držák nápoju

nová modelová řada - nástupce Corolly
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Podle TPS (Toyota Production System) se díly dělají tak, aby vyhověly (aniž by byly lepší, než je nutné). Když hromadně předčasně selhávají (ještě v záruce nebo příliš těsně po), je to proti interním předpisům Toyoty.

Tzn. selhání výrobce držáku určitě a možná i QC Toyoty (podle konkrétních podmínek, kdo za co odpovídá a kdo co kontroluje/testuje).
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Je mozne, ze novy Auris uz to ma vyresene jinak, nebo i pofaceliftova verze...nevim, jestli vsichni kluci maji problemy s pred-fe nebo po-fe verzi.
Ja osobne mam jeden z poslednich modelu pred-fe verze.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Tak pridavam se do klubu, po tom, co mi cca pred mesicem vystreloval levy drzak bez tlumeneho vysuvu, tak ted pravy nejde prozmenu zavrit.

Ten pravy jsem za celou zivotnost auta mel otevreny 3x a stalo se to tak, ze pritelkyne zavrela spolujezdcovu prihradku a vysunul se drzak a uz nejde zavrit...proste ten zajistovaci prvek tim otresem pri zavreni prihradky vypadl...kdyby se to stalo ve Fabii...tak nereknu...ale v Aurisu...mno Toyota mne zacina sr*t a to rikam na rovinu :-/
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Upřímnou soustrast. Když se porouchá motor, dá se aspoň vymluvit na to, že je to "složitá věc". Ale takovýhle potíže Toyota fakt nemá zapotřebí. :-( Hlavně by měli seriózně udělat recall a vyměnit ty držáky za něco, co funguje. Cinknu tam a zjistím současný stav, protože toto už není ojedinělá záležitost.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Luke_Luke píše:Je mozne, ze novy Auris uz to ma vyresene jinak, nebo i pofaceliftova verze...nevim, jestli vsichni kluci maji problemy s pred-fe nebo po-fe verzi.
Ja osobne mam jeden z poslednich modelu pred-fe verze.
Před facelift nebo facelift je jedno, jedinej rozdíl v držáku je stříbrná linka. To, že nedrží v zavřený poloze je tím, že se vzadu ulomí kolíček, který to zajišťuje. A to tak, že to někdo zavře a moc tlačí, nebo do toho omylem kopne kolenem v zavřeném stavu atp. Kolíček je z nějakýho kluznýho bílýho materiálu, ale drží v plastu, který má okolo něj jen cca asi milimetr materiálu. Konstrukčně je to špatně. To že "vystřeluje" zase dělá vadný zpomalovač, mini dílek, který se dá vyměnit, jen kdyby ho dodávali samostatně. Jestli se k tomu dostanu, tak nafotím. Vyndavání palubky je peklo, mě to dělali už 5x a nikdy nenapasují správně trubky ofuků do palubky. Teď jsem to vyřešil tak, že jsem vyndal zpomalovač i ostatní nesmysly a řeším, za co držák vytahovat. Zajímavý je, že i když tam není žádná pružina na vysouvání, tak síla pružiny, která vyklápí samotný držák kelímku je dostatečná na to, aby nezajížděl samovolně.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Dneska jsem byl v Toyo a rikali, ze novy drzak stoji cca 1500Kc a ze mimo zaruku si to nikdo nenechava spravit.
Vadny mi nechteji dat, kdyz je to meneno na zaruku.

Pri dotazu, jestli za 6let dokazali vymyslet neco noveho a nejak ten dil upgradovali, tak rekl, ze ne. Je to pry porad stejny drzak s porad stejnym problemem. Kdyz jsem mu rekl, ze za necelych 5let, co jezdim s tim autem jsem ten u spolujezdce pouzil 2x a ted kdyz sam vystrelil, tak to bylo samovolne bez meho zasahu, tak nemel slov...proste rekl, vymenime Vam to za stejny dil.
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

To bych tam asi vyprsknul smíchy... Celá Toyota je založená na tom, že přesně tohle by se nemělo dít. Zákazník musí mít z každýho aspektu auta pocit, že je mu věnováno to, co mu má být věnováno... Sto let tam nechat stejnou mouchu, ještě v tak častý a snadno řešitelný věci, to je doslova do pr.ele volající... Jak teď dodělám práci, tak tam normálně volám (jestli zase nezapomenu kvůli další práci). Už mě to s.re.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Kam chces volat na oficialni zastoupeni Toyota Motor Czech?

Pokud jo, tak je se tam chystam psat e-mail, kdyby se nas seslo vice, bylo by to asi lepsi...mozna by se tomu venovali.
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Tak jsem tam volal a paní mi řekla, že dostávají zpětnou vazbu od oficiálních servisů, kterou pak v případě opakujících se výskytů posílají výrobci aut. Takže prý máte vždy situaci řešit v ofiko servisu a na info@toyota.cz posílat zakázkové listy s popisem daného často se vyskytujícího problému, načež oni to prověří a pokusí se s tím něco udělat. Samozřejmě nelze říct, kdy a jaká bude či nebude ze strany výrobce aut náprava.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Zakazkovym listem je mysleno ten popis zavady, ktery s tebou sepise prijimaci technik?
Dnes mi ho teda vymenili, pulka palubky zase rozebrana, vsecko rozstelovane, nechapu proc treba nulovali PP, baterka nebyla odpojena dlouho, protoze tentokrat se nevymazala pamet v radiu.
Dalsi postreh je, ze mi range prepocital jine hodnoty dojezdu, takze zrejme doslo i k nulovani dane konstanty s vahou, kterou jsme resili v jinem vlakne.

No a tresnicka na dortu byla, kdyz borec sam priznal, ze jim jezdi hodne Aurisu s touhle zavadou, ale zpetna vazba ani za ty roky neni zadna.

Rikal, ze pokud je to menene na zaruku, tak prijde primo jednou za cas clovek z Toyoty dily znehodnotit, aby se nedaly namontovat do jineho Aurisu.(tezko rict, jestli se tomu da verit a jestli to delaji u vsech dilu)

Mno a rekl bych, ze kdyz to uznaji jako reklamaci(TMC), tak jim zrejme ten autorizovany servis k tomu prilozi nejaky papir(oficialni), takze tu zpetnou vazbu o poctech vymenenych drzaku napoju uz prece musi mit, proc to ma zakaznik posilat znova? :-//
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Asi jo - ten zak. list.

Ten feedback tam sice mají automaticky, ale asi jim z toho zatím nedocvaklo, že to lidi fakt točí, protože je to fest zásah do auta. Tak mi řekla, aby to prostě lidi zdůraznili individuálně. Jestli je pěkně floodnete mailama s kopiema zak. listů, třeba se něco rozhýbe...
daihatsu.materia
Člen Týmu

Výzva

Příspěvek od daihatsu.materia »

Vyzývám tímto všechny, kterých se to týká, aby zasypali české zastoupení Toyoty zakázkovými listy ze servisů, kde bude uvedena i oprava držáků nápojů. Je-li někdo takový i ve Vašem okolí, prosím o předání této informace. Ono v tomto případě nejde o život, to by udělali hned svolávačku, ale "jen" o peníze a to o peníze naše. Reakce a kecy o tom, že to vyhodnocujou, za ty si toho moc nekoupíme. Děkuji. :whaasup:
on22
Navigátor

Re: držák nápoju

Příspěvek od on22 »

Nevíte někdo, jak přesně se rozdělává přístrojovka?

Měsíc po záruce se mi rozbil držák nápojů u spolujezdce, tak bych se na to chtěl kouknout a zkusit to nějak opravit...
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
sae
Člen Týmu

Re: držák nápoju

Příspěvek od sae »

Tak by som sa na to vykašlal a urobil si držiak na fľašu:
Přílohy
DSC_0009_13.jpg
(231.91 KiB) Staženo 1692 x
Auris HSD 9/2011
5,185 l/100 km
xmirekp
Věčnej rejpal

Re:

Příspěvek od xmirekp »

Ahoj podle mne měli vyndanou přístrojovou desku, ta se odpojuje když se něco mění a pokud ti jí odpojí, tak se vše na ní vunuluje a změní se i RANGE.

Luke_Luke píše:Zakazkovym listem je mysleno ten popis zavady, ktery s tebou sepise prijimaci technik?
Dnes mi ho teda vymenili, pulka palubky zase rozebrana, vsecko rozstelovane, nechapu proc treba nulovali PP, baterka nebyla odpojena dlouho, protoze tentokrat se nevymazala pamet v radiu.
Dalsi postreh je, ze mi range prepocital jine hodnoty dojezdu, takze zrejme doslo i k nulovani dane konstanty s vahou, kterou jsme resili v jinem vlakne.

No a tresnicka na dortu byla, kdyz borec sam priznal, ze jim jezdi hodne Aurisu s touhle zavadou, ale zpetna vazba ani za ty roky neni zadna.

Rikal, ze pokud je to menene na zaruku, tak prijde primo jednou za cas clovek z Toyoty dily znehodnotit, aby se nedaly namontovat do jineho Aurisu.(tezko rict, jestli se tomu da verit a jestli to delaji u vsech dilu)

Mno a rekl bych, ze kdyz to uznaji jako reklamaci(TMC), tak jim zrejme ten autorizovany servis k tomu prilozi nejaky papir(oficialni), takze tu zpetnou vazbu o poctech vymenenych drzaku napoju uz prece musi mit, proc to ma zakaznik posilat znova? :-//
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Odpovědět

Zpět na „Auris“