Nedávno jsem se stal majitelem starší RAV4 2006 první co jsem řešil byl tento výfuk nebyl uplně prohnilý ale řádne orezlý. Natřel jsem ho odrezovačem nastžíkal hliníkovou barvou. U klempířů jsem si nechal ustříhnout nerezový plech tl 0.4 mm v délce obvodu výfuku + 30 mm a šířce přesně mezi sváry obou čel. Plech jsem si nechal z obou konců ohnout 10 mm od kraje na úhel vetší než 90° a to tak aby ohyby do sebe zapadli tzv pertl. Plech jsem nechal stočit do kruhu, potom jsem na něj zatlačil tak aby vznikla elipsa do tvaru výfuku. Potom jsem plech navlíkl na výfuk zacvaknul ohyby do sebe a kladívke sklepal do sebe. z obou čel jsem vyplnil spáru mezi plechem a výfukem kamnářským tmelem. Pozor plech nesmí být moc silný jinak pertl nesklepete. Věřím, že čela která jsou profilována jen tak neprohnijí a kdyby tak se taky dají obalit a zavařit, ale to by výfuk musel dolu takto se to dá udělat pod autem.
stefan
Výfuk na RAV4 III 2.0 VVT-i,112kw-cena, dostupnost
Re:
Ahoj všichni, já právě řeším koupi na RAV D-CAT 130KW polského POLMO 26.327 za hubičku a po aféře s polskými DPFky JMJ bych měl obavy, zda uvnitř budou ty přepážky a komory, které určitě mají vliv na funkci DPF. Nemáte prosím fotku toho rozebraného originálního, zajímalo by mě kde ty klapky jsou. Najetím na kámen, jsem v jednom místě výfuk trocha pomačkal, tak mě napadlo, i vliv na funkci DPF (přivřené klapky, tedy jiný odpor vyhodnocovaný senzorem diferenčního tlaku).bishboun píše:Ahoj, tak jsem nakonec sehnal střední díl výfuku komplet v nerezu na http://www.loonytuns.de/ Chemnitz - přes ebay. Celková cena 406 EUR + pošta 10 EUR. Počkal jsem 2 dny a byl doma.
Jinak mi nedalo a ten starý výfuk jsem rozebral a zjistil, že jediné co je špatné je ten vnější plechový kryt tlumiče. Uvnitř jsou přepážky a klapky. Jelikož je na autě DPF filtr tak výfuk není ani trošku zašpiněný sazemi a také komplet vnitřní vybavení výfuku je zdravé. Takže jsem ten prožranej plech kolem dokola sundal a dám novej z nerezu....a budu mít další výfuk jak víno.
Ta jest má zkušenost
B.
Nemrkl se někdo dovnitř toho polského, třeba inspekční kamerou?
https://vyfuky-automobily.heureka.cz/po ... 7/#section