Komfort, pohodlí - vylepšení, dlouhé cesty, ...
yarisem jsem jel do paříže prakticky na otočku i se spaním v autě a šlo to, fakt je že posledních 100km před prahou přišla totální krize, snad ani ne ze sedadla, ale z celýho unavenýho člověka..
yarisem se dá jezdit v pohodě v jednom nebo ve dvou. Na zadních sedadlech už je to ale o hodně horší, jedině snad děti a jedině v noci, když spí – jinak pochybuju, že to někdo vydrží.
Protože yaris se docela dobře ovládá a myslím že unavuje řidiče spíš méně, než např. některá větší auta typu SUV, co se musí už od 100km/hod honit po silnici, protože nedrží stopu, (nedrží se vyjetých kolejí) to pak unavuje podle mě víc než jen sedadlo..
yarisem se dá jezdit v pohodě v jednom nebo ve dvou. Na zadních sedadlech už je to ale o hodně horší, jedině snad děti a jedině v noci, když spí – jinak pochybuju, že to někdo vydrží.
Protože yaris se docela dobře ovládá a myslím že unavuje řidiče spíš méně, než např. některá větší auta typu SUV, co se musí už od 100km/hod honit po silnici, protože nedrží stopu, (nedrží se vyjetých kolejí) to pak unavuje podle mě víc než jen sedadlo..
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Blbý je, že v zadu děti budou a pojedeme přes den
DVD je taky nezabaví věčně, podle mě je to unaví víc, než koukání z okna.
Nějaký typ na režim zastávek (po kolika hodinách / na jak dlouho)?

DVD je taky nezabaví věčně, podle mě je to unaví víc, než koukání z okna.
Nějaký typ na režim zastávek (po kolika hodinách / na jak dlouho)?
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi ake mas deti, ja som zastanca co najdlhsiej jazdy a minimum zastavok, samozrejme nie na ukor pohodlia.
V yarise som raz precestoval 6000km za 10 dni z coho 2000 a 2000 boli viacmenej na jeden zatah. ale to uz bolo dost davno. Boli sme 4 a isli sme na vylet do irska a v principe sa nikto moc nestazoval, jedine ma bolel chrbat po dlhej ceste, tak odporucam vankusik alebo nieco podobne podstrcit pod krize ale az ked ucitis, ze uz mas unaveny chrbat.
S dvoma detmi som posledne isiel do bulharska na corolle a kvoli hranicam nam to trvalo strasne dlho, nieco okolo 20 hodin alebo tak a mozem ti povedat, ze zaklad su dobre detske sedacky, s moznostou vyklopenia do odpocinkovej polohy. Vyrazali sme sice v noci ale rano sa baby zobudili, tak ich bolo nutne zabavat. Obporucam neake hracky a potom hlavne sa s nimi rozpravat, ale to musis poznat co plati na tvoje deti a ako zaujmes ich pozornost.
12 hodin nie je ziadna strasna cesta a hlavne ked su ludia zvyknuty cestovat autom, tak by nemal byt ziaden velky problem.
V yarise som raz precestoval 6000km za 10 dni z coho 2000 a 2000 boli viacmenej na jeden zatah. ale to uz bolo dost davno. Boli sme 4 a isli sme na vylet do irska a v principe sa nikto moc nestazoval, jedine ma bolel chrbat po dlhej ceste, tak odporucam vankusik alebo nieco podobne podstrcit pod krize ale az ked ucitis, ze uz mas unaveny chrbat.
S dvoma detmi som posledne isiel do bulharska na corolle a kvoli hranicam nam to trvalo strasne dlho, nieco okolo 20 hodin alebo tak a mozem ti povedat, ze zaklad su dobre detske sedacky, s moznostou vyklopenia do odpocinkovej polohy. Vyrazali sme sice v noci ale rano sa baby zobudili, tak ich bolo nutne zabavat. Obporucam neake hracky a potom hlavne sa s nimi rozpravat, ale to musis poznat co plati na tvoje deti a ako zaujmes ich pozornost.
12 hodin nie je ziadna strasna cesta a hlavne ked su ludia zvyknuty cestovat autom, tak by nemal byt ziaden velky problem.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Komfort, pohodlí - vylepšení, dlouhé cesty, ...
Včera jsem absolvoval 1076 km z Itálie za 12 hodin v 1,33 a nemám pocit, že bych byl unavenější než při jízdě s jiným autem. Tu trasu jsem jel už x krát,mám v Itálii vdanou dceru. V minulém Yarisu jsem měl loketní opěrku a asi si ji pořídím znovu.
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Inak laktova opierka je skor vec zvyku, ked som ju nemal vobec mi nechybala ale potom som si na nu zvykol v corolle (aj ked tam je dost nizka) a vyarise mi zrazu strasne chybala, ale ked som ju namontoval, zistil som, ze na dlhsich cestach ju vyuzivam strasne zriedkavo az skoro vobec.
Tym chcem povedat len tolko, ze pokial ju niekto nema a nie je na nu zvyknuty, tak to nie je ziadeny nutny doplnok.
Tym chcem povedat len tolko, ze pokial ju niekto nema a nie je na nu zvyknuty, tak to nie je ziadeny nutny doplnok.
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Díky za super tipy. Děti mám 12 a 5 roků, takže jenom jedna sedačka, ale možná si od šváry půjčim kvalitnější (pohodlnější) autosedačku než mám.
Zároveň jsou fajn informace, že i s Yarisem se dá jet dlouhá štreka.
Zároveň jsou fajn informace, že i s Yarisem se dá jet dlouhá štreka.
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dlha cesta je skor o soferovi ako o spolujazdcoch, lebo ti maju viacero moznosti ako sa zabavit, kdezto sofer moze akurat tak soferovat a este rozpravat sa.
Co sa sedaciek tyka, tak mam priame skusenosti s concordom a castocne s maxi-cosi
Concord ultimax je pre mensie deti super. Da sa perfektne vyklopit, ze dieta tam skoro lezi, ale 5 rocne tam sa uz pravdepodobne nezmesit lebo je do 18 kilo.
Concord transformer XT (pripadne X, ten je bez isofixu) je jedna z mala velkych sedaciek co sa daju sklapat, pouzivame ju zatial iba par mesiacov a naprosta spokojnost aj na dlhsich cestach.
Maxi-cosi priori XT (aspon si myslim, lebo nebola nasa tak neviem presne), tiez celkom dobra ale boli tam mensie problemy s vyklapanim na lezanie. Kazdopadne je tiez iba do 18 kilo.
Maxi-cosi Rodi XR svagor ju ma a ich dcera si ju pochvaluje, ze je pohodlna, tiez sa da vyklopit do odpocinkovej polohy. Akurat potah na nej maju neaky zvlastny, ze rychlo sa opotrebuva. Nema isofix a osobne skusenosti s nou nemam.
Takze to mas taky kratky orehlad sedaciek s ktorymi sa da cestovat dlhsie vzdalenosti. Inak vseobecne na dlhe cesty odporucam sedacky s moznostou nastavenia odpocinkovej polohy.
Co sa sedaciek tyka, tak mam priame skusenosti s concordom a castocne s maxi-cosi
Concord ultimax je pre mensie deti super. Da sa perfektne vyklopit, ze dieta tam skoro lezi, ale 5 rocne tam sa uz pravdepodobne nezmesit lebo je do 18 kilo.
Concord transformer XT (pripadne X, ten je bez isofixu) je jedna z mala velkych sedaciek co sa daju sklapat, pouzivame ju zatial iba par mesiacov a naprosta spokojnost aj na dlhsich cestach.
Maxi-cosi priori XT (aspon si myslim, lebo nebola nasa tak neviem presne), tiez celkom dobra ale boli tam mensie problemy s vyklapanim na lezanie. Kazdopadne je tiez iba do 18 kilo.
Maxi-cosi Rodi XR svagor ju ma a ich dcera si ju pochvaluje, ze je pohodlna, tiez sa da vyklopit do odpocinkovej polohy. Akurat potah na nej maju neaky zvlastny, ze rychlo sa opotrebuva. Nema isofix a osobne skusenosti s nou nemam.
Takze to mas taky kratky orehlad sedaciek s ktorymi sa da cestovat dlhsie vzdalenosti. Inak vseobecne na dlhe cesty odporucam sedacky s moznostou nastavenia odpocinkovej polohy.
tak to Ti nezávidím, při noční jízdě mi těch cca 7-8 hodin (23-6h), kdy v autě všichni spí, včetně manželky, cestu hodně usnadní. Je to náročný na řidiče, to ano, ale dá se.. - jinak nejsou zácpy, není vedro a s navigací už ani není problém se orientovat v noci.T.Y.N.G. píše:Blbý je, že v zadu děti budou a pojedeme přes den![]()
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ja osobne jazdim dlhe cesty hlavne v noci. Dlhe su pre mna cesty aspon nad 400km, cokolvek menej sa neda povazovat za dlhu cestu.
Je to vo velkom za zvyku a hlavne na spravnej sebakontrole, lebo nad ranom nie je nic jednoduchsie ako zaspat za volantom.
Pokial mas cetu po dialniciach tak v noci mas skoro same vyhody: malo aut, nesvieti ti slnko, kludna chrapkajuca posadka auta.
Ale den zase tiez nieje uplne zly pokial nechytis niekde zapchu, kdezto v noci je to mensie riziko.
Je to vo velkom za zvyku a hlavne na spravnej sebakontrole, lebo nad ranom nie je nic jednoduchsie ako zaspat za volantom.
Pokial mas cetu po dialniciach tak v noci mas skoro same vyhody: malo aut, nesvieti ti slnko, kludna chrapkajuca posadka auta.
Ale den zase tiez nieje uplne zly pokial nechytis niekde zapchu, kdezto v noci je to mensie riziko.
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Nikdy jsem v noci nejel a ani nebyl vzůhru, takže si myslím že by to mohla být smrtelnější kombinace než děti vzhůrujosuk píše:tak to Ti nezávidím, při noční jízdě mi těch cca 7-8 hodin (23-6h), kdy v autě všichni spí, včetně manželky, cestu hodně usnadní. Je to náročný na řidiče, to ano, ale dá se.. - jinak nejsou zácpy, není vedro a s navigací už ani není problém se orientovat v noci.T.Y.N.G. píše:Blbý je, že v zadu děti budou a pojedeme přes den![]()

- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Hodlám jet tam pondělí, zptáky čtvrtek takže mimo výměny So-So.smutok píše: Ale den zase tiez nieje uplne zly pokial nechytis niekde zapchu, kdezto v noci je to mensie riziko.
Nevím proč by se v Yarisu nedalo jezdit delší trasy... Jezdím každý rok NĚMECKO, HOLANDSKO, 1100-1500km.A v pohodě.Sedačky jsou tvrdší, ale mě vyhovují více, než třeba v Astře.Tam jsou zase moc měkké, a byl jsem víc dodělaný.A to je Astra o třídu výš...Člověk je akorát unavený, ale to je u dálkových tras nomální... 

loketní opěrka
Uvažuji o koupi a montáži loketní opěrky http://www.auto-doplnky.com/loketni-ope ... 09381.html
Myslíte že můžou mít čtyři vruty zavrtané ve středové desce vliv na záruku auta
...já jen tak, abych se neunáhlil
Je mi jasné, že na funkčnost určitě né, já jen z pohledu prodejce...
Myslíte že můžou mít čtyři vruty zavrtané ve středové desce vliv na záruku auta

Yaris Selection Sapphire Smart 1,5 VVT-iE (111 k) 6 M/T
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mam taku namontovanu a nie je to boh vie co.
1. je trochu nizko aj ked ju das do najvyssej polohy, a potom zase sa zle pristupuje k riadacej pake.
2. je rovno nad rucnou brzdou a dost zavadza, tak si treba na to zvyknut a potom sa da pouzivat rucna aj bez zdvihania opierky.
3. je to take mierne labilne, kymace sa to do stran, lebo ta konzola to az tak dobre nedzri
Keby som kupoval teraz, tak by som isiel skor do niecoho takeho:
1. varianta
alebo by som si priplatil a kupil nieco take:
2. varianta
Ale tiez to nie je zaruka, ze to bude o moc lepsie.
Mne hlavne vadi taka mierna labilnost toho celeho, ale da sa to bez problemov pouzivat a uz som si na to celkom zvykol.
EDIT: Montoval som to sam skoro hned po kupe a este som si sam montoval multimedialnu jednotku a po absolvovani 1 garancky a 4 reklamacii, to zatial nikomu nevadilo a nikto sa na to nepytal. Ale v zasade ani nemaju preco sa na to pytat, pokial tvoj zasah sa netyka reklamovanej veci. Takze pokial by si chcel po namontovani reklamovat tu stredovu konzolu, na ktoru to pripevnis, z akehokolvek dovodu, tak ta mozu poslat kade lahsie, lebo si do toho zasahoval, ale pokial sa ti napriklad vysype motor, tak ti na to nemozu povedat niec, lebo s motorom to nema ziaden suvis. Tyka sa to akychkolvek dielov montovanych mimo oficialny servis.
1. je trochu nizko aj ked ju das do najvyssej polohy, a potom zase sa zle pristupuje k riadacej pake.
2. je rovno nad rucnou brzdou a dost zavadza, tak si treba na to zvyknut a potom sa da pouzivat rucna aj bez zdvihania opierky.
3. je to take mierne labilne, kymace sa to do stran, lebo ta konzola to az tak dobre nedzri
Keby som kupoval teraz, tak by som isiel skor do niecoho takeho:
1. varianta
alebo by som si priplatil a kupil nieco take:
2. varianta
Ale tiez to nie je zaruka, ze to bude o moc lepsie.
Mne hlavne vadi taka mierna labilnost toho celeho, ale da sa to bez problemov pouzivat a uz som si na to celkom zvykol.
EDIT: Montoval som to sam skoro hned po kupe a este som si sam montoval multimedialnu jednotku a po absolvovani 1 garancky a 4 reklamacii, to zatial nikomu nevadilo a nikto sa na to nepytal. Ale v zasade ani nemaju preco sa na to pytat, pokial tvoj zasah sa netyka reklamovanej veci. Takze pokial by si chcel po namontovani reklamovat tu stredovu konzolu, na ktoru to pripevnis, z akehokolvek dovodu, tak ta mozu poslat kade lahsie, lebo si do toho zasahoval, ale pokial sa ti napriklad vysype motor, tak ti na to nemozu povedat niec, lebo s motorom to nema ziaden suvis. Tyka sa to akychkolvek dielov montovanych mimo oficialny servis.