e85 zkousel nekdo?
tak vykon jak rikam asi vyssi je, ale jde to mozna pomeleji do otacek, ale jinak spotreba super, motor je mozna vice tichy, je to proste super jen mozna trosku zbytecne drahe, ta montaz podle me nezabere skoro zadnou praci,, ale jak rikam je to od toyoty, takze mam klid, a kdyz si koupim neco jineho tak se to prehodi a je klid... ted kdyz to bude takhle fungovat tak bych asi do dieselu nesel
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
s tim vykonem bych si nebyl jisty, vyssi oktanove cislo to sice ma, ale to ma i LPG nebo CNG a nema to s nim vyssi vykon. Problem je, ze etanol ma nizsi vyhrevnost nez benzin, tzn. je ho potreba vice k dosazeni stejneho vykonu.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

no tak nejak jsem to myslel, ze mi ani neprijde vyssi spise nekdy nizssi, po dalnici treba pri 140 to nema takovy tah jako na natural, ale postacuje to, hlavne ze to jede a je to relativne levne..
tak po delsim jezdeni, spotreba 8 litru, 50 hm po meste nesetreno spotreba po 50 km cca 9,1 potom dalnice 150 km za hodinu 30 km a 20 mimo mesta.
Jinak jak jsem psal uz drive je to vyladene tak akorat, to znamena spotreba se zvedla zanedbatelne, ale vykon se zda malinko nizssi nez na natural.
Jinak jak jsem psal uz drive je to vyladene tak akorat, to znamena spotreba se zvedla zanedbatelne, ale vykon se zda malinko nizssi nez na natural.
Žiju v domnění, že oktanové číslo s výkonem přímo nesouvisí, ale udává odolnost vůči samozápalům, resp. detonačnímu hoření (režim dieseltramin píše:Super,co výkon?S vyšším oktanovým číslem by měl být vyšší,ne?

U motorů, které vyžadují benzín s vyšším oktanovým číslem, se pak mohou používat vyšší tlaky ve válci a s tím souvisí i celkově vyšší výkon motoru.
Ale možná se pletu...
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No to rikas spravne, ale bylo dokazano, ze i v aute jako je Golf GTi, takze rekneme auta okolo 180k uz maji narust 5koni mezi N95 a N100. Takze bud RJ upravi pomer benzin-vzduch nebo se tam stane neco jineho, ale prida to nejake drobne na vykonu. LPG ma tusim okolo 110oktanu, jestli se nepletu...
E85 ma 100-105oktanu, takze nejake extra navyseni se nekona(nizsi vyhrevnost)
E85 ma 100-105oktanu, takze nejake extra navyseni se nekona(nizsi vyhrevnost)

U toho Golfu jde o to, že má přímé vstřikování paliva, které dokáže víceoktanové palivo lépe využít.
Na obyčejný Natural 95 dochází u přímého vstřikování k jedinému kontinuálnímu vstřiku do válce, ale při použití lepšího benzínu jde použít tzv. vrstvené vstřikování. To znamená, že se jeden vstřik nahradí vstřiky několika a ve válci pak vznikne jakoby několik vrstev vzduch-palivo-vzduch-palivo. Tím se vzduch s palivem lépe promísí, tedy i lépe prohořívá a zvedá se účinnost motoru, tedy i jeho výkon.
Na obyčejný Natural 95 dochází u přímého vstřikování k jedinému kontinuálnímu vstřiku do válce, ale při použití lepšího benzínu jde použít tzv. vrstvené vstřikování. To znamená, že se jeden vstřik nahradí vstřiky několika a ve válci pak vznikne jakoby několik vrstev vzduch-palivo-vzduch-palivo. Tím se vzduch s palivem lépe promísí, tedy i lépe prohořívá a zvedá se účinnost motoru, tedy i jeho výkon.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
Škoda 125 L 1989
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Dik za info a ted uz legendarni video, ktere bylo ve svych dobach velmi rychle stazeno
)
http://www.youtube.com/watch?v=gQghB4asSnI

http://www.youtube.com/watch?v=gQghB4asSnI

To mi prijde divne. E85 bych spise tipoval k 115 - 120 Oct. A tim vykonem a nejakym rovnou vrstvenym vstrikem bych si nebyl jist uz vubec. Spise tim, ze N95 je delan s normou od 92 do 96 Oct. a N98 a N100 je delan jako 95 - 98 Oct. Takze narust na konich je velmi maly, ale ospravedlnitelny uz jen tim, ze jsi na mape prave tam kde mas byt a kde si to RJ mysli ze jsi.
Back in Czech.
Běžný ethanol E85 má oktanové číslo opravdu kolem 100 až 105. Na Internetu to jde dohledat, ale nesmíte se dívat na stránky firem, které nabízejí „přestavby“ za 3 tis. a slibují hory doly.
Vrstvené vstřikování je též realitou a je to ta hlavní výhoda přímého vstřikování nad nepřímým. Opět stačí do googlu napsat „vrstvené vstřikování“ a můžete se o tom dovědět více.
Vrstvené vstřikování je též realitou a je to ta hlavní výhoda přímého vstřikování nad nepřímým. Opět stačí do googlu napsat „vrstvené vstřikování“ a můžete se o tom dovědět více.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Škoda 125 L 1989
Škoda 125 L 1989
tak maly poznatek,,,
dneska jsem prepnul jednotku na benzin s tim ze jsem mel v nadrzi E85, a co se nestalo, palubni pocitac zacal vykazovat vyssi spotrebu, zajimave... Jsem si myslel ze naopak kdyz tam jde mene naturalu, tak by to mohlo zrat mene,, ale omyl... Jinak jednotka ma asi svuj smysl, protoze s ni je spotreba nizzsi nez kdyz ji vyradim z provozu, ale auto jede na E85 v pohode i bez ni, jen si myslim ze v zime by byl problem nastartovat.
Podle me ta jednotka co je origo si sama voli bohatost smesi, takze kdyz jsem mel e85 a jel jsem na nej tak spotreba byla vetsi protoze aby byl zachovan vykon, tak ho tam strikala az az.. nevim ale jednotka co oblubuje tu zakladni jednotku je naprogramovana tak, aby to zralo malo a vykon zustal zachovan, i kdyz v mem pripade se mi zda malinko nizsi
dneska jsem prepnul jednotku na benzin s tim ze jsem mel v nadrzi E85, a co se nestalo, palubni pocitac zacal vykazovat vyssi spotrebu, zajimave... Jsem si myslel ze naopak kdyz tam jde mene naturalu, tak by to mohlo zrat mene,, ale omyl... Jinak jednotka ma asi svuj smysl, protoze s ni je spotreba nizzsi nez kdyz ji vyradim z provozu, ale auto jede na E85 v pohode i bez ni, jen si myslim ze v zime by byl problem nastartovat.
Podle me ta jednotka co je origo si sama voli bohatost smesi, takze kdyz jsem mel e85 a jel jsem na nej tak spotreba byla vetsi protoze aby byl zachovan vykon, tak ho tam strikala az az.. nevim ale jednotka co oblubuje tu zakladni jednotku je naprogramovana tak, aby to zralo malo a vykon zustal zachovan, i kdyz v mem pripade se mi zda malinko nizsi