Zkušenosti s V-Power Racing, OMV Super 100 a spol.

vše ohledně modelové řady Celica
schimiGTi
Řidič

Příspěvek od schimiGTi »

No tak já už se snažím jen shell. když jsem bral v-power tak to žralo mín. prostě jsem natankoval za stejné prachy a najel stejně km jako na normální benzín (i když je dražší,takže míň litrů) tak proč to motoru nedopřát-navíc to čištění. :P
Racinhg jsem vzal jednou omylem a to co tady píšete je n potvrzuju,beze zvýšené komprese beze smyslu :wink:
Corolla E9 1.6 92kw GTi Liftback -> ex
Corolla E10 1.3 55kw Xli Sedan - do 174 tkm benzín 6,7L/100km; poté LPG 8,5L/100km 1,5Kč/km ale jezdím svižněji :-)
Corolla E15 1.4 D4-D 66 kw Sol Sedan Obrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Ja parkrat tankoval plnou 99+ oktanu jak u shellu tak u omv a jinych, a vzdy efekt vetsinou jen tissi chod, narust vykonu jsem moc nepozoroval, mozna rychlejsi narust otacek pri seslapnuti plynu.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

jj

Příspěvek od WTE-greenfa »

jj, stejná zkušenost, testoval jsem subjektivní pocity na carine E, 250tkm, po první nalití jsem se vážně lekl, pořád nutit motor do otáček, výpadky výkonu, nevim jestli to bylo tímto,ale dal jsem aral, vše do starého normálu, pak zase V-power, tentokráte už beze šilených efektů, po cca. 3500km motor jede opravdu živěji, snadněji se vytáčí ( a to co předvádí po 4500ot by kdejaký jiný motor zabilo). je to tedy 1,6 r.v92 - a olej si bere docela dost ale zase baští plnu syntetiku :)) tak asik chutná..
ted na levný benzín - mín km,´= stejné peníze na km, beru zase shell 95, aral, nebo v-power.
celica 97 super black&white edition
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Pokud na to motor neni staveny (vvti motory to zvladnou), tak si vyssimi oktanovymi cisly, nez jsou urceny pro vas motor, motor znicite. Viz jiz starsi diskuze na oleje.cz http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=28
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Hmm.. ja mam v prirucce ze tam mam lit benzin s okt. cislem 95 a vyssi.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pokud si přečtete zprávu nějaké inspekce kontrolující kvalitu benzínu, vždycky zjistíte, že i obyčejný natural mívá změřené oktany kolem 96 až 97. Jenom levnější benzínky mají sotva 95, ale to je asi tím, že ty benzíny prostě míchají s nízkooktanovými, protože o tom vědí. To je také tajemství toho, že to občas od nějaké benzínky vůbec nejede - prostě to s tím mícháním asi přeženou.
Nevěřím, že u moderního auta se vstřikováním může vysokooktanový benzín poškodit motor, protože předstih se přizpůsobí. Ale výkon to také nezvedne.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

peta píše:Pokud na to motor neni staveny (vvti motory to zvladnou), tak si vyssimi oktanovymi cisly, nez jsou urceny pro vas motor, motor znicite. Viz jiz starsi diskuze na oleje.cz http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=28
//sorry tak to mi nestojí ani za to abych se na taký super nápad podíval n a jistě super web oleje - jak prosím pěkně se to zničí? - v tom případě jsem si ničil favorita s upraveným motorem tak že kvuli řidici jednotce jezdil jenom a pouze na N98, 95 bral ale už to nejelo- budu tedy muset s carinouE brát jenom N92?
eee - možná přes 100 oktanů, možná V-power v nějaké upraveném vozítku (motoru) ale normálně - jedna paní povídala
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

uáá já to nevydržel - docela dost odborníků s protichůdnými názory,
"pokud u moderního auta neseřídíš předstih" kde prosím je u cariny E,coroly E10 ten "šroubek" na předstih? :)) neb to jistě nejsou moderní auta, když jsou staré 10-14 let. nebo jo? co není moderní auto - schade 120? tam bych v-power asi nelil...
ale uznávám jedno maji pravdu - na 98 seřízený motor s nižším benzínem jsou to dobré efekty jako střelba z výfuku a tak,a možná i naopak to něco udělat může - ale když už se všichni opírají o určení benzínu do konkrétního auta - proč jsou v návodech všude "lijte tam min.92, lépe 95 a výš? (proto aby se to pokazilo a koupili jsme si nové - ale to my neuděláme - my raději ty staré )
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

tak tak, souhlas. myslim ze pri nektere z inspekci vysel jako nejlepsi natural 95 od OMV, ktery mel temer 100.
Obrázek
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Chlapci, lejte si tam benzin jaky chcete, ja vas jen upozornil na diskusi, kde se ucastnili i lide, kteri tomu na rozdil od vas mozna i rozumi.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Do Škodárny bych opravdu vysokooktanovej benzín nedoporučil, podpaluje totiž ventily, páč hoří delší dobu a Škodárna pochopitelně předstih neposune, když neví co tam kdo nalil. :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Už nevím kde jsem k tomu přišel, ale viděl jsem nějakou :roll: zprávu, ve které stálo, že jedině SHELL, OMW ( a Aral - už není), si dovážejí vlastní paliva a tím ručí za kvalitu. Jinak všichni ostatní berou z centrálního skladu Čepra a maximálně do toho dají nějaká vlastní aditiva a pod. :twisted: Věřil bych tomu.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

peta píše:Chlapci, lejte si tam benzin jaky chcete, ja vas jen upozornil na diskusi, kde se ucastnili i lide, kteri tomu na rozdil od vas mozna i rozumi.
ok,ok, kteří tomu na rozdíl od nás rozumí, promin ty tomu taky jak vidno rozumíš, a diskuzi lidí, kteří rozumí olejů, benzínům, motorům a všemu co vrčí....z mailu ani příspěvku nepoznáš co kdo, kdy a kde četl a ted povídá za své moudro a většina odborníků je stejná jako zdejší přispívatelé.
btw. at ti tvá toya bumbá svůj NA92, a má se fajn. my si tam vážně budeme lít co chceme :)
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

hmm tak jak na tokoukam...taxe v tom motate.... 8)
Za novejsi auta se v tomto pripade berou auta , ktera maji alektronicky nastavovanej predsti (tzn. auta s ecu....pokud ji nemaj jen na sterace :D ).Takze pokud mate auto s ECU ktera ridi vstriky a predstih..tankujte tam RACING uplne fpoho,o V-poweru nemluve....
S tim vykonem...narus Kw je zanedbatelnej,ale pokud natankujete poalivo s vizsim oktanovymi cislem,ECU to zjisti a prenastaví predstih na nizsi hodnotu...tim padem vam naroste kroutak (Nm)....
V-power opravdu cisti....autobild delal test na fabii....
Takze....nebojte se a bavte se............
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

ALIEN píše:hmm tak jak na tokoukam...taxe v tom motate.... 8)
Za novejsi auta se v tomto pripade berou auta , ktera maji alektronicky nastavovanej predsti (tzn. auta s ecu....pokud ji nemaj jen na sterace :D ).Takze pokud mate auto s ECU ktera ridi vstriky a predstih..tankujte tam RACING uplne fpoho,o V-poweru nemluve....
S tim vykonem...narus Kw je zanedbatelnej,ale pokud natankujete poalivo s vizsim oktanovymi cislem,ECU to zjisti a prenastaví predstih na nizsi hodnotu...tim padem vam naroste kroutak (Nm)....
V-power opravdu cisti....autobild delal test na fabii....
Takze....nebojte se a bavte se............
No moje auto například neumí využít palivo s oktanovým číslem nad 98 pokud se dobře pamatuju. Upravit předstih na horší palivo by ještě zvládla. Čili Racing žádnej zázračnej efekt nepřinese.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“