Bezpecnostne matky na kolesa

vše ohledně modelové řady Yaris
dopr
Člen Týmu

Příspěvek od dopr »

vydrzet mozna vydrzi, ale poradny zlodej kol, bude mit protikus :wink:
.: Yaris_CP10, 1.0, 50kW/68 HP, 3D, 2x bag, servo, el. okna :. Obrázek
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

dopr píše:vydrzet mozna vydrzi, ale poradny zlodej kol, bude mit protikus :wink:
ta kytička co je na MCGARD je docela spolehlivá a dost variabilní, nějaký jednoduchý protikus s dostatečnou pevností, když jsou šrouby dobře utažený je problém. Manželka kdysi ztratila tu nasazovací část a byla to tehdy docela pěkná patálie... :wink:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Chalani,už som sa prezul na letné.Chcel by som sa opýtať -mám bezpečnostné šroby,ktoré som kupil s diskami.Neboli sice drahé,takže asi nebudú bohvie akej kvality.No ked som dnes utahoval tie šroby,ťažko sa "doťahujú",lebo akonáhle trochu zaberiem na páku,vyšmykne sa mi tá uťahovacia násada. Je totiž zbytočne dlhá a tým sa aj extrémne hýbe do bokov.Musím dosť tlačiť na ňu a zároveń zaťahovať .Na tích bezp.šroboch su velmi plytké tie drážky a lahko sa vyšmykne z nich a samozrejme sa potom dožubú hrany tých drážok-už som zbadal,že sa hrany na šrobe začínajú "zaoblovať" ... už vidím,ako ich povolím ak dostanem defekt:roll: :roll:
Takto sa spýtam:-musia byť nejak fest utiahnuté tie bezpečnostné šroby?

P.S. -napíšem jednu takú nepríjemnú vec pri zhadzovaní zadného kolesa-zimnej gumy na plecháčoch.
Už sa vám stalo,že ste dali dole všetky 4 šroby a disk ani za pána Jána nešiel dole?-s tým kolesom som hýbal hore dole,do bokov,zozadu aj zpredu do neho búchal (mal som aj strach,aby mi auto nepadlo,lebo som ho mal zdvihnutý len na zdviháku čo je k autu dodávané).Už som si myslel,že nechám to jedno koleso nahodené a pôjdem s tým do pneuservisu .No na poslednú chvílu sa koleso od bubna "odlepilo"... Skoro ma z toho na parkovisku je.lo...:roll: :roll: :mad: :mad:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

co sa tyka srobov-davas ich tam spravne? lebo pri tych nasadach ti sadne iba v jedne polohe. teda nie ako pri klasickych sroboch ti sadnu z kazdej strany. ked das do spravnej polohy- hned to zistis ako tam padne
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ano.. Inak do tých "špár" nemáš ako netrafiť.Jednoducho ti tam ten uťahovací šrob inak ako má ani nevlezie a nesadne.Pekne to tam zapadne,len keby tí blbci urobili hlbšie tie drážky,aby sa aj "klúč" k nim dodaný mohol viac a bezpečnejšie zabrať pri uťahovaní -teda aby tak lahko nevyskočil a tým sa doj.bú hrany drážok :?
Toyota Auris 1.8 hybtid
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Aj mne sa stalo, že koleso nešlo dať dole ani po povolení všetkých matíc. A stalo sa mi to na všetkých štyroch kolesách. Tak ich odteraz "skopávam" keď to nejde normálne. Nie je to asi dvakrát bezpečné, ale inak tie kolesá dať dole neviem.
Nevie niekto nejakú lepšiu fintu? Niekto mi poradil namastiť trochu okolo náboja grafitovou vazelínou...
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

muco kup si MCgard a uvidis ako ma sediet kluc na matke :D

ja som vcera tiez prezul, ked som videl co tam ti chlapci robia tak mi bolo skoro do placu, vsak nevedeli ani koleso vyvazit.

dalsia vec je ze som si kupil krasne skryte ventilky optivent, ktore sa mi nedaju namontovat na disky co som zistil az vcera :( tazke teraz su mi na hovno a mam tam hnusne cierne :(

nechce niekto tie skryte ? su nepouzite
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

muco píše: P.S. -napíšem jednu takú nepríjemnú vec pri zhadzovaní zadného kolesa-zimnej gumy na plecháčoch.
Už sa vám stalo,že ste dali dole všetky 4 šroby a disk ani za pána Jána nešiel dole?-..
v pneuservisu u profesionála jsem viděl normální kopnutí zvenku do kola. Už to umím taky a většinou napoprvé. Dříve jsem se snažil to kolo (zadní) nakopávat z vnitřní strany. Jde to špatně a asi to může sletět na nohu. Takže jednoduše, ačkoli asi to vypadá nelogicky, pořádně kopnout zvenku, čím dále od středu tím lépe ;)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Peto píše: Niekto mi poradil namastiť trochu okolo náboja grafitovou vazelínou...
Ano-dnes som sa s tým "pochváli" v robote.Vraj ten stredový náboj treba namazať vazelinou,lebo sa k tomu koleso prilepí.No dúfam,že sa mi elektrony neprilepia...
Inak pozrite sa aké mám tie bezp.šroby.:

Obrázek
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ty vole
zahod to co najrychlejsie a kup MCgard za 40 euro a aspon mas pokoj ze ti toto neurobia !!!
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

Henry33 píše:ty vole
zahod to co najrychlejsie a kup MCgard za 40 euro a aspon mas pokoj ze ti toto neurobia !!!
moja rec
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Jeste jedna vec pomuze, kdyz nejde kolo ,,odlepit" od naboje - povolit srouby a s autem popojet a zaslapnout brzdu. Ale berte to jako posledni sanci na odlepeni, ono to steftum radost nedela.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

^ no pekne to by som asi neurobil :) cim nechcem povedat ze to nepomoze :D
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

mrazik píše:Jeste jedna vec pomuze, kdyz nejde kolo ,,odlepit" od naboje - povolit srouby a s autem popojet a zaslapnout brzdu...
zkoušel to někdo? Ono většinou je to přirezlý právě okolo středový díry a axiální síla (v ose otáčení) by musela být hodně veliká navíc šrouby stejně žádný velký pohyb nedovolí.

Prostě krátké, prudké razantní kopnutí z vnější strany je imho na odlepení stejně účinější. Pokud je kop rychlý, auto se při něm ani nepohne. ;)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Henry kdyz jine zpusoby nepomuzou, pak jak pisu, tohle je posledni moznost. Samozrejme se ty matky nesmi povolit uplne, ale jen aby tam
byla urcita vule.

josuk nekdy ani ta noha nepomuze, ani zoufale mlaceni gumovym kladivem, ani modlitby :) Ono staci, aby se to hnulo o kousek a je vyhrano.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Odpovědět

Zpět na „Yaris“