Rada s koupí avensisu
-
- Věčnej rejpal
Jestli máš na cestě druhý dítě a chceš auto do kterýho už nechceš sypat love, tak 1,8......U nafty nidkdy nevíš, co Tě může potkat (žhaviče, turbo, filtr pevných částic, těsnění pod hlavou, vstřiky, hlídat kde natankuješ aby nebyl záser) To Tě může potkat, ale taky můžeš narazit na dobrej kus a nic neřešíš. Jinak do nafty dolívat aditiva, čistit EGR ventil...Já jsem nechtěl nic řešit a žít v nejistotě co mě může s autem potkat, tak jsem pro klid duše volil 1,8. Po ujetí 20 000 km bez jedinýho problému (neřeším výměnu dvou žárovek).
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
naftu 2,0 85 kw by som nebral. nie ze by to bol zly motor, ale existuju aj lepsie + mne chybala sestka uplne kriticky.
ako tu uz niekto pisal, na nafte sa ti moze vysypat vacsia kopa veci. ak by som mal najazd 20000 km neponahlal by som sa stale dakam a mal by som druhe dieta na ceste, tj. auto vyslovene z rozumu siel by som asi do tej 1,8 benzin, pripadne 2,0 benzin.
ak by som vyuzival aj auto na pracu a pre odvezenie sameho seba/nalozeneho a ja neviem co este a ratal by som s rizikom ze sa nieco vysype, tak diesel je dobra volba..
ako tu uz niekto pisal, na nafte sa ti moze vysypat vacsia kopa veci. ak by som mal najazd 20000 km neponahlal by som sa stale dakam a mal by som druhe dieta na ceste, tj. auto vyslovene z rozumu siel by som asi do tej 1,8 benzin, pripadne 2,0 benzin.
ak by som vyuzival aj auto na pracu a pre odvezenie sameho seba/nalozeneho a ja neviem co este a ratal by som s rizikom ze sa nieco vysype, tak diesel je dobra volba..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
jasny. auto nove mysleno pro me;) cili jete z bazaru cena tak kolem 180tis. uvazoval jsem i o variante, ze bych sahl hloubeji do kapsy a koupil rv08 novy model mazdy 6, ale tak nejak mam ze zkusenosti duveru spis v toyotu. i kdyz vsude davaji mazdu a toyotu ve spolehlivosti na stejnou uroven nadprumernou. v uvahu prichazi pouze verze kombi. do ted jsme byli zvykli na benzin a jen pocitove bych radsi ropu. budu vybirat dle stavu konkretniho vozidla, ale jen jsem se chtel ujistit ze napr. 85kw neni nepovedeny motor(neberu z pohledu vykonu), jak jsem cetl v nekterych recenzich
Krásně jsi to shrnulKarlosCZ píše:tak se svym rozpoctem porid benzinak, naftaka ve slusnym stavu za ty prachy budes hledat asi dlouho

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

- extremehany
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
No a pak se probudíšextremehany píše:já mám diesel a sem spokojen, až vás z benzínáků potkám na dálnici, uvidíte mě v zrcátku, pak chvilu zadní světla a pak bod na horizontu

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

Re: Rada s koupí avensisu
To je vcelku zbytečné vlákno, protože všichni ti budou radit aby sis koupil to co mají oni, protože přeci oni jsou ti největší borci kteří by neudělali chybu a mají samozřejmě to nejlepší., protože to byla právě jejich správná volba. A to co má borec je přeci směrodatnékanniball píše:Ahoj, plánujeme koupit nové auto. Vyřidil jsem ford, bmw, audi atd a nekonec jsem se rozhodoval mezi mazdou6 a avensisem. Jelikož mám 8let carinu padla volba na toyotu. Rád bych se vás zeptal jaký motor by jste mi doporučili. Benzín moc nechci a na tipcars jsem četl, že 2,0 85kw a 2,2 130kw nebyly moc povedené motory. Ale zase 2,0 93kw a 2,2 110kw je problém sehnat. Prosím o vaše zkušenosti a na co si dát při koupi avensise pozor obecně. Předem děkuji za jakýkoliv názor

Jen na okraj: to samozřejmě neplatí jen na tuto diskuzi, na toto forum, na tento sortiment, na tento kraj, na tento stát.

Naposledy upravil(a) stani dne stř 10.10.2012, 22:49, celkem upraveno 1 x.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
ja si myslim, ze rozhodovanie nie je zlozite. Mazda6 je auto ladene do sportovna. Toyota avensis t25 je ladena do komfortu. Sam si musis vybrat co chces.kanniball píše:jasny. auto nove mysleno pro me;) cili jete z bazaru cena tak kolem 180tis. uvazoval jsem i o variante, ze bych sahl hloubeji do kapsy a koupil rv08 novy model mazdy 6, ale tak nejak mam ze zkusenosti duveru spis v toyotu.
Mne osobne stylom jazdy mazda 6 strasne sadla. Presne radenie, riadenie, brzdy - citelne lepsie ako avensis. Ale avensis bol tichsi ako w203 - o triedu! V mazde bol hluk.
U mazdy 6 dieslu su problemy s vypalovanim dpf - nafta tam tecie do oleja a to robi strasnu galibu. Benzin 2.4 zasa zerie olej tak, ze sa na dlhsej ceste pridrie...
Ja myslim, ze je to jasne...
Muj osobni nazor bez ohledu na to co jsem si aktualne poridil za hracku je, ze najezd cca 20k km rocne a cesty od 10 do 60 km budou pro dehtaka utrpenim a pozna to drive nebo pozdeji majitel na penezence - navic vzhledem k cene (kvalitu ted pominme) nafty to ve finale ani nebude uspora, jako spise cerna dira do penezenky... ale jak uz bylo receno, temer kazdy si timto zjistenim musi projit sam, pac druhym se ze zasady neveri, ze panove?...
PS: Kroutak dehtu je sice fajne, ale dech mu dochazi docela rychle a porad mne nejaky smradlavy sazomet brzdi (a dymi), lec ze slusnosti Toyotaka poslusne cekam az mi laskave s tou pleckou uhne... tolik k tomu vykonu...
(jo a jinak jezdim za svoje love, takze se nikam nezenu, pac to nemam za potrebi...)

PS: Kroutak dehtu je sice fajne, ale dech mu dochazi docela rychle a porad mne nejaky smradlavy sazomet brzdi (a dymi), lec ze slusnosti Toyotaka poslusne cekam az mi laskave s tou pleckou uhne... tolik k tomu vykonu...

Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
-
- Věčnej rejpal
kanniballe, jestli máš omezenej rozpočet pouze na auto a nemáš v záloze cca 30 000,- někde v polštářu na možný opravy diesla, tak si ho nekupuj. Statistiky hovoří za vše a problémy aut na tomto fóru se převážně týkají dieslových motorů, obrázek si udělej sám
Denní nájezd 10-60 km, to pro dehet nebude to pravý ořechový 

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006