Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ak mas 1,8 a mas ovladanie na volante tak si mozes spravit sam tempomat vid tu http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=30 vermi ze to funguje. bohuzial nie mne pretoze mam 1,6 a na to RJ nie je naprogramovana
Obrázek
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Na tohle jsem se už díval. Tak to zřejmě prodejci neví. Jinak tempomat mám už v základu, protože to je model. rok 2011.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

a tiez vam ukazuje zle tachac napr. v reale idem 50kou ale v skutocnosti mam na tachaci 60? ak ano, da sa to nejako riesit?
Obrázek
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Přesně tak Pokud jedu na tachometru 100 tak ve skutečnosti 92 (podle GPS)
Ptal jsem se na to prodejce a ten mi na to řekl, že to můžu reklamovat, ale musím to mít změřené ocejchovaným přístrojem :?:
Se zvyšující se rychlostí se odchylka zvětšuje. Údajně má Verso povolenou odchylku 6-8 Km/h. Pokud jedu ve skutečnosti 50 tak na tachometru 57 +-.
Poslal jsem dotaz zda-li to lze upravit změno SW, zatím nemám odpověď.

David
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
Jura66
Člen Týmu

toyota corolla verso

Příspěvek od Jura66 »

Mám ten samej problém . myslím si že je to pnaumatikama dávam tam 2 rozměry 195 60 r 15 nebo 195 65 r 15 momentálně co je lacinější
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

samozrejme ze to moze aj je pneu ale tak vela? a moze to byt aj "bezpecnostou" aby sme mali pocit ze ideme rychlo ako v skutocnosti
Obrázek
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já mám 3 Toyoty.Všechny ukazujou o 10km víc než je reál.
JIRKA
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Já jsem měl Avensise 2.0 TD rv 1998 a ten ukazoval s odchylkou 1 Km/h, takže to Toyota umí a to bylo v době obyčejných tachometrů. Dnes to mohou jednoduše upravit v SW, doufám.

David
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Další zkušenost Verso 1.8 CVT:
Tento týden jsem najezdil zase ,,pár" Km.
Pokud jsem jezdil pouze okresky tak spotřeba byla 6,9 po dotankování.
Potom jsem jezdil mix dálnice město okresky a spotřeba 7,3 po daotankování. Na PC to ukazuje 7,5 L. Téměř všechno jezdím na tempomat, na nohu jedu jen při předjíždění nebo ve složitých dopravních situacích.
David.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
janco1
Člen Týmu

Příspěvek od janco1 »

ja mam toyotu verso 2006 a tachometer tiez ukazuje pri 50km/h- 56km/h pri 130km/h je to 140km/h
toyota corolla verso 2,2 D-4D 100kw
Jura66
Člen Týmu

Toyota corolla verso

Příspěvek od Jura66 »

aspon člověk nebude platit pokuty :lol: :lol: :lol:

-----------------------------------------------
Toyota corolla verso :inlove:
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

To je schválně a je to prý podle směrnic EU platné již několik let.
Kalibraci podle pneu dělám na navigaci ... jestli to má vliv na tachometr nevím - dneska už člověk neví odkud se to bere - jestli je to čistě elektronický nebo stále ještě mechanický.

Podle toho co tu píšete mne udivuje přesnost s jakou to měří - já dosahuji totiž shodných hodnot.
Dle kamaráda,který měl zkušenost s firmou vyrábějící rychloměry pro koncern, tak proměřovali v rozmezí 10-20 % a tohle šlo do výroby v M.B.

Budík má určitou hysterezi, takže když jedete "nahoru" má to jinou hodnotu, než když třeba brzdíte motorem - tak pozor na to :-D
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

a ako sa vam jazdi s autom v tomto necase? mne parada , funkcia trc je ucinna a ked to porovnam s yariskou (dobre posluzila) tak je to 100 a jedno.
Obrázek
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Celkem dobře :-D. Ale snažím se jezdit tak, aby TRC zasahovat nemuselo - protože to znamená, že už jsem jel BLBĚ a můžu být rád, že to dobře dopadlo...

Nicméně - sem tam si ho vyzkouším - jestli funguje :-D - třeba při rozjezdu a tak :-D ale nikdy bne tak, abych hrotil situace.

Nicméně jednou mi to tady loni na jaře u nás udělalo moc dobrou službu, když mi to uklouzlo na "suché" silnici - jen tam byla zamrzlá/namrzlá kaluž, kterou jsem tam nečekal - protože jinak byla silnice opravdu suchá. Bohužel to bylo v zatáčce... auto ssebou trošičku trhlo a na displeji problikla signálka ... jinak teď v sobotu na sněhu kolem Karlových Varů - na rozdíl od blbců co zřejmě potřebovali vyměnit některé části karoserií na pojistku, jsem jel v klidu - a přestože na dálnici i silnici byl uježděný a stáhnutý led, případně ukryté pod popraškem sněhu - tak za normální jízdy (teda tachometrových max. 60 spíš 50 po ledu tak 30-40) TRC ani jednou nebrnklo. Když to šlo jsem zkoušel ABS :-D No, funguje ... :-D
Dalo by se jet zcela určitě rychleji, ale proč? Abych jen hrotil situaci a spěl k nějakému maléru?

Je to relativně těžký auto, mám myslím dobré gumy přesně na takové počasí, tak si myslím, že jsem celkem v pohodě.
Zcela určitě je TRC dobrá věcička, ale když jsem se zkoušel rozjet na ledu, tak je to stejně k ničemu :-D .. musí tam být alespo%n trochu adhezní povrch a s rozjezdem to pomůže - zkoušel jsem projet cca. 15 - 20 cm vrstvu sněhu na křižovatce, kde to nebylo prohrnuté - vyjížděl jsem z vedlejší - no a prd ... TRCčko svítilo skoro pořád. Tak jsem to musel rozhoupnout, vyjet kousek zpět a popojet na projetější část, odkud jsem pak už přes TRC vyjel.

Takže: TRC - výborná věc, jsem rád, že to v autě mám, ale "zapadlý traktor nevytáhnu" :-D :lol: / řetězy a lopatu v autě mám /
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to ja casto vyzivam trcko a to v pripade ked idem od svokrovcoch (vyvaju na kopci a ked to nahodou neodhrnu...si vies predstavit.
to ze zasvieti trc znamena ze sa aktivovalo-teda nie ze som prepalil.ci?
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Verso“