Benzínové motory - jaký dáváte benzín?
Jenom takova technicka, jedna nadrz je vo nicem... udelejte prumer po cca 5-10 nadrzich a obcas se budete divit ... (ja si to celkem sleduju a ne ze by palubak kecal, jen ta dlouhodoba spotreba je jina nez jedna nadrz na zkousku neceho neznameho/testovaneho) a jsem presvedcen, ze i motor (resp. ridici jednotka) se na konkretni benzin "premapovava" s ujetymi kilometry...
Ja jsem zatim rok jezdil na Verva 100 (Benzina, de-facto N98), jednou jsem zkusil prave zmineny AGIP Supertech95 (za cenu o pados levnejsi nez ta Verva100) a tak vysokou spotrebu jsem nemel nikdy jindy... Ted uz jsem 2x natankoval standardni N95 na nasi mistni (spolehlivy zdroj) benzince u Sokolnic a zda se, ze budu schopen dosahnout spotreby +/- stejne jako s tou Vervou, ale za cenu priblizne o 3.50 kc levnejsi... - jsou samozrejme jednoduche pocty (trojclenka), od kdy se mi ta verva vyplati... aktualne to cela cca 2.1 (-> bude-li N95 levnejsi o vice jak tuto castku, vyplati se, jinak ne). V podstate me k tomuto rozhodnuti pouze dokopalo zvyseni spotreby o min. 0.5l po rocni servisni prohlidce a cene Vervy jiz hodne na 40,- Kc.
Jinak motor hlavne v nizsich otackach je na Vervu urcite zivejsi, ale celkovy "lepsi" vykon je mozna placebo efekt. Tichost neposoudim, neb slysim akorat svisteni pneu v obou pripadech. Rozhodl jsem se, ze nejakou dobu ted vyzkousim tu standardni N95 bez dodavanych aditiv a uvidim, zda-li se k Verve vratim...
@PaPa:
Uprimne tu spotrebu trochu zavidim, mam tu samou motorizaci, pravda vetsina provozu je dalnice (150km/h tachometrovejch) nebo okraj Brna, presto nejniz se dostavam kolem 8.5 na jare kdyz jedu jeste na zimnich R17 (letni mam 225 sirky/R18). Dlouhodoba spotreba cca 9 -> naklad 3.5/km jenom benzin, ale je pravda, ze jsem jel na vysocinu (jeste snih) po okreskach (byt do kopce), spotreba klesala prijemne pod 8 litru... ale to chce takto jezdit nekolik nadrzi... takze asi to taky hodne dela profil mych jizd... uz se tesim na Yaris HSD za polovicni naklady pri ceste do/z hokny...
Ja jsem zatim rok jezdil na Verva 100 (Benzina, de-facto N98), jednou jsem zkusil prave zmineny AGIP Supertech95 (za cenu o pados levnejsi nez ta Verva100) a tak vysokou spotrebu jsem nemel nikdy jindy... Ted uz jsem 2x natankoval standardni N95 na nasi mistni (spolehlivy zdroj) benzince u Sokolnic a zda se, ze budu schopen dosahnout spotreby +/- stejne jako s tou Vervou, ale za cenu priblizne o 3.50 kc levnejsi... - jsou samozrejme jednoduche pocty (trojclenka), od kdy se mi ta verva vyplati... aktualne to cela cca 2.1 (-> bude-li N95 levnejsi o vice jak tuto castku, vyplati se, jinak ne). V podstate me k tomuto rozhodnuti pouze dokopalo zvyseni spotreby o min. 0.5l po rocni servisni prohlidce a cene Vervy jiz hodne na 40,- Kc.
Jinak motor hlavne v nizsich otackach je na Vervu urcite zivejsi, ale celkovy "lepsi" vykon je mozna placebo efekt. Tichost neposoudim, neb slysim akorat svisteni pneu v obou pripadech. Rozhodl jsem se, ze nejakou dobu ted vyzkousim tu standardni N95 bez dodavanych aditiv a uvidim, zda-li se k Verve vratim...
@PaPa:
Uprimne tu spotrebu trochu zavidim, mam tu samou motorizaci, pravda vetsina provozu je dalnice (150km/h tachometrovejch) nebo okraj Brna, presto nejniz se dostavam kolem 8.5 na jare kdyz jedu jeste na zimnich R17 (letni mam 225 sirky/R18). Dlouhodoba spotreba cca 9 -> naklad 3.5/km jenom benzin, ale je pravda, ze jsem jel na vysocinu (jeste snih) po okreskach (byt do kopce), spotreba klesala prijemne pod 8 litru... ale to chce takto jezdit nekolik nadrzi... takze asi to taky hodne dela profil mych jizd... uz se tesim na Yaris HSD za polovicni naklady pri ceste do/z hokny...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
No a jeste k tomu dodam tohle.... cca pet nadrzi je minimalne 3 tisice km a ted do toho vitr a profil trate.. .a jsme nekde... a jeste opotrebeni motoru, diku podvozku a tak, takze jedine to testovat na polygonu nebo naopak na valcich v garazi.
a vzdy po testu vse vymenit a znovu..
Nebo verit tomu, ze jsou ty a one benziny lepsi a jede to na ne lepe...
Mam ted neco pres trista tisic km na aute a musim rict jedine..... palivo je to nejmensi co dela spotrebu auta..... nejvic dela ta soucastka mezi volantem a pedaly (a nemyslim palubni desku)... Jinak mimo opravdu primovstrikovych aut je jedno na co a jak jezdis...

Nebo verit tomu, ze jsou ty a one benziny lepsi a jede to na ne lepe...

Back in Czech.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Takze to potvrdil dalsi clovek, ze je nezmysel tu onanovat nad spotrebou - teda nad jednym NIC nehovoriacim cislom. Jedine mozme porovnavat podobny profil pre rozne motory. Ale len priblizne, aktualna doprava a pocasie tiez urobi svoje.PaJaSoft píše:...takze asi to taky hodne dela profil mych jizd...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
-
- Navigátor
CommonUser - zklidni hormon, jake onanovani? Tohle je diskuse, takze diskutujeme. Verim ze muzeme diskutovat i o blbostech, a nemame povinnost psat sem jenom zivotne dulezite cisla, nebo se pletu? 
Moje vlastni cisla tykajici se spotreby nejsou pro me nic nerikajici, jezdim z 80% stejnou trasu, ve stejnem provozu i zatizeni, stejnym stylem - takze jsem celkem spolehlive schopny posoudit rozdily. Ano, spotreba neni to nejdulezitejsi, ale me proste zajimaji rozdily mezi palivy a jejich vliv na to jak auto jede - zaprve proto ze si jizdu (hlavne s 2.0 VVTi D4) rad a hodne uzivam, zadruhe proto ze nemam duvod nechat motor trpet kvuli tomu ze jsem do nej nalil srackove palivo (to se pravda vice tyka 2.0 D4-D).
PaJa: jasne ze neposuzuju podle jedne nadrze, ale i ta jedna uz dokaze hodne ukazat. Ta Verva 100 je fakt jenom N98? Nikde jsem to nenasel abych si to potvrdil.

Moje vlastni cisla tykajici se spotreby nejsou pro me nic nerikajici, jezdim z 80% stejnou trasu, ve stejnem provozu i zatizeni, stejnym stylem - takze jsem celkem spolehlive schopny posoudit rozdily. Ano, spotreba neni to nejdulezitejsi, ale me proste zajimaji rozdily mezi palivy a jejich vliv na to jak auto jede - zaprve proto ze si jizdu (hlavne s 2.0 VVTi D4) rad a hodne uzivam, zadruhe proto ze nemam duvod nechat motor trpet kvuli tomu ze jsem do nej nalil srackove palivo (to se pravda vice tyka 2.0 D4-D).
PaJa: jasne ze neposuzuju podle jedne nadrze, ale i ta jedna uz dokaze hodne ukazat. Ta Verva 100 je fakt jenom N98? Nikde jsem to nenasel abych si to potvrdil.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
Verva 100 by měla být stooktanková - viz.: http://www.benzinaplus.cz/userfiles/fil ... va_100.pdf
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
A navíc Vervu 100 ve skutečnosti vyrábí OMV v Rakousku, takže je to jen přeznačený OMV MaxxMotion 100 viz http://www.benzinaplus.cz/userfiles/ima ... _verva.jpg
Ještě malý dodatek:
"U čerpacích stanic OMV natankujete benzin MaxxMotion 100, který je dovážen přímo z rafinérie z Rakouska a neobsahuje jako biosložku biolíh, ale ETBE (Ethyl-tercbutylether), což je akceptováno rovněž jako biosložka, ale nemá negativní vlastnosti jako biolíh."
http://www.auto.cz/auto-zima-paliva-ane ... zech-63717
"U čerpacích stanic OMV natankujete benzin MaxxMotion 100, který je dovážen přímo z rafinérie z Rakouska a neobsahuje jako biosložku biolíh, ale ETBE (Ethyl-tercbutylether), což je akceptováno rovněž jako biosložka, ale nemá negativní vlastnosti jako biolíh."
http://www.auto.cz/auto-zima-paliva-ane ... zech-63717
Není, je to N100MadButcher píše:Ta Verva 100 je fakt jenom N98? Nikde jsem to nenasel abych si to potvrdil.
"Unser „OMV Super 100“ ist in allen Ländern bereits seit langem schwefelfrei und verfügt über eine Klopffestigkeit von mindestens 100 ROZ (Research-Oktanzahl)"
http://www.omv.at/portal/01/at/omv_at/P ... /Super_100
-
- Navigátor
-
- Navigátor
-
- Navigátor