No Romane, jestli nenajdu nějakou echt hezkou od někoho koho znám, tak to tak asi dopadne. Sice nemám klimu a spotřeba by mohla být lepší, ale na jistotu vím, že je v bezvadným stavu, protože jsem jí kupoval úplně novou a pečlivě se o ní starám. Rozhodně se teď do ničeho bezhlavě nepohrnu. Možná ještě zkusím zjistit jestli tam jde ta klima dodatečně namontovat za rozumný peníze. Měj se.Roman Jašek píše:Vykašli se na to a nech si tu Corollu !!!!!!!!!
Aby jsi z koupě jiný káry nebyl nešťastnej......
Koupě Avensis r.v.2003
Ja osobně, mít služebák, tak si to auto nechám. Než kupovat vylítanou vránu jen kvůli klimošce, navíc Rollka je bezpochyby kompaktnější do města.
Já teda města ( měnší ) jezdím za 8l, jestli je těch 90000km jen městskejch, tak bych se spotřebě nedivil.
S tím zahřejvajním mají ostatní recht, diesel s hřeje pomaleji, neustálé roztáčení turba apod. apod. Jen na město ( z 90% ) bych nechal benál.
Já teda města ( měnší ) jezdím za 8l, jestli je těch 90000km jen městskejch, tak bych se spotřebě nedivil.
S tím zahřejvajním mají ostatní recht, diesel s hřeje pomaleji, neustálé roztáčení turba apod. apod. Jen na město ( z 90% ) bych nechal benál.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
-
- Věčnej rejpal
No na Tvým místě, jestli máš auto od novoty a máš najeto cca 90000, tak bych koupi ojetý káry vůbec neřešil. Zbytečná vymoženost. Pokud se Ti to auto ne..re, nech si těch 150 000, za který jsi chtěl koupit auto a z toho si doplácej ten rozdíl v tý spotřeběKubike12 píše:No Romane, jestli nenajdu nějakou echt hezkou od někoho koho znám, tak to tak asi dopadne. Sice nemám klimu a spotřeba by mohla být lepší, ale na jistotu vím, že je v bezvadným stavu, protože jsem jí kupoval úplně novou a pečlivě se o ní starám. Rozhodně se teď do ničeho bezhlavě nepohrnu. Možná ještě zkusím zjistit jestli tam jde ta klima dodatečně namontovat za rozumný peníze. Měj se.Roman Jašek píše:Vykašli se na to a nech si tu Corollu !!!!!!!!!
Aby jsi z koupě jiný káry nebyl nešťastnej......

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
zasa netreba mat nejake velke oci co sa spotreby dieslu v meste tyka..
diesel ti cucne v meste kludne devat litrov (zalezi ako jazdis). Plus ak davas kratke trate tak sa ti nikdy nezohreje v meste.
Ja som s corollou 1,4 jazdil v meste za osem teraz mam avensisa 2,2 a v meste dam osem kludne (rovnaky profil).
v kombinovanom cykle som cca o 0,5 litra nizsie, je fakt ze dynamika je inde ale aj naklady na udrzbu..
diesel ti cucne v meste kludne devat litrov (zalezi ako jazdis). Plus ak davas kratke trate tak sa ti nikdy nezohreje v meste.
Ja som s corollou 1,4 jazdil v meste za osem teraz mam avensisa 2,2 a v meste dam osem kludne (rovnaky profil).
v kombinovanom cykle som cca o 0,5 litra nizsie, je fakt ze dynamika je inde ale aj naklady na udrzbu..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
-
- Věčnej rejpal
Dobrá volba, do města jedině benzín....Z těch 150 000,- si vem 15 000,- a kup do káry muziku, když budeš mít v létě stažený okna dolů místo klimy a máš to vyřešenýKubike12 píše:Tak rozhodnuto kluci, po vašich radách a zkušenostech a podrobném přečtení fóra, jsem si corollu radši nechal a uvidím třeba časem. Každopádně díky!

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- extremehany
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
Koukal jsem na ten bioethanol E85. Pořizovací náklady cca 7.000Kč a cena za litr cca 28Kč. Tím bych tu spotřebu srovnal, pak už jen tu klimu. Musím o tom ale všechno zjistit, nevím jestli to nesnižuje životnost motoru apod.extremehany píše:Já bych spíš z těch 150 000 vzal 50 000 a předělal to na CNG, v Praze čerpačky jsou a budeš jezdit za 30-50%...Do města ideální volba. Navíc pro CNG neplatí zákaz jako pro LPG do podzemních garáží....
Tchán chce teďka Dodge Rama 5.2 V8 Magnum 240PS předělávat na ethanol, dosavadní spotřeba 13- 20L mimo město lehká noha - město a kopce, protože jeho bratr má Jeep GCHerokee 5.7 V8 Hemi sekvenční plyn a furt se mu sype a to jak víme nejsou zrovna americký motory navíc dovežený ze států a tudíž neupravený pro EU zrovna náchylný na palivo.
Tchánův známej si teďka dovezl nějakou V6 ameriku ( fakt si nepamatuju co ) na ethanol a jezdí ca za 3/4 spotřeby benzínu a na ethanol, takže se mu to vyplatí.
Jestli do toh tchán půjde, napíšu dojmy a pojmy.
Tchánův známej si teďka dovezl nějakou V6 ameriku ( fakt si nepamatuju co ) na ethanol a jezdí ca za 3/4 spotřeby benzínu a na ethanol, takže se mu to vyplatí.
Jestli do toh tchán půjde, napíšu dojmy a pojmy.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
- extremehany
- Věčnej rejpal
Re: Koupě Avensis r.v.2003
Čau. Já mám d4d 85kw, při koupi 200tis km, necelej rok v pohodě, ale pak to začlo zlobit. Teď jsem po výměně egr a do budoucna mě jistě čekají ventily a to není zrovna levná záležitost. Spotřeba super, město - dálnice - okresky dohromady 150 km - spotřeba 4,9 teď v zimě a v létě za 4,5 l/100. Já osobně až budu kupovat něco jinýho už půjdu do benzínu a s co nejnižšími najetými kilometry. Toť moje zkušenost.Kubike12 píše:Ahoj, mám Toyotu Corollu 1,4 VVTI a zvažuju její prodej a následnou koupi Avensis 2.O D-4D(85KW). z roku 2003 najeto cca 195000km. Je něco na co bych si měl dát vyloženě pozor? Kupuju jí hlavně kvůli klimatizaci, protože tu v Corolle nemám a kvůli spotřebě. Jaká je spotřeba hlavně po městě? Není 195000km moc? Je se servisní knížkou po prvním majiteli. Díky za rady...
Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
- extremehany
- Věčnej rejpal
Re: Koupě Avensis r.v.2003
v česku se chceš spolehnout na údaj - počet najetých kilometrůbensonn1 píše:Čau. Já mám d4d 85kw, při koupi 200tis km, necelej rok v pohodě, ale pak to začlo zlobit. Teď jsem po výměně egr a do budoucna mě jistě čekají ventily a to není zrovna levná záležitost. Spotřeba super, město - dálnice - okresky dohromady 150 km - spotřeba 4,9 teď v zimě a v létě za 4,5 l/100. Já osobně až budu kupovat něco jinýho už půjdu do benzínu a s co nejnižšími najetými kilometry. Toť moje zkušenost.Kubike12 píše:Ahoj, mám Toyotu Corollu 1,4 VVTI a zvažuju její prodej a následnou koupi Avensis 2.O D-4D(85KW). z roku 2003 najeto cca 195000km. Je něco na co bych si měl dát vyloženě pozor? Kupuju jí hlavně kvůli klimatizaci, protože tu v Corolle nemám a kvůli spotřebě. Jaká je spotřeba hlavně po městě? Není 195000km moc? Je se servisní knížkou po prvním majiteli. Díky za rady...

Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018