1,8 vs 2,0 vvti co koupit ?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak jsem koukal... a 2.0 by mela mit podobne:
135km/h (u me 130 dle gps) - 3420 rpm, 170 km/h tacho - 4500 rpm.
Neni to opravdu nikterak zvlast hlucne i kdyz motor uz tam rozeznat jde.
U 1.8 je to velmi velmi podobne.
Back in Czech.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

A také na spotřebě záleží, zda sedan nebo kombi.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
tabika
Manager Týmu

1,8

Příspěvek od tabika »

Já mám 1,8 sedan a příjde mě docela slabá,když chceš akcelerovat tak jedině tak že zarazíš plyn na podlahu,jinak se toho moc neděje. Hlučnější je nad 3500o.t. jinak je to super. Takže bych spíš bral 2,0
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

pokud budes jezdit nalozenej tak s 1.8 zapomen na nejaky velky predjizdeni... 90 koni na tunu je malo
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

Lukess, s 1.8 jsem pravda nikdy nejel ale verim ze je to dobry motor, nejdulezitejsi je aby byl v dobrem stavu a pak ti bude stacit pokud jak jsi psal nejsi strelec. S plne nalozenym autem snad nikoho nenapadne zavodit, takze proc by melo vadit ze to pak neni zadna raketa.

Pokud ale vezmes 2.0, pak se vsadim ze z tebe brzo strelec bude. Se 100 oktanovym benzinem od OMV (anebo Benziny - jsou stejne) to jede jak z praku a fakt nemusis mit plyn az na podlaze :-) absolutne zadne cukani v nizkych otackach, a diky primovstriku se s tim da jet skoro jako s turbodieslem - od 1800 otacek tahne dost slusne. Ale hlavne pak nemusis radit az do 6000 otacek, takze jak vyjedes 50km/h z obce na trojku tak na ni muzes dojet az na dalnici a pokracovat az do 150km/h :-) Spotreba pri mem (dost casto dost silenem) jizdnim stylu je za poslednich nekolik nadrzi 7.8 az 8.2 litru (s Naturalem 95 to bylo minimalne o pul litru vic, spis ale o litr).

Avensis je skvele auto, drzim palce at dobre vyberes.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

Děkuju pánové za podnětné postřehy a názory, moc to oceňuju.
jen z toho mám ještě víc zamotanou hlavu neříkám,že potřebuju závodit s plným autem,ale znáte to. Coural před váma,co jede v obci 40,mimo 70,ale času na předjetí moc není,takže mi nejde o nějaký závody,ale zase chci mít trochu jistoty při předjíždění. Se současným autem si hodně rozmyslím,kdy předjedu.
Pokud ten 2,0 táhne od nižších otáček,tak by to bylo fajn. někdo si tu však stěžoval že díky poměru vrtáníXzdvih to právě od nízkých otáček nejede. Chápu,jsme v rovině atmo benzínů, takže tah od spodu je doména dieselů,ale zase nepotřebuju lítat kolem 4 tis otáček,abych trochu jel. Spotřeba však vypadá při klidné jízdě u 2,0 obstojně.
A ví někdo,kolik toho ty vstřikovače zhruba vydrží a stojí?Nepředpokládám,že tu bude tak citlivý jako u nafty.
Je to zkrátka dilema,chtělo by to osbně vyzkoušet,ale v Čechách to je prakticky nemožný.
Jinak abych to doplnil,určitě to bude kombi.
Naposledy upravil(a) Lukess dne pon 24.09.2012, 20:48, celkem upraveno 1 x.
dyo
Člen Týmu

Příspěvek od dyo »

..dost by ma zaujimalo, ci 100 oktanovy benzin nemoze nejak uskodit motoru..
v manuale je upozornenie na tankovanie vylozene 95-ky. Nie ze by mi chybal vykon na dvojlitri, len by som pripadne vyskusal tu spominanu hladkost chodu -)...
prijemny vecer.
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

dyo píše:..dost by ma zaujimalo, ci 100 oktanovy benzin nemoze nejak uskodit motoru..
v manuale je upozornenie na tankovanie vylozene 95-ky. Nie ze by mi chybal vykon na dvojlitri, len by som pripadne vyskusal tu spominanu hladkost chodu -)...
prijemny vecer.
Nemůže, spíš mu to jen prospěje.

Menší nevýhodou motorů s přímým vstřikem je náročnost na oktanové číslo benzínu. Vyšší kompresní poměr a spalování chudé směsi totiž vyžadují palivo s oktanovým číslem 98, aby se předešlo tzv. klepání, tedy nechtěnému detonačnímu spalování. Naštěstí motory mají čidlo klepání, které tomuto jevu v případě použití paliva s nižším oktanovým číslem předchází. Proto je možné používat i benzín s okt. 95, v případě nouze pak i 91.
http://www.autorevue.cz/primy-vstrik-be ... -evoluce_1
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

dyo, asi mas jiny manual nez ja, jaky mas to tvoje auto rok vyroby? Ja jsem tu knizku prosel nekolikrat a nenasel jsem tam o doporucenem benzinu ani zminku.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

SilenyReznik: tak se podivej do te knizky zvane technicky prukaz...

No tak jako 90koni na tunu je bohate dost a jestli mi nekdo zacne tvrdit, ze 40 v obci a 70 mimo je s plne, plne, plne nalozenym avensisem maximum, tak je to idiot.... Uz prestante mlzit. Motor 1.8 je bohate dostatecny.

A opet jen debil se bude u toyot ptat na to, jestli to auto jede vodspoda pico.... Ne a to zadna. Toyota nebude nikdy tahnout vodspoda pico. Jsou to vysokootackove motory a vzdy byly, takze vykon je dostupny odshora..
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

aczasa: 90 na tunu je dost mozna v pripade prazdnejch silnici... neni nad to tahnout se na statovkach nekolik kilaku za kamionem protoze neni dost mista k predjeti 8)

da se rict ze to staci, da se rict ze staci yaris s litrovym motorem, ale staci jen na neco...

jasne ze to auto pojede, pojede kdyz ho nalozis lidma, das na strechu rakev a stejne ti to v klidu pofrci 130 po dalnici, ale aby sis vzal dovolenou nez to na tu rychlost vytahnes a navic chybi vykonova rezerva, honit fofrklacek a snazit se vydolovat v 5000 otackach par poniku navic, no nevim, to by me uz nebavilo :roll:

Lukess: pokud chces benzinak tak ber to nejsilnejsi co sezenes, bude se ti to hodit
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A mame jasno.. Karlos je pica.. :-) Dalsi?

Kolik ti je let? :-D Kolik a s cim vsim mas najeto?
Back in Czech.
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Tak se to tu zase rozjíždí, dalo se to čekat.
V konečným efektu honíme ten fofrklacek všichni stejně, jen v jiným režimu. Saze s tím rozdílem, že zase daleko dřív končí a musí kvedlat další stupeň. Vím o čem mluvím jezdím i naftu Ave 2.0 i 2.2.

Holt všichni máme pět nebo šest stupňů :lol: Nebo má nafta jen dva že nehoní fofrklacek :roll:
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Spis honi jen ego.. :-D
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

hmm, zpoved?

29, cca 300kkm, jezdim denne, nejslabsi s cim sem jel byl Fiat 600, nejsilnejsi v pomeru vykon vaha Audi R8, nebo pak Q7 V12 TDi, vlastni auto mam paty, od utrpeni ve Vectre A (jasne, 1.6 s 55kW staci, 90 to po okreskach jede a 130 po dalnici taky podle tvoji logiky) az po soucasnyho ave, jinak ruzne vyzkouset jsem vyzkousel cca 80 ruznejch aut v ruznejch motorizacich a proto si troufam rict svuj nazor, nejsem cucak s mokrejma papirama

nejake dalsi otazky?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“