vojta ž. píše:A proc se vlastne nechcete poutat![]()
navod na odstraneni pipani, kdyz nejsou pasy zapnute
-
- Věčnej rejpal
U mne je to především proto, že velice často vezu náklad i na sedadle spolujezdce. Nesnáším, když někdo, nebo něco rozhoduje za mne a myslí si, že to rozhodne lépe. Nerozhodne a ani nemůže, neboť nezná všechny souvislosti. Např. rozjedu se a nepípá, ani nebliká. Náklad na sedadle poskočí a začne blikat a pípat, posléze "řvát" a já už jsem na silnici, kde nemohu zastavit, abych zapnul pás nad nějakou krabicí.... I dobré úmysly bývají občas na hlavu a proto chci možnost volby....to platí i obecně v životě.Roman Jašek píše:Alespoň u mě je to důvod přejezdu menších vzdáleností, jak už tady psal kolega výše.
vojta ž. píše:A proc se vlastne nechcete poutat![]()
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
nechcem ti kaziť iluzie ale nikdy nevieš, čo sa stane lebo na ceste nedokažeš všetko ovplyvniť. A keď sa na aute začneš prevracať, tak tá krabica ťa s najväčšou pravdepodobnosťou zabije.
Preto tam nepatri neupevnena.
A že si myslíš, že sa vieš rozhodnúť za auto je chvályhodné, ale toto je dôkaz že auto má v tomto pred tebou nádskok...
PS: pripútavam sa vždy a keď idem kúsok kde sa nepripútam, tam idem pod 20kmh a nepípa to. A o to ide, lebo nad 20kmh by si mal byť pripútaný - veď urobte si v kancli stoličkovy test a budete prekvapení. A u spolujazdca to platí dupkom takže ja vravím - nevypínať, nech je každý pripútaný .
Preto tam nepatri neupevnena.
A že si myslíš, že sa vieš rozhodnúť za auto je chvályhodné, ale toto je dôkaz že auto má v tomto pred tebou nádskok...
PS: pripútavam sa vždy a keď idem kúsok kde sa nepripútam, tam idem pod 20kmh a nepípa to. A o to ide, lebo nad 20kmh by si mal byť pripútaný - veď urobte si v kancli stoličkovy test a budete prekvapení. A u spolujazdca to platí dupkom takže ja vravím - nevypínať, nech je každý pripútaný .
Já mám taky názor, že by každý měl být připutaný, ty pásy tam k něčemu jsou, ale také mám již pípání vypnuté. Jak jsem uvedl, otevřu bránu vjezdu do garáží a jedu cca 50-60metrů ke garáži (nebo obráceně) a nechci to poslouchat...
Přijde mi logické, když někdo dostane pokutu za telefonování za jízdy, za nerosvícená světla. Ale za nezapnuté pásy? Proč? Protože ten člověk je blbec a když bude havárka, tak z něj zbude kaše, která to v horším případě přežije a bude mít následky? Proč nedostane kuřák pokutu, že kouří a ničí si zdraví?
Přijde mi logické, když někdo dostane pokutu za telefonování za jízdy, za nerosvícená světla. Ale za nezapnuté pásy? Proč? Protože ten člověk je blbec a když bude havárka, tak z něj zbude kaše, která to v horším případě přežije a bude mít následky? Proč nedostane kuřák pokutu, že kouří a ničí si zdraví?
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Tohle vlákno je o tom, jak odstranit pípáni....a ne o kázání o morálce....
chvála bohu mi to už nepípá a tato diskuse k tomu přispěla i když návod bylo třeba v mém případě modifikovat. Já se také poutám, ale to neznamená, že mám patent na rozum a budu to někomu vnucovat...
chvála bohu mi to už nepípá a tato diskuse k tomu přispěla i když návod bylo třeba v mém případě modifikovat. Já se také poutám, ale to neznamená, že mám patent na rozum a budu to někomu vnucovat...
bolo by vhodne diskutovať vecne. Napísal som fakty. Uvedomil si si vlastnú chybu a nedokažeš to priznať a len urazene splechneš, alebo si si to ešte stále neuvedomil?kar202 píše:....chytrý jak Palacký.
Jedno horšie ako druhé...
Alebo keď s tebou nesúhlasím, mám reagovať ako ty a napísať,že si hlupák?
Re: navod na odstraneni pipani, kdyz nejsou pasy zapnute
v zásade s tebou súhlasím. Otázka znie: pripútavaš sa kvôli policajtom alebo kvôli sebe? Ak kvôli policajtom, môžeme teraz donekonečna filozofovať, čo nám štát má nariaďovať a čo si ľudia majú uvedomiť sami.reitmeier píše:Já mám taky názor, že by každý měl být připutaný, ty pásy tam k něčemu jsou, ale také mám již pípání vypnuté. Jak jsem uvedl, otevřu bránu vjezdu do garáží a jedu cca 50-60metrů ke garáži (nebo obráceně) a nechci to poslouchat...
Ak sa pútaš kvôli sebe, tak ak ti pas začne pípať, mal by si sa pripútať lebo ideš nad 20kmh, čo sa nezdá, ale to už je rýchlosť, pri ktorej sa môžeš zraniť (samozrejme ak nevyleti airbag, tak nie fatálne).
Je to samozrejme každého vec, ale treba si uvedomiť, že ísť ~30kmh bez pasu je ďaleko nebezpečnejšie ako ísť s pasom a preto tam to pípanie je. Nie len kvôli euro ncap ako si mnoho ľudí mysli.
Mne príde logické ísť ku garáži do 20kmh keď to nepípa...
Vubec nechapu, co tu resite za kraviny. Thread je o tom, jak vypnout pipani, moralisticky kecy si nechte do pavlacovy plenarky. Btw. vite, proc jsem to vypinal ja? Protoze ta mrcha pipa s nakupem na sedacce spolujezdce, kde to pipani skutecne k bezpecnosti neprispiva, spis naopak.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Synku, já ne, že s tebou nesouhlasim. Mi jsou tyhle potroublé kecy ukradené.... Myslím, že se hodí na svazáckou zchůzi..... Tady se řešilo pípání...víš?matus69 píše:bolo by vhodne diskutovať vecne. Napísal som fakty. Uvedomil si si vlastnú chybu a nedokažeš to priznať a len urazene splechneš, alebo si si to ešte stále neuvedomil?kar202 píše:....chytrý jak Palacký.
Jedno horšie ako druhé...
Alebo keď s tebou nesúhlasím, mám reagovať ako ty a napísať,že si hlupák?
Pro karlose: Mám taky D-CAT Exclusive - já jsem zapnul klíček do ON, na tachometru si nastavil ODO, vypnl klíček do OFF, znovu do ON, hned zmáčknul a držel tlačítko vzdálenosti (ODO) cca 20vteřin a poté zapnul pás a skočilo mi tam B-ON, když jsem ODO pustil, skočilo B-OFF a bylo.
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
lenze takych ako ty je vela a vdaka takym ako ty doplacaju ostatni. Napr. kto mi bude zakazovat ze budem fajcit na verejnosti, som slobodny clovek-ale tym ze fajcis otravujes ostatnych a nicis im zdravie, ked jazdi clovek ako blazon-kto mu bude nariadovat ako ma ist rychlo-ohrozuje ostatnych,.....demokracia odtial potial. demokracia zacina a konci potial kym neobmmedis inehoAmper77 píše:Tak to já zase nesouhlasím a myslím si Matouši, že ty i celá levičácká evropská unie mi nemá co kecat do spousty věcí. Takoví jak vy se mi snažili kecat do života 30 roků a snažíte se zase. Říct, že jsi hlupák je v této souvislosti málo!