repas vstřikovačů
- extremehany
- Věčnej rejpal
orosené čelo
tak jsem dneska dal do TP spol v Kladně svou Ave a před chvílí mi volali že ani jeden vstřik neprošel testem .. cenu za komplet opravu mi řekli 38 tisíc s daní.
No potom co jsem lapil dech začínám přemýšlet : Ave má najeto skoro 190T Km, pokud ji dám protiúčtem třeba v Tshusho tak dostanu necelých 100 tisíc a novou Ave T27 s rozumným nájezdem koupím za 300T. Beru že před rokem a něco jsem to auto koupil za 200 - takže jsem ztratil 100T Kč za rok.
Nebo zatnu zuby a nechám to opravit - pak to auto ale prostě musím dojet na krev aby se mi to vyplatilo ...
a teď poraďte - já mám ješte zatmění před očima .....
No potom co jsem lapil dech začínám přemýšlet : Ave má najeto skoro 190T Km, pokud ji dám protiúčtem třeba v Tshusho tak dostanu necelých 100 tisíc a novou Ave T27 s rozumným nájezdem koupím za 300T. Beru že před rokem a něco jsem to auto koupil za 200 - takže jsem ztratil 100T Kč za rok.
Nebo zatnu zuby a nechám to opravit - pak to auto ale prostě musím dojet na krev aby se mi to vyplatilo ...
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
takze to vyzera na cenu za vymenu za fungl nove vstrekovace... zrepasovat ich teda asi vazne nevedia 

Naposledy upravil(a) VladoK dne úte 07.05.2013, 13:14, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA AVENSIS Kombi T27 2.0 D-4D (91kW / 124HP) 2012 - 1AD-FTV
no za studena to je hodně hlučné - doslova to mlátía trochu kouří, jak se ohřeje tak se to klepání změní na takové cvrdlikání - v plném výkonu je to ok
no technik říkal že zatím vstřiky nekapou ale jsou přidřený a je to jen otázka času, jeden má zvýšený přepad .
cena je za nové vstřiky - mají je za 7000 s DPH a repase budou dělat ale až koncem roku - toy uvolňuje ND pro jednotlivé typy vstřiků postupně
no technik říkal že zatím vstřiky nekapou ale jsou přidřený a je to jen otázka času, jeden má zvýšený přepad .
cena je za nové vstřiky - mají je za 7000 s DPH a repase budou dělat ale až koncem roku - toy uvolňuje ND pro jednotlivé typy vstřiků postupně
Re: orosené čelo
No je to palba, ale jestli jste s tím autem byl jinak spokojený a nemá další větší problémy, tak já bych asi ty zuby zatnul a vyměnil.. Ona ta nově koupená Ave s rozumným nájezdem může mít taky svoje mouchy, o kterých ještě nevíte... Těžko říct. Nebo ještě jedna věc - netuším, jestli se dá zkusit v nějakém jiném servisu, třeba se s těma vstřikama dá ještě něco udělat, nebo jestli to je fakt na vyhození, on tenhle servis může být "velmi opatrný" a aby garantovali ty jejich interní přísné normy a měli vysokou úspěšnost, tak spoustu vstřiků můžou odmítat.. Jenom takový nápad, až se ochladí hlavadexter píše:tak jsem dneska dal do TP spol v Kladně svou Ave a před chvílí mi volali že ani jeden vstřik neprošel testem .. cenu za komplet opravu mi řekli 38 tisíc s daní.

no do jiného servisu to znamená zase dát tak 3 tisíce za test - to ty prachy jenom lítají, fakt nevím, je pravda, že za 300 tisíc bude zase T27 s plus mínus 150T Km takže jsem asi tam, kde jsem byl akorát s novým modelem ... chtěl jsem kolem těch 300 benzína ale pokud už je, tak je s CVT a potom co jsem četl že to není bůhví jak spolehlivé a hlavně to nejde pořádně servisovat chci manuál, 1,8 nebo 2,0 - ale za 300 není skoro nic ...
nechci aby to vyznelo spatne nebo dokonce zle ale na tuto firmu si kladenaci a nejen kladenaci hodne stezuji - netyka se to jen toyot ale vseobecne . Dokonce mam osobni zkusenost kdy kamarad si tam nechal udelat -repasovat vstriky a staloho to necelejch 10 tis. z toho 2 byli vprdeli a musel koupit nove! Pak auto bylo ok. Tak ze asi tak. Opakuju neberteto ve zlem jen rikam c o vim.
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
Tak jsem se dneska vrátil z Kladna se svojí Ave a tadz jsou moje postřehy:
- auto stichlo hlavně v nízké a střední zátěži - o motoru jsem po okruhu ani nevěděl a to jsem měl vypnuté rádio
- výkon zůstal suběktivně stejný a projev v plném výkonu - teda když na to šlápnu je takz stejný
- rachotící zvuk při studeném motoru se nekonal
co mě přejkvapilo je to, že mi prý neprišla testem nafta - beru jen maxx motion na OMW - test dělali za filtrem, který mám v autě od podzimu a nafta byla znečištěná. sice z testu vyšlo, že tam není ani trochu biosložky, ale stejně.
Technik říkal že to je ze sajrajtu co se drží v nádrži z dřívějška takže mi dali novou naftu, vyčistili nádrž a potrubí a ultrazvukem projeli rail.
staré vstřiky a filtf mi dali tak jak budu doma mrknu se na to a třeba pošlu nějaké fotky co to udělá po 190k km ...... takže tichu zdar
- auto stichlo hlavně v nízké a střední zátěži - o motoru jsem po okruhu ani nevěděl a to jsem měl vypnuté rádio
- výkon zůstal suběktivně stejný a projev v plném výkonu - teda když na to šlápnu je takz stejný
- rachotící zvuk při studeném motoru se nekonal
co mě přejkvapilo je to, že mi prý neprišla testem nafta - beru jen maxx motion na OMW - test dělali za filtrem, který mám v autě od podzimu a nafta byla znečištěná. sice z testu vyšlo, že tam není ani trochu biosložky, ale stejně.
Technik říkal že to je ze sajrajtu co se drží v nádrži z dřívějška takže mi dali novou naftu, vyčistili nádrž a potrubí a ultrazvukem projeli rail.
staré vstřiky a filtf mi dali tak jak budu doma mrknu se na to a třeba pošlu nějaké fotky co to udělá po 190k km ...... takže tichu zdar