Výměna oleje

vše ohledně modelové řady Yaris
sidi
Člen Týmu

Příspěvek od sidi »

diky,jeste nevim kam,mam moznost BRNO,OLOMOUC ,ZLIN, To je asi v me toleranci.Prave se ptam--je lepsi nejaky svuj olej vziti,Je to moje 1.auto v zivote,Diky jeste moc za radu a preji hezky den.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Je to na každom z nás,ako sa rozhodneme-teda či necháme vymeniť olej v servise - ich olejom "made in toyota" alebo dať olej "vlastný"-samozrejme za predpokladu,že donesieš rovnakej viskozity 8)
Pozor ale,nie všetky servisy to rešpektujú ! Ide predsalen o 1.GARANCNU prehliadku a myslím si,že dať tých (u nás na slovensku) cca 110 € nie je žiadnou katastrofou - ba naopak! Je sice pravda,že ten olej ktorý používajú nema "značku" ako takú a je podstatne drahšia ako "so značkou",no aspoň pri garančných prehliadkach by som nešpekuloval.
Moja rada znie:
...nechaj to všetko na servis 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
caruser
Navigátor

Příspěvek od caruser »

to: sidi

Ak máš motor 1NR-FE tak máš z výroby v motori extra ľahkobežný olej viskozity 0W-20, máš to uvedené v manuáli. Pre naše zemepisné podmienky môžeš bezproblémov použiť olej viskozity 5W-30, ktorý je ľahkobežný výkonovej triedy A1, prípadne A5. Najlepšie je to nechať na autorizovaný servis Toyota.
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Auto má najeto přes 20 tisíc na jeden olej...Ted motor začal vydavat hnusné zvuky. Klepání atd..Jel jsem na kruháku rozsvítila se kontrolka mazání a začlo v motoru tak nehorázně drnčet. Přijel jsem domů. Zkontroloval olej a z motoru jsem vyndal suchou měrku. Takže měntě olej jak udává výrobce. Byl tam Olej FUCHS 5W-40.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

[quote="Colli"]Auto má najeto přes 20 tisíc na jeden olej...Ted motor začal vydavat hnusné zvuky. Klepání atd..Jel jsem na kruháku rozsvítila se kontrolka mazání a začlo v motoru tak nehorázně drnčet. Přijel jsem domů. Zkontroloval olej a z motoru jsem vyndal suchou měrku. Takže měntě olej jak udává výrobce. Byl tam Olej FUCHS 5W-40.[/quote]

Tak se potom nediv, že tam nemáš olej když najedeš 20 000km bez výměny, nebyl jsi na servisu???
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Jsem objednanej..kam jezdím maj narváno..a auto jsem ted stále potřeboval. Olej cca 1x za 14 dní kontroluju..Ale ted náhle nějak ubyl. Ale tak, že byla uplně suchá měrka. Auto má 118 tisíc. Pravidelný servis. Ted poprvé jsem přejel přes limit. vždy jsem měnil ještě dřív. Olej tento motor nikdy nežral. No zítra to budu muset nechat vyměnit.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
Odpovědět

Zpět na „Yaris“