Mne tiež čistil mechanik trubky pred a za filtrom a platim som 100Euro. Od vtedy mám pokoj (najazdených 3500km) 2,0L majú tenké trubky pred a za DPF a tie sa radi upchávajú, od určitého času (nedopátral som sa od kedy) sa montovali hrubšie trubky a tie sa asi aj jednoduhšie čistia - to je moje vysvetlenie za vysokú cenu za vyčistenie trubiek.Albi píše:Tak jsem byl v Toyote v Modranech, a rekli mi to same, p2002, tak nejdrive vycistit trubicky, nez se zazne delat neco s filtrem. Predbezna cena 4500 kc. Je to prace na 3/4 dne.
Dnes si jdu pro ni. Snad zavadu odstrani.
sviti kontrolka poruchy motoru, VSC a TRC OFF
Re: sviti kontrolka poruchy motoru, VSC a TRC OFF
Ahoj,
tak mam najeto 137000 km, a opet chyba P2002. ( koupil jsme si diagnostiku na eBay) Nouzovy rezim. Tak jsem ze zkusenosti z minula najel na dalnici a zacal motor tocit, kdy jeste turbo zabira. Ale nepomohlo to.
Rozhodl jsme se zkusit vycistit EGR, byl teda uplne zadelanej, a projet to znovu. Do nadrze jsme pridal VIP, a nic. Zkusil jsem odpojit batertku, to pomohlo jen v tom, ze kontrolky zhasly, ale pri prvni jizde zas vse pri starem.
Proto ted spekuluju s tim ze bych vynadal cely DPF a vycistil. A to metodou predehrati v peci na keramiku kde doscilim 600 st. a pak profouknout v protismeru.
Jen mi nevim jaky typ Avensis ma ?
Predpokladama S KERAMICKOU VLOŽKOU
Ani nevim vyrobce, na netu jsem toho zatim moc nenasel
Mate nekdo odkaz, kolik kde prodaviaji original a odlaz kde prodavaji kompatibilni? Je to stejny filtr pro D4D jako pro D-CAT ?
Dik
tak mam najeto 137000 km, a opet chyba P2002. ( koupil jsme si diagnostiku na eBay) Nouzovy rezim. Tak jsem ze zkusenosti z minula najel na dalnici a zacal motor tocit, kdy jeste turbo zabira. Ale nepomohlo to.
Rozhodl jsme se zkusit vycistit EGR, byl teda uplne zadelanej, a projet to znovu. Do nadrze jsme pridal VIP, a nic. Zkusil jsem odpojit batertku, to pomohlo jen v tom, ze kontrolky zhasly, ale pri prvni jizde zas vse pri starem.
Proto ted spekuluju s tim ze bych vynadal cely DPF a vycistil. A to metodou predehrati v peci na keramiku kde doscilim 600 st. a pak profouknout v protismeru.
Jen mi nevim jaky typ Avensis ma ?
Predpokladama S KERAMICKOU VLOŽKOU
Ani nevim vyrobce, na netu jsem toho zatim moc nenasel
Mate nekdo odkaz, kolik kde prodaviaji original a odlaz kde prodavaji kompatibilni? Je to stejny filtr pro D4D jako pro D-CAT ?
Dik
Toyota Avensis Combi 2.0 D-4D 93kW 2007
Zdar mám toyotu avensis t25 r.v.2003 a chtel bych se zeptat co znamená chyba která se mi rosvítila (TRC,VSC,MOTOR)na diagnostice to pise chyba ovládacího sistému motoru jenže auto jede jak ma bez problému až na to že pokud svítí chyba vypne se ASR,po vymazání chyby funguje.Děkuji za odpověd.
me to delalo taky,bylo to čidlo na brzdách...
Toyota Avensis 2.0 VVTi kombi
Díky měl jsem takové tušení,měnil si to nebo jenom čistil?? 

P2002 Diesel Particulate Filter Efficiency Below Threshold B1
http://www.obd-codes.com/p2002
To EGR fakt nebude...
http://www.obd-codes.com/p2002
To EGR fakt nebude...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Zdravím, stalo se mi to samé minulý týden s autem, které jsem koupil před měsícem a půl od druhého majitele (naštěstí toho druhého majitele zastupoval servis v Brně na Vídeňské). Tak jsem si trochu trhal vlasy, co jsem to koupil. Nicméně zajel jsem do servisu, od kterého jsem auto kupoval, a diagnostika ukázala něco s čidlem tlaku (to je vše, co mi k tomu řekl, jestli to bylo čidlo tlaku oleje či klímy nebo čeho, to fakt nevím). Zvedl víko motoru a téměř vzápětí uviděl, že jsou přehryzané drátky od toho čidla tlaku - zabydlela se tam kuna...(jednalo se o tři drátky umístěné pod stěračem spolujezdce) Tak mi to sletoval - udělal to prakticky na počkání (a hlavně za to nic nechtěl, že mu to mám připomenout při další servisní kontrole, kterou mi dělají každých 15tisíc km) - vymazal paměť a kontrolky už se na cestě Brno - Olomouc nerozsvítily...
Dopadlo to tedy líp než jsem čekal (nebyl to filtr pevných částic, jak jsem se původně děsil), ale pochopil jsem, že tahle trojkombinace kontrolek se zřejmě rozsvítí prakticky při čemkoli, co není úplně OK. Někde jsem četl, že u některých Toyot to dokonce může být i při nedotaženém víčku nádrže, ale to prý se Avesisek (T25) rozhodně netýká...
Jinak mi majitel servisu říkal, že do 14 dnů budou mít Avensise Vagon 2.0 D-4D r.v. asi 2005 (z Německa či Rakouska) tak pokud má někdo zájem, mohu dát telefonní číslo na majitele servisu. Já svého Liftbacka koupil v krásném stavu (méně znalí lidé si myslí, že jsem si koupil fungl nové auto) se 160tisíci km za 140tisíc Kč (i s tažným zařízením). Tohle, co teď chtějí dotáhnout, bude asi za podobnou cenu...
Dopadlo to tedy líp než jsem čekal (nebyl to filtr pevných částic, jak jsem se původně děsil), ale pochopil jsem, že tahle trojkombinace kontrolek se zřejmě rozsvítí prakticky při čemkoli, co není úplně OK. Někde jsem četl, že u některých Toyot to dokonce může být i při nedotaženém víčku nádrže, ale to prý se Avesisek (T25) rozhodně netýká...
Jinak mi majitel servisu říkal, že do 14 dnů budou mít Avensise Vagon 2.0 D-4D r.v. asi 2005 (z Německa či Rakouska) tak pokud má někdo zájem, mohu dát telefonní číslo na majitele servisu. Já svého Liftbacka koupil v krásném stavu (méně znalí lidé si myslí, že jsem si koupil fungl nové auto) se 160tisíci km za 140tisíc Kč (i s tažným zařízením). Tohle, co teď chtějí dotáhnout, bude asi za podobnou cenu...
2015: Toyota Avensis Liftback 2.0 D-4D 93kW 2007 5,9l/100km
2008-2014: Toyota Carina E Liftback 1,6Si - 85kW 1996
2008-2014: Toyota Carina E Liftback 1,6Si - 85kW 1996
Chlapíci mám podobný problém. Přítelkyně koupila 40l
nafty pod rukou, prý z Mol. Od té doby výkon žádný. Do 2500 otáček jak bez turba, pak byl cítit nějaký výkon. Což předtím samozřejmě nedělalo. Došlo to tak daleko, že se při jízdě rozsvítily kontrolky VSC, TRC a Diagnostika motoru, auto přestalo ject. Po vypnutí motoru nejde nastartovat. Točí ale nenaskočí. Druhý den to člověk natočí ujede pár desítek metrů a to samé. Hodil jsem to do servisu, vypustila se nádrž, nový paliváč, ten se naplnil TECem 2000 a natankovalo za 500. Výkon se vrátil, ale problém s kontrolkama se vrátil a auto opět přestalo jet. Nějaký tip? Nevím čeho se chytnout.
nafty pod rukou, prý z Mol. Od té doby výkon žádný. Do 2500 otáček jak bez turba, pak byl cítit nějaký výkon. Což předtím samozřejmě nedělalo. Došlo to tak daleko, že se při jízdě rozsvítily kontrolky VSC, TRC a Diagnostika motoru, auto přestalo ject. Po vypnutí motoru nejde nastartovat. Točí ale nenaskočí. Druhý den to člověk natočí ujede pár desítek metrů a to samé. Hodil jsem to do servisu, vypustila se nádrž, nový paliváč, ten se naplnil TECem 2000 a natankovalo za 500. Výkon se vrátil, ale problém s kontrolkama se vrátil a auto opět přestalo jet. Nějaký tip? Nevím čeho se chytnout.
Diagnostika.P.T. píše:Chlapíci mám podobný problém. Přítelkyně koupila 40l

Ta proběhne dneska, ale mám obavy, že by tam nemuseli být žádné chyby, protože při nastartování zhasnou jak mají a během jízdy se objeví tento jev.
Je dost zavad, ktery se neprojevi na MIL kontrolce, ale v registru zavad jsou. A jsou i takovy, ktery pred bezny OBD nevyctes. A jsou veci, ktery se neprojevi ani zavadou na diagnostice, ale odhali je az analyza provoznich parametru behem provozu. Ale diagnostika je spravnej zacatek.P.T. píše:Ta proběhne dneska, ale mám obavy, že by tam nemuseli být žádné chyby, protože při nastartování zhasnou jak mají a během jízdy se objeví tento jev.

Tak diagnostika nic neukázala. Ale auto nešlo nastartovat. Takže se provede kompletní čištění palivové soustavy a i vzduchové, EGR a vahy vzduchu. Uvidíme co to udělá. Udělá se kontrola i žhaviček a altíku.
Zdar borci. Nemáte někdo radu, jak otestovat vysokotlaké čerpadlo? Respektive, jak zjistit, že je v háji celé čerpadlo nebo jen jeho SCV ventil. Díky za případné rady.
Já jdu zítra na celkovou diagnostiku do Toyoty a prej mi zjistí, vstřiky, tlaky před a za dpf, i tlak čerpadla, popř upraví dávkování paliva přehráním sw páč mi to žere jak kráva.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
dacapo píše:Já jdu zítra na celkovou diagnostiku do Toyoty a prej mi zjistí, vstřiky, tlaky před a za dpf, i tlak čerpadla, popř upraví dávkování paliva přehráním sw páč mi to žere jak kráva.
Dej pak vědět,jak jsi dopadl.
AVENSIS 2.2D-CAT 130kw 2005
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640