Tak už víme, jak se bránit!

Tlachání o všem - bez zaměření!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Rampa89 píše:"proti podobným vrahům", "pokud ho soud exemplárně a tvrdě nepotrestá", "Koncern a 50ka na krku. Tohle jsou naprosto největší šmejdi na silnicích", "kombík BMW, odhadem jel 90", "by měla policie pořádně přitlačit", "dement s esúvéčkem tak kilo"....
Padesátník s koncernem je samozřejmě mimo, ale dement s SUV ve městě na zužující se vydlážděné ulici kilo, za tím si stojím. To jsem zažil na vlastní kůži předevčírem a opravdu to bylo na úrovni demence.
----------------------------
Také mi vadí lidé, kteří se prostě nezařadí a zdržují. Ale ti mě nikdo přímo neohrožují.
Nicméně už se mi stalo, že jsem začal předjíždět kamion (chovám se čitelně, vypočitatelně, nezdržuji, řadím se včas a s blinkrem) a už mě borec bral zprava, což samozřejmě nestihnul a tak se nakonec zařadil za mě. Ale jeho rychlost musela být hodně vysoká, protože při začátku předjíždění bylo až k obzoru prázdno.

Jindy se mi stalo, že jsem dojížděl dva předjíždějící se kamiony (znáte to, jeden 79, druhý 82). V levém pruhu se tím pádem už vytvořila fronta asi tří vozidel, která čekala, až ty kamiony s tím laškováním skončí. Tak jsem přejel doleva také, zařadím se do fronty, zpomalím na osmdesát.... a přijede borec (pro Rampu: opravdu dement), předjede mě zprava, zařadí se do té malé mezery přede mnou a dupne na brzdu. A tady se ptám:
Co jsem já v tomto konkrétním případě udělal špatně? Co jsem měl udělat lépe? Proč mě ten člověk bezdůvodně ohrožuje? :!: :?:

Jistě také pamatujete z nedávné minulosti onen případ, kdy ten dement z Plzně se Superbem smetl tu matku s dcerou v Mazdě mimo silnici. Podobný útok už jsem zažil několikrát, a podotýkám, že vždycky bezdůvodně. Prostě nepřetržitá kolona kamionů, v levém pruhu také plno (přede mnou auta), přesto si ten, co jel za mnou, na mě takhle vybil vztek. Proč? Co jsem dělal špatně?

Jestliže jste podobnou situaci ještě nezažili, tak buď jezdíte málo, teprve krátkou dobu, nebo někde maximálně na vesnici. Nebo vysoce překračujete rychlostní limity, čili těmto magorům většinou ujedete, ale tomu už dnes moc nevěřím.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No už jsem ani nechtěl odepisovat, ale venku je stejně hnusně.

Případ "dement z Plzně se Superbem smetl tu matku s dcerou v Mazdě":
1 2 3 4 5 6

Upozorňuji, že se ani jednoho z aktérů nezastávám, u nehody jsem nebyl, a v podstatě nic víc, než co se toho člověk může dočíst a doslechnout (stejně jako vy ostatní), o tom nevím. Jde ale o to, že nic není černobílé a zajímalo by mě, kdo tady z horlivých diskutujících schvaluje ten trest?

Mimochodem Jimmy, píšeš, že podobný útok už jsi zažil několikrát, to jsem si myslel, že máš pořád stejné auto, proč to nebylo nikde v tisku? :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

1) jak to víš, že bezdůvodně? To jako že jsi jeho důvod neviděl, neznal? hmm...
2) když jsi ho tam viděl a věděl jsi o něm, tak jsi byl připraven i na alternativu, že to udělá, takže teď jen říkáš, že jsi šikovný a zvládl jsi to... dobře, jsi šikovný...
3) lépe jsi mohl udělat to, že bys nám o tom neříkal, protože tohle se stává a relativně často.
4) povídačka o tom kdo a kolik a kde ročně najezdí je docela irelevantní. Moje manželka jezdí lépe než já a to najezdí sedminu toho co já a většinou po vedlejších.

no a nakonec ti jimmi hapruje Omezit a ohrozit... A ještě abych byl svině zasraná, tak přeci bys mohl mít odstup od vozidla v 80ce takových dobrých 10 - 15 metrů, kam se vejde každý s autem.....
Naposledy upravil(a) aczasa dne ned 23.10.2011, 13:52, celkem upraveno 2 x.
Back in Czech.
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

to co mi na dnešní době vadí je, že každý se stará jen sám o sebe. jakým způsobem pak člověk jezdí, to je jen odraz toho, jakým ve skutečnosti je. viz jedna reklama (jak zastavují při výjezdu z parkoviště, ten pirát s hákem se mi docela líbil:)

a jestli se vám zdá, že kecám a zbytečně moralizuju, tak si najděte na youtube video, jak v číně vlezlo do cesty dítě, a než ho vzala z cesty uklízečka, dvakrát ho přejelo auto. to je obrázek dnešní doby, to není jen čína - to je prostě lhostejnost vůči komukoliv dalšímu na tomhle světě. to by si každý z lidí měl srovnat v hlavě sám.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

frostie> No a podle mě je ještě horší, když má někdo něčeho plnou, řečeno lidově, hubu a pak když na to příjde, tak sám dělá, já nic, já muzikant...

Ale jinak s tebou souhlasím.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jenom stručně:

D-fens není dobrý zdroj. Více věřím soudním znalcům. Nemluvě o právnických službách, které si p. Lacina jistě mohl dovolit.

Podobný útok jsem zažil několikrát a ve zprávách to nebylo, protože jsem se včas naučil s podobným nebezpečným chováním počítat.

Ano, jsem šikovný a podobné situace zvládám. Moje manželka (například) tak šikovná za volantem opravdu není a byla by v podobných situacích přímo ohrožena.

Jestliže jám mám při osmdesátce dotatečnou vzdálenost, těžko ji budu mít v okamžiku, kdy vysokou rychlostí (a tu vysokou rychlost zde zdůrazňuji, protože to bylo výrazně více než mých původní zhruba stočtyřicet) se do ní víceméně nepřesně někdo zařadí s pětimetrovým autem a prudce šlápne na brzdy. To už ani zdaleka není omezení, ale ohrožení i tak, jak je definováno v zákoně.

Stejně se o ohrožení, nikoli omezení jednalo v případě onoho předjíždění přes odbočovací pruh, které samo o sobě je dost podivné a neomalené.

Snažím se vám dodávat konkrétní situace, tak laskavě neteoretizujte :wink:
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

:D

No soudní znalci, bohužel jsi s nimi nejspíš neměl tu čest, nemluvě u soudu.

DF není dobrý zdroj, stejně jako všechny zdroje. Ale dává náměty k přemýšlení.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Soudní znalci v naší realitě pracují pro toho, kdo více zaplatí. V tomto případě, kdy zjevně stála dobře situovaná soukromá osoba proti státu, ani tohle nepomohlo. Nevěřím na spiknutí policie a soudů v neprospěch chudáka, který přepracován způsobil nechtěně dopravní nehodu.

Ano, D-fens dává náměty k přemýšlení, ale jeho logická argumentace přesně odpovídá tomuto rčení:
Řešení bylo jednoduché, přehledné, snadno pochopitelné, bez problémů realizovatelné, ale úplně nesprávné :D
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

P.S. A co mé, přímo a velmi přesně přednesené náměty k zamyšlení, skutečné vlastní zážitky?
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No neber to ve zlém, ale z tvého podání, jako by ty náměty byly z televizních novin nebo z tiskovin ala Aha, Blesk... Ohledně toho Laciny jsem to posílal už jenom kvůli tomu, že tam žádná dcera nebyla. Zveličování, škatulkování atd.

Ono ohledně toho případu totiž existuje i něco jako společenská poptávka/zájem. Zde je to celkem dobře vidět, v prvním příspěvku, co jsem tu poslal. A pak je zde sorta lidí, která na tom vždy vydělá, a účel světí prostředky.
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

frostie> No a podle mě je ještě horší, když má někdo něčeho plnou, řečeno lidově, hubu a pak když na to příjde, tak sám dělá, já nic, já muzikant...

rampa: já zase naprosto souhlasím s tebou :)
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak jo, už teda nebudu zlobit.... Jimmi má blbou zkušenost a chce volat a fotit.. :-) Ne mě také volal jeden ocas policii, protože jel v levém, s 1.2 HTP, šest lidí v autě, na tacho asi 75.... Tak po probliknutí, zatroubení a probliknutí jsem ho předjel, bohužel zprava. :-(((( a co čert nechtěl, jak jsem byl tak vpravo, uviděl jsem srnku se srnčetem jak mažou z kukuřice na silnici.... Tak jsem opět začal troubit a lehce polechtal brzdu, ale ten ocas si myslel, že jsem ho chtěl vytroubit a vytlačit, tak volal, fotil, bonzoval......
Takže si koukejme všichni uklidit u sebe (a podotýkám, že po tom "vybrždění jsem byl vpravo já a jel jsem stále 75km/h)... Ale vyšetřovat se musí, podání prošetřit.... pod vlivem trpišovského a laciny se najednou češi rozhodnou donášet, prášit......
Back in Czech.
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

O je tu taky druhý problém s jízdou v levém pruhu. N a D1 jet v pravém je opravdu za trest a jít si koupit nový podvozek.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Tib: vsak pro ne, klidne v levem, ale primerene rychle...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Zbytečně složitá debata. Článek s Rotrovou nekomentuji. Kamery mají v autě opodstatnění v případě že vás někdo sprasí jakožto důkazní materiál. Jak má slušný člověk dokázat, že on nehodu nezavinil? Protože je slušný a pánům policajtům by nelhal? LOL. Tuhle situaci mám už naštěstí za sebou, a vím jak pracuje PČR když se jí nechce pracovat, takže kameru do auta rozhodně doporučuji. Já si totiž Aczaso prostě myslím, že slušnej člověk se na kameře nemá čeho bát, stejně tak jako např. mě neomezuje zákaz kouření, protože prostě nekouřím. Problém je ovšem s objektivitou, protože kamera nezachytí vše, ale jen obraz a zvuk ve vymezeném úseku.

Co se týká jízdy na dálnici v levém pruhu, tak vyhláška říká jakou maximální rychlostí se na dálnici smí jet ať v levo nebo v pravo. Princip plynulosti provozu spočívá na dálnici v tom, že se má řidič co nejvíce držet v pravém pruhu a levý používat na předjíždění. Pokud ale předjíždím v levém, i kdybych jel jen max. 130 tak pro všechny za mnou to je svaté(podotýkám, že na dálnici mohu, pokud s vozidlem dosáhnu rychlosti min. 80 km/h) a nikdo nemá právo na mě blikat nebo se lepit dva metry za prdel a nutit mě zrychlit. Prostě až předjedu, tak se zařadím a dotyčný za mnou bude moct rozpohybovat svoje koníky a pelášit dál svým tempem.

Celé to je jen o vzájemné úctě a respektu k druhým na silnici. Konec konců nakonec tam člověk přeci stejně dojede ne?
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“