nejde vytočit, dusí se. MR2 Mk2 3S-GE, r.v91

vše ohledně modelové řady MR2
dj.promo
Člen Týmu

Re: nejde vytočit, dusí se. MR2 Mk2 3S-GE, r.v91

Příspěvek od dj.promo »

libor12 píše:takže manual předpokládám máš. Tohle mají na svědomí pouze dvě věci. Senzor polohy škrtici klapky a podtlak v sání. obojí zkontroluj. Hadicka k map senz musí být těsna a napěťové hodnoty souhlasit.
mám v plánu zkontrolovat komplet sáni + acis a znovu přetesnit. Mám podezření že si někde přisává falešný vzduch. Poradil bys mi nejaky tmel nebo je lepší koupit sadu těsnění?
dj.promo
Člen Týmu

Re: nejde vytočit, dusí se. 3S-GE, r.v91

Příspěvek od dj.promo »

kolja píše:
dj.promo píše:tak jsem se konečně dostal k MR2. Sehnal jsem druhý motor taky z 91čky. Přeházel elektriku od Ačkovýho sloupku a po ECU. Zapojil podtlaky, vyměnil klapku sání, vstřiky, dal origo sání. A zkusil to natočit. Chytla na první otočení, otáčky jsou cca na 1100 i po zahrati, ale motor jde vytočit jen při jemném přidávání plynu. Pokud přidám najednou tak se motor dusí. Napadá vás někoho něco? špatnej předstih? Malo paliva? Diagnostika je čistá.

nazdar, měl jsem podobný problém u tohoto motoru, a po kontrole všech podtl. hadiček a kabeláže, jsem zjistil, že v hlavě rozdělovače jsou silně zaoxidované vnitřní kontakty, po očištění a výměně svíček motor běžel jako hodiny :-) , ale tato závada nemusí být u tvého auto, je to jen takový malý postřeh z mého problému, který byl vyřešen.
Díky možné to je, auto dlouho stalo takže bych se tomu ani nedivil. Zkusim to zkouknout díky
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Předpokládám,že do "nového motoru" jsi při jeho montáži nalil nový olej a vyměnil svíčky. Používám RTV silikon od wuerth a origo těsnění. Zkus MAP senzoru sundat hadičku. Motor by měl chcípnout.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

svíčky se měnily tak před rokem a auto nic nenajezdilo cca do 100km. Olej jsem ted neměnil, ale máš pravdu to bych měl udělat. Jinak k tomu manuálu, tak ten mám. Po odpojení podtlaku z MAP senzoru motor opravdu chcípne to mám vyzkoušené. Snad se ted o tom volnu k tomu dostanu a přetěsnim to. Jinak spíš nějaké rady jak nastavit senzor polohy škrtici klapky? Díky ti. "jestli by nebylo lepší to dovézt k tobě" škoda že už nejste na Dobříši to jsem měl kousek...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Senzor škrtící klapky se nenastavuje. Respektive to neuděláš domácím multimetrem. Jestli s ním někdo hýbal tak i to může být jeden z problémů.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

takze ho muzu akorad premerit na jednotlivych pinech dle manualu. ja snim radeji nehybal. sroubek je oznacenej barvou.sundsl jsem celou klapku z jineho motoru. tak snad to bude oka.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

taky se na 3s lišily senzory tps. Byly 3 a 4 pinové. Vzájemně nelze zaměnit.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

mam tu 4pinovy. kdyztak natocim video jak se ten motor chova. hefakt moc dik za rady
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Tak jsem se konečně dostal k MR2, přetěsněné sání, přeměřeny čidla teploty, škrtící klapky. Udělána diagnostika (čistá), dokonce jsem ji byl i projet. Auto jede celkem normálně, ale nesmí se zprudka sešlápnout plyn. Nejvíc se to dusí do 2500ot/min. Nějaká rada? Díky

natočil jsem 2 videa chování motoru.
http://youtu.be/IuYHbSP0bpo
http://youtu.be/viMYMNAMvKE
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Opravdu máš všechny podtlaky správně? Tohle by mohl způsobovat MAP senzor.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Myslím si že je mám zapojené v pořádku, dělal jsem je podle jiného motoru a EPC. Ještě jsem koukal do EPC podle VINu a zjistil jsem , že tam mám zřejmě jedno čidlo navíc. Vedou k němu hadice ze sani před a za klapkou. Možná s ním moje ECU nemluví. Nevíš co je to za čidlo je přidělané na stěně kufru.
Jak ověřit MAP sensor, chybu v diagnostice nehází jen když ho odpojím. Po vytažení potlakové hadice motor chcípne.

Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

to uprostřed víka? čidlo teploty vzduchu.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Nene to co je napojený na ty dvě hadice co jsou na obrázku označené kroužkem. Na té fotce neni vidět nenašel jsem žádnou kloudnou fotku. Někdo to tam má někdo to má zaslepené viz. fotka na předchozí straně co posílal bodys. Za kolik by si měl podtlakový hadice asi metráž co?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ja objednavam silikonove v GMS. Jake cislo ma to cidlo kam vedou hadicky? Nebo ho zkus vyfotit.
dj.promo
Člen Týmu

Příspěvek od dj.promo »

Bohužel to ted nemůžu nafotit, protože auto mám jinde. Našel jsem nějakou starší fotku nic moc ale vidět je. Bohužel číslo dílu nevim. Hadice z to čidla vedou do trubky sání před klapkou a druhá nahoru saní za klapkou. Je to zakroužkované na fotce výše. Koukám, že v GMS mají nepřeberný množství hadic :) Akorád tam nevidim ty silikonový jen nějaký kolena a tak.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „MR2“