problém s řízením

vše ohledně modelové řady Avensis
tonny
Člen Týmu

Re: problém s řízením

Příspěvek od tonny »

Co jsem tu popisoval, byly dojmy syna a jak jsem to pochopil, že to občas dělá občas ne. Dnes jsem s autem jel na emise, takže poprvé jel a hned jsem cítil ten odpor v kloubech, takže to bude ono. Promažu a uvidím.

Ještě svítila kontrolka ABS. v LP kole byl už jednou problém, tak jsem objednal DENSO a při přehazování na zimáky vyměnil. Na magnetu čidla kovové piliny, dal jsem ale nové. Kontrolka zhasla ale začala při brždění reakce ABS. Na emisích to ukazovalo neurčenou chybu, tak ji smázl a při jízdě domů (1km) jsem na to zapomněl, takže nevím zatím, jestli se to tím spravilo.
Co ty piliny?, řekl bych, že to časem udělá znovu.
Corolla Verso 1,8VVTi 2006, Toyota Sienna 3,5 2007, Ford Explorer 4,0 1998
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

tonny vice jak 400 kkm je supr, ono ta dnešní auta se nedožiji ani 150 kkm. :(
tonny
Člen Týmu

Příspěvek od tonny »

Tak jsem to dnes promazal, oba klouby a je to ok. Bylo vidět, jak ten spodní je rezavý.
Zkusil jsem to promazat tím bílým keramickým sprejem, tak jsem zrovna projel všechny panty.
Zatím díky.
tonny
Člen Týmu

Příspěvek od tonny »

Ta keramická vazelína nebyla moc vhodná, prostříkal jsem odrezovačem s MOS2, za pár dnů univerzálním olejem a napatlal to vodní vazelínou. Je to ok, není poznat, že by byl nějaký problém.

Chtěl jsem koupit křížek nový ale nelze, jen celou tyč řízení s oběma křížky za 37.000,-. Poprvé mi objednali dle vozidla křížek, který pasoval i na Ford Transit. Na Avensise určitě ne, zcela jinej, navíc nejde rozebrat, jen odpojit od převodky řízení a celou tyč řízení vysunout přes kabinu, pokud by to nešlo srazit z tisícihranu na převodce, je tam málo místa, tak dolů náprava aby se k tomu dalo dostat kladivem. Naštěstí pomohl olejíček, budu raději pravidelně stříkat při výměně pneu i u ostatních aut.
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

až to budeš stříkat mohl by jsi nafotit kde a jak se to rozdělává a kde to najdu? Jsem na tohle levej a mám strach si poškodit palubovku. :blush:
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
tonny
Člen Týmu

Příspěvek od tonny »

Jestli je to na mne, tak trochu nechápu dotaz. Nic nerozdělávat už vůbec ne palubku, jen namazat z motorové části buď nastříkat z hora s nějakou trubičkou, nebo po sundání LP kola se tam dá strčit ruka se sprejem nebo napatlat vazelínou. Každopádně doporučuji preventivně i když ještě nezlobí. Křížek uvnitř kabiny je nad pedály přístupný, ten ale tak netrpí jako v motorovém prostoru, kde se dostává posypová sůl.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

...kdeže sú zlaté staré časy ked este klby a kríže mali mazničky 8)
Inak Tonny naozaj ako som pozeral, u tohoto modelu je kríž aj s tým ostatným ako nahradný diel v celku. Ale to nie je nijako prekvapujúce. Obcas sa stáva, že v originále a mení celá nejaká skupina a v druhovýrobe sa dá kúpit aj len niektorá cast. Typicky pri carine napríklad zadná náprava , kde v originále, resp v OE katalogoch nenájdes samotne silenty ramien , iba celé tie tyče aj so silentmi a volný trh ich predáva samostatne bežne.
Ja si myslím , že aj ked sa kríž zvlášt nedodáva ( ako náhradný diel), iste je možnosť to rozobrat a nahradit ho iným podla rozmerov ( niečo ake ked hladáš ložisko napríklad). A idealne s mazničkou do budúcna.
Faktom ale je , že by to bola asi dosť zložitá operácia len tak na doma. Síce ako pre koho.
Totiž ked si pozriem schému toho istého, ale u mojho auta, tiež nie je k katalogu ako ND samotný kríž ( aj ked ja to mám aspon delelné na viac castí tú tyc). Pritom , viem , že mne bol kríž samotný vymenený. Robila mi to ale firma, ktorá inak robí repasy servoriadení.
On normálne ten starý vyoperoval a namontoval tam nový. Odkial a ako to vzal to neviem, urobili to v podstate na pockanie. Je pravda , že som predtým volal a oni sami to tipovali na ten kríž , tak to možno dopredu objednal niekde. Ale mal ich tam vselijakých ako ND docela dost v sklade. Určite to neriešil prvý krát. Este mi ten starý dával....no, nezbieram tieto pamätihodnosti.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Avensis“