Toyota auris par dotazu do zacatku
Tak to tady procitam , mam toyotu uz od 9 mesice roku 2010 a jsem uplne spokojeny, jak pisete zacatky naprd, motor se zda lenivy ale ted se to hodne zlepsuje,, mam najeto cca. 8000, problemy jako sedacka,, je to tak tlaci to jsou tam nesmyslne vyztuhy.. Olej prakticky vubec neubyva, ubylo cca. 3 mm z rysky. Jedine co me nehorazne nastvalo, ze dokaze auto vyjet z fabriky a ma svetla nastavena hodne nizko. Doporucuji zajet na STK jen jetli by Vam to zvedli, date jim 100 korun do kapsy a je to ok, super vyhled pak,, jinak jezdite jako po slepu..svetla jsou hodne nizko. Trosku me zlobilo zavazadlove viko,, pri prejizdeni nerovnosti bouchalo, dal jsem pod nej plstene lepici podlozky a je to cajk.jinak razeni super, svizne je to taky, jel jsem uz i 190 a no problemo.. Jinak mam auriska 2010 1,6 LUNA. ESP, omezovac rychlosti a tempomat skvela vec, hlavne omezovac,, nastavite v jakekoliv poloze a vim auto nepojede at slapete jak slapete.. Jinak spotreba ted co jezdim v zime po praze kratke trasy tak do prace 5 km a zpet tak je kolem 9,7 max!! a to to nesetrim.. jinak kdyz bylo jeste teplo tak spotreba po praze delsi trasy pohodova jizda cca 6,8 a po dalnici kdyz jedete skoro porad 150 na tempomat je praha - brno 7,8 Max.. alke to az po zajeti pretim to taky nebyla zadna slava.. no nic kdyby ste meli nekdo jakekoliv dotazy a chteli poradit pisnite a ja rad pomuzu,,, jinak vahal jsme mezi cernou a popelavou a nakonec popelava vyhrala,,, jen me stve jeste to ze bych chtel denni sviceni,, a nevim jak na to nikam jinam nez misto mlhovek to asi nepujde,, tak jsem premyslel koupit si novy naraznik uz s mlhovkama a s dennim svicenim LED jako ma auris hybrid,,, mohly by narazniky pasovat,, nevim, ale kazdopadne s autem jsem zatim spokojeny,, jen se mi zda ze se mi usazuje vlhkost v levem prednim svetle,, takze pri garancce to pujde asi na vymenu.. zatim ahoj Mirek Praha 5
Zdravim
Mam najeto cca 1800km,jsem nadmiru spokojen,jezdim v Pze.do prace,jinak casto na CZ hory,a nemuzu s podvozkem a rizeni vynachvalit,spotreba do 8litru,malinke minusy plato v kufru a SPZ ktera rachta,pate dvere se kterym musite trisknout, a svetla,o tom vse je zde napsano a vyresim jak budu mit volno,a cas.skoda ze 1,5l lahve na piti nejdou dat do dveri,a schranka na bryle! tam se nic nevejde..to jsou prkotiny.
Jinak nemit ESP tak jsem asi pomuchlanej o snehove bariery,funguje skvele a pneu Conti.TS 830 muzu jen doporucit,skvele na snehu i brecce,zledovatele povrchu.
Vlastnim bocni listy a nevadi v estetice.
Taky mam "Turka" a co mame to vetsinou v zaruce.
Mam najeto cca 1800km,jsem nadmiru spokojen,jezdim v Pze.do prace,jinak casto na CZ hory,a nemuzu s podvozkem a rizeni vynachvalit,spotreba do 8litru,malinke minusy plato v kufru a SPZ ktera rachta,pate dvere se kterym musite trisknout, a svetla,o tom vse je zde napsano a vyresim jak budu mit volno,a cas.skoda ze 1,5l lahve na piti nejdou dat do dveri,a schranka na bryle! tam se nic nevejde..to jsou prkotiny.
Jinak nemit ESP tak jsem asi pomuchlanej o snehove bariery,funguje skvele a pneu Conti.TS 830 muzu jen doporucit,skvele na snehu i brecce,zledovatele povrchu.
Vlastnim bocni listy a nevadi v estetice.
Taky mam "Turka" a co mame to vetsinou v zaruce.

Toyota Auris 1.6 Luna,VSC-TRC,2011
S tou vlhkosti je to v poho,mam to taky jak v predu tak vzadu,upozornovali v Toyote a je to i v manualu.I kdyby bylo moc vody tak to snad vymeni.xmirekp píše:Tak to tady procitam , mam toyotu uz od 9 mesice roku 2010 a jsem uplne spokojeny, jak pisete zacatky naprd, motor se zda lenivy ale ted se to hodne zlepsuje,, mam najeto cca. 8000, problemy jako sedacka,, je to tak tlaci to jsou tam nesmyslne vyztuhy.. Olej prakticky vubec neubyva, ubylo cca. 3 mm z rysky. Jedine co me nehorazne nastvalo, ze dokaze auto vyjet z fabriky a ma svetla nastavena hodne nizko. Doporucuji zajet na STK jen jetli by Vam to zvedli, date jim 100 korun do kapsy a je to ok, super vyhled pak,, jinak jezdite jako po slepu..svetla jsou hodne nizko. Trosku me zlobilo zavazadlove viko,, pri prejizdeni nerovnosti bouchalo, dal jsem pod nej plstene lepici podlozky a je to cajk.jinak razeni super, svizne je to taky, jel jsem uz i 190 a no problemo.. Jinak mam auriska 2010 1,6 LUNA. ESP, omezovac rychlosti a tempomat skvela vec, hlavne omezovac,, nastavite v jakekoliv poloze a vim auto nepojede at slapete jak slapete.. Jinak spotreba ted co jezdim v zime po praze kratke trasy tak do prace 5 km a zpet tak je kolem 9,7 max!! a to to nesetrim.. jinak kdyz bylo jeste teplo tak spotreba po praze delsi trasy pohodova jizda cca 6,8 a po dalnici kdyz jedete skoro porad 150 na tempomat je praha - brno 7,8 Max.. alke to az po zajeti pretim to taky nebyla zadna slava.. no nic kdyby ste meli nekdo jakekoliv dotazy a chteli poradit pisnite a ja rad pomuzu,,, jinak vahal jsme mezi cernou a popelavou a nakonec popelava vyhrala,,, jen me stve jeste to ze bych chtel denni sviceni,, a nevim jak na to nikam jinam nez misto mlhovek to asi nepujde,, tak jsem premyslel koupit si novy naraznik uz s mlhovkama a s dennim svicenim LED jako ma auris hybrid,,, mohly by narazniky pasovat,, nevim, ale kazdopadne s autem jsem zatim spokojeny,, jen se mi zda ze se mi usazuje vlhkost v levem prednim svetle,, takze pri garancce to pujde asi na vymenu.. zatim ahoj Mirek Praha 5
Toyota Auris 1.6 Luna,VSC-TRC,2011
- vind.o
- Navigátor
tlumex píše:No ja nestacim zirat. Ja teda mam opla kde rezonuje a huci naprosto fsechno a vy slysite i drncici SPZ zvenku![]()
![]()
Ja se s tim musim povozit abych si udelal obrazek

Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme

Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
- VladimirSK
- Člen Týmu
Pridám pár postrehov aj ja, tiež som pri rozhodovaní čerpal z tejto diskusie. Mám 15-mesačný Auris 1,6 Valvematic, 6 kvalt - 009 NAVI, doobjednal som VSC + TRC, čakal som naň z výroby asi 10 týždňov. Neviem, čo by som ešte doobjednal do výbavy asi už len nezmysly. Jazdil som 1.33 aj 1,6 dokonca viackrát, vzal som napokon 1,6. Ten slabší motor bol dosť darebný, napokon aj 1,6-tka v začiatkoch. Ale postupne ožíval a dnes je z toho celkom slušné žihadlo. Nie som si istý (mám nabehané 16.000 km) či by som dnes po jednoročnej skúsenosti nebral aj 1,3-ku. Dokúpil som vaničku do kufra, zásterky a doinštaloval alarm. Zvažoval som aj lišty a to do času až ma šuchol na blatníku niekto pred obchodákom a zistil som, že by tie lišty zrovna nepomohli. Každý má svoje nároky a predstavy o novom voze a menia sa trochu aj s vekom. Sedel som doslova vo všetkom od Škodovky až po Audi a BMW a môžem povedať, že moju mienku o Toyote zatiaľ Auris nesklamal. Problémy som vážnejšie nemal (ak nepočítam hneď v prvý týždeň menené ostrekovače - striekali na spodnú hranu okna). Vadilo mi cvakanie spojky, postupne zaniklo. Nepáči sa mi pár drobností, napríklad: po daždi otvorím dvere a zo strechy nakvapká voda na sedadlá, nabalím kufor a omylom sa vypnú cúvacie senzory, stalo sa mi to asi 3x až som to zaradenie spiatočky a pípnutie dostal do uší, vadí mi hrozné špinenie celej zadnej časti, najmä okna. Asi ten malý spojler mali poriadne pretiahnuť. Viem, že sa dá dokúpiť väčší – ale tá cena ... ŠPZ treba vypodložiť, inak to drnčí. Neviem, prečo to nemá prelis na tabulku. Momentálne začínajú pískať brzdy ale parkujem vonku a v tomto svinstve . . . no neviem. Sedadlo ? Áno, vadilo mi a priznám sa, že dosť (mám 190 cm a 105 kg) ale akosi to mizne ako som sa vypolohoval. Mám ho dosť posunuté dozadu, v najnižšej polohe a aj operadlo je viac dozadu, je to asi otázka návyku sedenia. A za mňa sa aj tak v pohode posadí chlap s rovnakou postavou. K výbave nemám čo dodať, tempomat je perfektný, audio mi plne postačuje, navigačný je tiež dobrý len by to chcelo mapy celej Európy. Tak perfektné radenie som ešte v žiadnom voze nemal, opierku na pravú ruku mám vyššiu ale vedel by som si predstaviť aj lepšiu. VSC a TRC sa ozýva najmä teraz, v zime, je to tiež výborná vec. Interiér by som si vedel predstaviť aj dvojfarebný a viem, že ho vyrábajú ale na moje počudovanie - nie pre nás. A či by som ho bral znova ? Na 99 % áno ale poobzeral by som sa po ňom niekde dalej na západ hlavne pre ten interiér i keď po koži netúžim (Nemecko, Belgicko a pod.)
Auris 1,6 Valvematic Navi
Taxem po testovaci jizde a jsem plny dojmu. Vystuha mi vubec nevadila v sedacce sedelo se mi lepe jako v tatikovym focusu. Ten motor je opravdu paradni jede to jako z praku ikdyz ma muj strep skoro stejne kilovat jak tohle tak rozdil je opravdu znatelnej.
Jedine co me opravdu prekvapilo jak jsem auto nastartoval chytlo a hned chciplo
presne jak to tady nekdo popisoval
. Druhy start probehl v poradku.
Po zakladnim vysvetleni vybavy musim pochvalit i razeni. Celkove v kare neni slyset naprosto nic to je parada, zadne hydrostely hucici diferak opravdu jsem si to uzival
. Do ted jsem vahal esli nevzit radeji focus treti generace co ma tatik, ale po dnesku mam jasno.
Ted uz se jen necham mile zaskocit slevou od prodejce a asi do toho vlitnu
Jedine co me opravdu prekvapilo jak jsem auto nastartoval chytlo a hned chciplo

Po zakladnim vysvetleni vybavy musim pochvalit i razeni. Celkove v kare neni slyset naprosto nic to je parada, zadne hydrostely hucici diferak opravdu jsem si to uzival

Ted uz se jen necham mile zaskocit slevou od prodejce a asi do toho vlitnu

hodiny
Nevím,jestli to sem úplně patří,ale mám takový dotaz.Neřešil někdo problém s absencí hodin v zorném úhlu řidiče?Mě to docela štve,přeblikávat několikrát pal.počítač mě nebaví.Našel jsem něco takového :http://www.auto-doplnky.com/hodiny-do-a ... 22002.html ,ale nejeví se mi to jako úplně ideální(navíc jsem je neměl možnost vidět v reálu).Chtěl bych něco menšího a hlavně bez teploměru.
Presne jak Luke. Nikdy jsem nemel potrebu se divat na nic jineho.Luke_Luke píše:Ja je mam zaple porad na pal.pocitaci s teplotou dohromady
S Aurisem (1.6) se jezdi uplne krasne, jednoduse receno: co to de, jede se na petku (6 nemam) a kdyz uz se tomu moc nechce, podrazeni na 4, coz vetsinou delam ve chvili, kdy me problikne zelena sipecka dolu.
Spotreba (podle palubaku) mesto 7 - 7.5, mimo mesto 6 - 6.5, dalnice nejezdim.
Zadnych ukazatelu spotreby netreba. Jeste by me to znervoznovalo.
Auris 1.6, r.v. 2008
Světla
Světla potvrzuji. Seřídil mi je švagr na technický, když jsem si nechával litá kola zapsat do techničáku. Jinak motor mám 1.6 a jsem za něj rád. Je silný, má dost výkonu a ten jeho výkon mě už kolikrát dostal z velmi nepříjemných situací. Měl jsem trošku problémy s pazvuky v autě, to mi odstranili na garanční prohlídce. Nově jsem nechal domontovat tempomat. Mám najeto 25 tisíc za dva roky.
Zatím jinak spokojenost.
Zatím jinak spokojenost.