Už je doma!

nová modelová řada - nástupce Corolly
Dav
Člen Týmu

Příspěvek od Dav »

Jasně, na výrobci mi nezáleží, zajímá mě výbava, výkon a cena :wink: . A tak Auris nebyla špatná koupě :lol:
Auris 1.6 Valvematic 6 M/T Terra Cool, VSC + TRC, od 2.5.2011
Zbyndas
Člen Týmu

Příspěvek od Zbyndas »

Tak první cesta s Auriskem za náma. Jeli jsme se podívat na Šumavu cca 250 km celkem. Cestování bylo velmi příjemné. Přední sedačky jsou pohodlné, místa dost vpředu i vzadu. Moc se mi líbilo, že mají zadní sedadla 2 polohy. Kufr pro nás naprosto dostačující. Podvozek super, auto sedí jak přilepené, brzdy také dobré. Motor 1,6 Valvematic mi naprosto vyhovuje. Velmi dobrý dojem mi kazil vyosený volant do prava. A to docela dost. Vím, že se nechá snadno seřídit, ale nechápu jak můžou fungl nové auto takto pustit z výroby a dát ho jako předváděcí :? Loketní opěrka je posazena dost nízko, pro mě postrádá význam. Škoda, že se nedá výškově nastavit. Měl jsem verzi Terra Cool a rádio mi přišlo, že má poměrně málo podsvícený display, nevím jestli se to nechá seštelovat, nezkoušel jsem. Reproduktory mi stačí, fabia měla podstatně horší. Do Luny určitě objednám TNS 350. Viděl jsem ho naživo a jsem natšený. Optitronová přístrojovka se mi taky moc líbí, škoda, že ji Luna nemá.. Nechápu v tomto Toyotu, do lepší výbavy dát horší budíky :mad: Klidně bych si za ně připlatil, bohužel to prý nejde... Trošku mi zarazilo, že jsou světlomety zamlžené zevnitř, také se vám to stává? Jinak celkový dojem z auta byl výborný. Určitě ho koupím.
Zbyndas
Člen Týmu

Příspěvek od Zbyndas »

Tak dnes začalo něco drnčet v přístrojovce.. Vypadá to na plexi, které chrání budíky, ach jo.. :evil: Za studena jde špatně zařadit první rychlostí stupeň..
Pavel Liška
Věčnej rejpal

už je doma

Příspěvek od Pavel Liška »

první toyotu jsme měli v 69 a ot té doby v celé rodině jich bylo spousta a v každé za studena šla jenička ztěžka
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Taky mně na novém Aurisu šla zcela nahodile blbě zařadit jednička, ale pak si to sedlo a teď je to naprosto OK.

2 Zbyndas
pokud správně rozumím, tak teď jezdíš s předváděčkou přes víkend. Kolik to má najeto?
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Zbyndas
Člen Týmu

Příspěvek od Zbyndas »

Přesně tak. Má najeto cca 3500 km.. Krom závad co jsem psal se mi auto fakt moc líbí. Má strašně pohodlný sedačky. Jako by je dělali přímo pro mne.. :lol:
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to ze ide ztuha je zapricinene nizkymi teplotami a olejom kt. je tuhy. podla mna normal
Obrázek
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Zbyndas
S chválou na sedačky jěště chvíli vydrž, někteří členové fóra jsou od pána boha betelně udělaní (tedy větší než přůměrný japonec) a při delších jízdách si stěžují na sedák řidiče. Taky jsem musel sedadlo hodně precizni nadstavit, pak už se to dalo. Na mé ex corolle E 12 jsem takovýto problémek něměl. Mám aurise 2010 (viz podpis) a je možné, že výrobce provedl v roce 2011 nějaké úpravy.
Zbyndas
Člen Týmu

Příspěvek od Zbyndas »

Nevím, já jel včera v kuse cca 250 km a bylo to asi první auto ze kterého mi nebolela záda. Sedělo se mi krásně. A to také nejsem střízlík. Měřím 180 cm a vážím cca 105 kg. Aurise 2010 jsem neviděl, nevím.. Ale máš to samé auto, které se chystám objednat.. :wink:
Zbyndas
Člen Týmu

Příspěvek od Zbyndas »

Tomko: Určitě to tak bude, ale je to blbej pocit když to tam musíš narvat vyloženě silou..
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

Zbyndas: neviem neviem ake si mal auta predtym , ja mam za sebou treti model toyoty. a priznam sa neviem co presne myslis ztuha (tazko), ale mne vzdy zapadne kvalt presne a aj spiatocka, ale len na zaciatku ked je zima ide tazsie ale vzdy presne a nie cez zuby.neviem ci vies co tym myslim
Obrázek
Zbyndas
Člen Týmu

Příspěvek od Zbyndas »

Tohle také nejde přes zuby.. Jen se musí použít síla. Zkoušel jsem pustit a znovu sešlápnout spojku, zařadit první dvojku ale nic nepomáhá. Prostě se musí silou což je něco na co jsem nebyl zvyklí. Měl jsem fabii, tam šla jednička v pohodě. Ale jak říkáš, možná je to jiným olejem v převodovce...
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Zbyndas píše:Tohle také nejde přes zuby.. Jen se musí použít síla. Zkoušel jsem pustit a znovu sešlápnout spojku, zařadit první dvojku ale nic nepomáhá. Prostě se musí silou což je něco na co jsem nebyl zvyklí. Měl jsem fabii, tam šla jednička v pohodě. Ale jak říkáš, možná je to jiným olejem v převodovce...
Tohle se mně zdá být už moc. U mojeho aurise, když nešlo zařadit 1, tak jem řadil do 2 a zpět do 1. A fungovalo to vždy. Asi na tý předváděčce nebude převodovka v japonské kvalitě :(
Czertik
Člen Týmu

Příspěvek od Czertik »

Mě řadit nejde 1 tak 2-3x týdně, zpátečka taky, navíc se mi 2x stalo, že vyskočila 2ka. Půjdu na reklamaci.
<b>Toyota Auris - <i> 1,6 Valvematic Luna </i> - Super white </b>- 8/2011
<i>Model <b>2011<b></i>
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

s tou spateckou mam problem tiez. ale stava sa to len obcas. a neviem ci to s tym suvisi, ale ked s ami to nedari aj na 5-6 krat zaradit tak odbrzdim auto (ak nestojim na rovine), na neutrale sa pohnem o 5-10cm tak potom uz ide zaradit bez problemov. zatial to vzdy pomohlo
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“