Koupě ojeté cariny

vše ohledně modelové řady Carina
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

ahojte, taky jsem kdysi koupil po jednom starším pánovi, který náhle zemřel. bylo to tehdy super auto mitsubishi lancer. stálo taky v garáži na koberci :)

já mám docela jasno. pokud budu kupovat auto, buď přes klub od někoho kdo se opravdu dobře staral anebo z pozůstalosti, anebo pokud nebudu dost trpělivý, do německa zajet. trh s ojetými auty je tam podstatně širší, navíc většinou vás v těch inzerátech netahá nikdo za nos a je mnohem pravděpodobnější, že kilometry nejsou stočené.

dal bych přednost carině před avensisem, mám radši starší ale opravdu udržované auta.
líbí se mi třeba tahle carina:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

no řekněte sami, když to dodává ROH, tak to musí stát za to... :lol:

a tenhle kombík vypadá taky moc hezky. v tomhle směru mám němce opravdu rád.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

cau
Ty jo taky bych chtel met haluz a koupit nejake auto ktere je v garazi na koberci :( :angry: ted me utekla myslim pekna carina http://autobazar.avizo.cz/toyota-carina ... 47674.html
no cas mam ikdyz auto by se hodilo uz ted ale zkusim se prekecat a pockat na nejaky pekny kousek.

Jinak toho avika co typek prodava http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=18791 bych aji bral. Jen me stve ze je to sedan. Snad je v tom inzeratu jen vysoka cena, bo to nikdo nechce koupit uz nekolik mesicu :shock: . Ikdyz tam bude jenom ta nejslabsi 1.6 tak proste s nalozenym autem do kopce podradim a hotovo. :wink: no nic jdu cmuchat po netu...

Jinak co jsou ty cariny v DE tak nevypadaji spatne jen me zarazi udaj 1x airbag. Vyrabely se cariny s jednim pytlem?
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Twity píše: Jinak co jsou ty cariny v DE tak nevypadaji spatne jen me zarazi udaj 1x airbag. Vyrabely se cariny s jednim pytlem?
jj, předfacelift (do 1995) měly standard jen 1 pytel
alf3003
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

to Frostie Obě Cariny jsou pěkné, ale mně chybí klima. Cenově vyjdou s dovozem na cca 50000+ ekovýpalné a starosti s dovozem. (já dal za Carinu 70000., ale eko jsem neplatil, protože v dědickém řízení bylo auto převedeno na vdovu a ta byla od platby osvobozena) Kombi s více km mi přijde zachovalejší. Z Německa taky nekoupíš auto vždy od seriózního prodejce. Vydražil jsem v r. 2009 obytnýho MB James Cooka a jel si pro něj do Berlína. Z fotek vypadal skvěle a skutečnost byla opačná. Hold turecký Němec není stará německá solidnost. Na Mobile jsem koupil Land Rover Discovery a okno ve dveřích spolujezdce bylo podepřené kusem dřeva, protože mechanismus el. stahování byl pryč. Ale auty jsem z ebay i mobile vybavil celou širokou rodinu a ve většině případů vše OK. Kupoval jsem ale výhradně od privátů.
Naposledy upravil(a) alf3003 dne pon 26.09.2011, 11:57, celkem upraveno 1 x.
alf3003
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

to Twity Si myslím, že Avensis je co se týče stavu supr a cena je určitě k jednání, otázkou je kolikrát za rok potřebuješ kombíka, kufr má Avensis velký a já raději koupím sedana v luxusním stavu nového vozu, než kombíka s 200 tis km i když km u kvalitních Toyot nehrají takovou roli. Já hold preferuji auto od 1. majitele, nehavarované a s malým počtem km. Za tohle jsem ochoten si připlatit. Pokud máš auto na delší dobu, tak se ti počáteční investice vrátí v podobě následných nákladů na údržbu, kterou vyžaduje i kvalitní Toyota, na Ebay se dražil podobný Avensis 1.6 od prvního majitele a měl najete jen 36 tis. km. Vydražil se za 5800 Eur, což je cca 145000. Kč V Německu by tenhle Avensis byl už dávno prodaný.
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

alf3003 píše:to Twity Si myslím, že Avensis je co se týče stavu supr a cena je určitě k jednání, otázkou je kolikrát za rok potřebuješ kombíka, kufr má Avensis velký a já raději koupím sedana v luxusním stavu nového vozu, než kombíka s 200 tis km i když km u kvalitních Toyot nehrají takovou roli. Já hold preferuji auto od 1. majitele, nehavarované a s malým počtem km. Za tohle jsem ochoten si připlatit. Pokud máš auto na delší dobu, tak se ti počáteční investice vrátí v podobě následných nákladů na údržbu, kterou vyžaduje i kvalitní Toyota, na Ebay se dražil podobný Avensis 1.6 od prvního majitele a měl najete jen 36 tis. km. Vydražil se za 5800 Eur, což je cca 145000. Kč V Německu by tenhle Avensis byl už dávno prodaný.
Jo taky bych koupil raci po prvnim majteli, ale narves do kufru komplet kocarek + dalsi zavazadla(batohy, krosnu, dalsi male tasky)? co mam zkusenost tak do cariny liftback to narves ale tak tak. A myslim ze kufr avensise sedan je mensi. A jak casto? tak 3x do mesice.
alf3003
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

Jo taky bych koupil raci po prvnim majteli, ale narves do kufru komplet kocarek + dalsi zavazadla(batohy, krosnu, dalsi male tasky)? co mam zkusenost tak do cariny liftback to narves ale tak tak. A myslim ze kufr avensise sedan je mensi. A jak casto? tak 3x do mesice.[/quote]

Mám už trochu odrostlejší děti a jaksi jsem na tento druh zavazadel nemyslel. Mně kdysi kočárek do kufru Renault 9 vlezl, ale byl skládací a nezabral mnoho místa. Sám musíš vědět, jak velký zavazadlový prostor potřebuješ a podle toho se rozhodnout, já jen poskytl tip na moc pěkný auto. Rozumím ale tomu, že pěkný a nepraktický k sobě nejdou.
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

ta klima - to je dobrý postřeh a dobrý důvod pro vyjednávání o ceně:). vždycky se dá natrefit na dobrý nebo špatný kus. o tom žádná. podstatné je co koupím a jestli mám s sebou někoho zkušeného do toyot, když chci dovézt. obecně ale ten trh je v německu skutečně mnohem lepší a lidi jsou tam poctivější. přetočení tachometru je prý v německu trestné a nad autobazary je mnohem přísnější dozor než u nás.

zatím jsem vlastnil jen kombíky a musím říct, že jsou hodně praktické a tu možnost nacpat tam spoustu věcí - hodněkrát jsem si to pochvaloval. pokud bych potřeboval, tak tenhle carina kombík by byl asi jasná volba do 100tis.CZK. carině bych dal přednost před avensisem, má lepší pověst.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Nedávno jsem tady v okolí viděl Carinu e, už od pohledu se mi zdála nějaká zachovalá. Po nakouknutí okýnkem dovnitře jsem na přístrojovce viděl udaj cca 80 tisíc km :) Tu bych koupil hned
Toyota Carina E 2.0 GLI
alf3003
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

Floki píše:Nedávno jsem tady v okolí viděl Carinu e, už od pohledu se mi zdála nějaká zachovalá. Po nakouknutí okýnkem dovnitře jsem na přístrojovce viděl udaj cca 80 tisíc km :) Tu bych koupil hned
Je otázkou na kolik by si ji majitel cenil, pokud by ji vůbec prodal. Tady v Czechkocourkově se dá Carina koupit za 20 tis. ale zcela určitě s příslovím za málo peněz málo muziky a kdo má Carinu s origo 80 tis. km si ji rád nechá než aby ji dal za 40-50 tis. Upřímně říkám, že bych svoji Carinu za novou Fábii nevyměnil za podmínky, že bych si Fábii musel nechat.
alf3003
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

Tady na fóru jsem našel jednu Carinu v kombi, třeba je ještě nezadaná.

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 31363b358d
ferenc
Člen Týmu

Příspěvek od ferenc »

Twity píše: Jinak by me zajimalo, jak je na tom misto na zadnich sedadlech ve srovnani carina-avensis(do r.00)-a napr oktavka. Znam carinu a oktavku. Je tam nejaky vyrazny rozdil?
Přesná čísla rozměru prostoru nevím, ale kdykoliv jsem jel v Oktávce vzadu, tak jsem na rozdíl od Cariny neměl ten dojem, že by tam bylo nějak extra moc místa. Navíc srovnavat tu prkennou škodováckou lavici s cariňáckým gaučem... Minulý týden jsem musel jet škodovkou na služebku do Holandska, seděl jsem vzadu, boha jeho, jak já se těšil, až si zase sednu do Cariny...
Obrázek
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

alf3003 píše:Tady na fóru jsem našel jednu Carinu v kombi, třeba je ještě nezadaná.

Tak ta uz je prodana tam sem komunikoval taky. Bohuzel se me zdala cena dost vysoka. :roll:
alf3003
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

Twity píše:
alf3003 píše:Tady na fóru jsem našel jednu Carinu v kombi, třeba je ještě nezadaná.

Tak ta uz je prodana tam sem komunikoval taky. Bohuzel se me zdala cena dost vysoka. :roll:
Cenu jsem nikde neviděl, ale Carinu v pěkném stavu s klimou, airbagy a slušnými origo km za 30 tis. asi nekoupíš. Kdo takovou má, buď neprodá, nebo si ji patřičně ocení.
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

alf3003 píše: Cenu jsem nikde neviděl, ale Carinu v pěkném stavu s klimou, airbagy a slušnými origo km za 30 tis. asi nekoupíš. Kdo takovou má, buď neprodá, nebo si ji patřičně ocení.
Nemám Carinu v dokonalém stavu, nalítáno má 200tkm, leč za 30 bych jí taky neprodal :twisted: Důvod? Neexistuje náhrada.
Odpovědět

Zpět na „Carina“