chladenie motora
chladenie motoru
Tak som doniesol auto zo servisu. Že ta vodná pumpa už bola KO a dost tiekla. Systém bol aj zavzdušnený, doliali tam vyše litera chladiacej zmesy. Viackrát zohriali motor na prevádzkovú teplotu a nechali vychladiť aj sa stým previezli, tak uvidím či to bude OK. Pevne dúfam že áno. Budem si to kontrolovať.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kW, Wagon, r.v.2007
Toyota Yaris 1,3 VVT, 64kW, r.v.2007
ex:Ford KA City 1,3 44kW, r.v.2001
ex: Mitsubishi Carisma 1,6 16V, r.v.1999
Toyota Yaris 1,3 VVT, 64kW, r.v.2007
ex:Ford KA City 1,3 44kW, r.v.2001
ex: Mitsubishi Carisma 1,6 16V, r.v.1999
- waterford26
- Manager Týmu
nevie niekto poradit aku chladiacu/nemrznucu zmes mam naliat do mojho 1,8 vvti? Ta co tam je teraz uz asi ani nemrznuca nie je.. vyzera to ako obycajna voda a v zime sa chystam na slovensko. Netusim aku ma splnat specifikaciu nemrznuca zmes pre avensis..pripadne akej farby ma byt. Vopred diky.
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost

Má vlastně někdo tušení co ty různé barvy znamenají ? 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
- waterford26
- Manager Týmu
V manuálu je toto:
Volba typu chladicí kapaliny
Použití nesprávných chladicích kapalin může poškodit váš chladicí systém motoru.
Používejte pouze "Toyota Super Long Life Coolant" nebo podobnou vysoce kvalitní bezsilikátovou, bezaminovou, bezdusitanovou a bezboritanovou chladicí kapalinu na bázi etylén–glykolu s technologií trvanlivých hybridních organických kyselin. (Chladicí kapalina s technologií trvanlivých hybridních organických kyselin je kombinací nízkofosfátových a organických kyselin.)
"Toyota Super Long Life Coolant" je směsí 50% chladicí kapaliny a 50% deionizované vody. Tato chladicí kapalina poskytuje ochranu do přibližně –35° C.
Volba typu chladicí kapaliny
Použití nesprávných chladicích kapalin může poškodit váš chladicí systém motoru.
Používejte pouze "Toyota Super Long Life Coolant" nebo podobnou vysoce kvalitní bezsilikátovou, bezaminovou, bezdusitanovou a bezboritanovou chladicí kapalinu na bázi etylén–glykolu s technologií trvanlivých hybridních organických kyselin. (Chladicí kapalina s technologií trvanlivých hybridních organických kyselin je kombinací nízkofosfátových a organických kyselin.)
"Toyota Super Long Life Coolant" je směsí 50% chladicí kapaliny a 50% deionizované vody. Tato chladicí kapalina poskytuje ochranu do přibližně –35° C.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
- waterford26
- Manager Týmu
hehe...diky.. to mi teda vela nepomohlo.. som myslel ze tam je nejake cislo, specifikacia alebo cosi podobne ako pri olejoch aby som vedel z coho vyberat pri aftermarketoch.. tak nic..asi len toyota dealer a bude pokoj
Podla popisu je to tento ruzovy coolant http://www.ebay.ie/itm/GENUINE-TOYOTA-P ... 1383wt_825

- waterford26
- Manager Týmu
no myslel som to tak, ze ked poviem ze mi treba " vysoce kvalitní bezsilikátovou, bezaminovou, bezdusitanovou a bezboritanovou chladicí kapalinu na bázi etylén–glykolu s technologií trvanlivých hybridních organických kyselin " a este to skomolit v anglictine
tak pochybujem, ze budu vediet co chcem. Keby to malo nejake cislo alebo oznacenie tak je to lahsie.

- waterford26
- Manager Týmu