal jsem si výlet do Luxembourgu a natankoval jejich prémiovou naftu u TOTALU (cca 33,- kč za litr) ... po týdnu stání na parkovišti auto v -5 °C bez náznaku zaškobrtnutí nastartovalo....
Přestože jsem si doteď myslel, že tankuju relativně kvalitní naftu (většinou Bernzina Top Q + VIF), tak tomu přestávám věřit.
Asi si budu připlácet za OMV a nebo zkusím jen EuroOil, kteří mají taky naftu bez těch rostinných přísad.
Přestože jsem si doteď myslel, že tankuju relativně kvalitní naftu (většinou Bernzina Top Q + VIF), tak tomu přestávám věřit.
Asi si budu připlácet za OMV a nebo zkusím jen EuroOil, kteří mají taky naftu bez těch rostinných přísad.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07