Klíče??? :-(

vše ohledně modelové řady Yaris
Stefi
Člen Týmu

Příspěvek od Stefi »

V servise Toyota jsem byl a čip se u nich zjistit nedá, jen klíč bez čipu podle VIN. Jediná možnost je prý u nich vyměnit snad půlku auta, napřed říkali, že to bude stát cca 15.000,- ale nakonec to spočítali se vším všudy na 30.000 - max. 45.000,- Kč. což je mazec, když auto má hodnotu cca 50.000,- a cenu auta to ve finále nezvedne ani o 1,-Kč.
Nicméně jsem psal e-mail na www.autokluce.sk a říkali, že vyrobit autoklíče s čipem bez předlohy není problém, to mě uklidnilo.
No, nakonec jsem navštívil jeden místní, zapadlý autoservis, do kterého by člověk neměl chodit nikdy sám, taková šedá zapadlá dílnička ve které pracují samé existence a s opravou auta to snad tady nemůžou myslet vážně. Ale po návštěvě při které jsem měl nutkání se neustále poohlížet přes rameno, aby mě někdo nepřetáhl trubkou přes hlavu, mě mile překvapili. Není pro ně totiž problém otevřít zamčené auto, odttáhnout do své dílničky a vyrobit náhradní klíče i s čipem a dokonce umí i vyblokovat imobilizér, když budu chtít klíče bez čipu. No není to super, zlaté české ručičky. Zítra si pro auto přijednou, tak doufám, že se s autem ještě setkám, držte palce dám ještě vědět co a jak, prý to bude trvat asi do třech dnů a stát předběžně 4až5.000,-Kč. No uvidíme...
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

prave kvoli tomuto mam jeden kluc vzdy doma uschovany ktory nikam nenosim a ked nahodou stratim kluc ktory pouzivam tak idem hned vyrobit druhy a ten nahradny zase odlozim ;)
drzim palce dufam ze to dobre dopadne
Stefi
Člen Týmu

Příspěvek od Stefi »

No já mám taky dva klíče od svého auta, jeden schovaný a druhý používám, tak to má snad každý (muž). Ovšem manželka mi vysvětlila, že když se ztratí první klíč (postrádá ho už asi rok-já jsem se vše dozvěděl až teďka v souvislosti se ztrátou posledního autoklíče), tak se časem někde musí zase objevit. Taky si myslím, že se klíč časem někde objeví, ale do této chvíle se neobjevil, rozhodně né u nás doma. Před pár dny jsem chtěl jít pro něco do jejího auta a ejhle, už není ani ten druhý poslední klíč, prý ho měla v kabelce, kde už ho prostě nemá. Prohledali jsme pečlivě vše a nic, ale během pátrání po klíči jsme našli od Toyotky malý techničák. Ani jsem nevěděl, že je taky ztracený. :roll:
Člověk se po určitých životních zkušenostech dokáže radovat i z maličkostí a takovou laskavost by osud mohl dopřát každému muži. :D
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Tywe mi neříkejte, že Toyota ti nepošle novej klíč s čipem podle VIN :wacko: Samozřejmě po prokázání, že jsi opravdu majitel vozu...
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Stefi píše:V servise Toyota jsem byl a čip se u nich zjistit nedá, jen klíč bez čipu podle VIN. Jediná možnost je prý u nich vyměnit snad půlku auta, napřed říkali, že to bude stát cca 15.000,- ale nakonec to spočítali se vším všudy na 30.000 - max. 45.000,- Kč. což je mazec, když auto má hodnotu cca 50.000,- a cenu auta to ve finále nezvedne ani o 1,-Kč.
To snaď ani pravda nie je :mad: :mad:
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Není to pro ně výdělek ;) Jinak s tím šedým klíčkem mi bylo řečeno, že je to servisní klíč, který by se měl používat pouze při ztrátě a nebo vytváření kopií. Prostě taková poslední záchrana. Ostatně u něj mám i štítek se čtyřmístným číslem právě pro onu výrobu, včetně čipu imobilizéru.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

a preco by to robili ked zufaly clovek dokaze zaplatit vymenu zamkov riadiacej jednotky a este neviem coho vsetkeho.
Inak drzim palce pri ziskani novych klucov a treba si uvedomit, ze v takych zapadnutych servisoch su casto vacsi odbornici ako v nabliskanych.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Jenom bacha, aby si neudělali o jeden klíč víc a pak jednoho dne autíčko nezmizelo ;) Ale to patří spíš do akčního filmu....

Jinak souhlas s tím, že v zapadlých dílnách umí kolikrát zázraky, což se o autorizovaných servisech říct nedá ani omylem.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Tak ked to auto zmizne, tak oni su prvy podozrivy kedze robili nove kluce. Ja osobne by som to neriskoval.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No telleke vieš, -možno pre nich nie je toto bohvie aký zárobok,ale zasa..kolko ludí chodí za rok do servisu,že stratil klúč..?! :? :?
A aj keby dajme tomu teoreticky chodili,tak určite nechodia schválne,pretože sa nudia ,lebo sa im nekazí auto...

Inak k tým klučom.Ja mám presne taký istý klúč aj druhý ako je aj prvý - na nerozpoznanie.Čiže druhý nie je servisný akurát mám k tomu ešte ten štítok z umelej hmoty na gumičke...
No a ked už niekto dáva robiť náhradné klúče-bohužial,musí sa každý zmieriť s tým,že ich môže byť "viac"...Ale- kto by kradol yaris.
Joooo - keby to bolo audi alebo WV , tak by som asi nespával... :?
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Pre yaris sme dostali iba dva kluce pricom jeden s dialkovym a jeden bez, na camry a corolle sme mali 3 kluce z nich jeden sedy a ten je inak zabruseny a sluzi ako hotelovy kluc, neda sa s nim otvorit kastlik pred spolujazdcom.
Ku kopirovaniu klucov, podla mna to by musel byt blb aby kopiroval kluce aj na kradnutie aut, v prvom rade potrebuju aby si sa k nim vratil alebo ich odporucil dalej a v druhom rade, su prvy kto je podozrivy. Ale stale je vsetko o ludoch a moze sa stat, ze bude tam pripad co sa tym zaobera, ale ta pravdepodobnost podla mna nie je moc vysoka.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ja by som sa nebal ze si urobia jeden na viac lebo ako sa tu pise oni by boli prvy podozrivy!!

aj ked som pocul o pripade kedy auto vyslo zo servisu a v zrkadle malo urobeny kluc, ale to bola octavia! hehehehe
213
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 213 »

...no nevim, nevim jak si popisoval tu zahadnou dilnicku tak si nejsem jisty zda bych si tam nechal udelat klice od auta. Aby se s klicema neztratilo i auticko, ale to ti nepreju. Nechci tady nikoho ocernovat ani napadat, jen reaguji na to jak si popsal danou dilnu. Na druhou stranu musim rici, ze kolikrat tyto dilnicky vyresi problem daleko snadneji a hlavne levneji nez autorizovany servis, ktery meni a meni vse, jen za nove a skoro nikdy neresi opravy. Nevim odkud jsi, ale mam velmi dobre zkusenosti se servisem v Jihlave, rekl bych, ze jsou vstrcni a da se s nimi domluvit. Drzim palce a dej vedet jak cela ta anabaze dopadla.
Yaris_1.33_CVT_ 6/2015
Verso_1.8_CVT_2016
213
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 213 »

muco píše:No telleke vieš, -možno pre nich nie je toto bohvie aký zárobok,ale zasa..kolko ludí chodí za rok do servisu,že stratil klúč..?! :? :?
A aj keby dajme tomu teoreticky chodili,tak určite nechodia schválne,pretože sa nudia ,lebo sa im nekazí auto...

Inak k tým klučom.Ja mám presne taký istý klúč aj druhý ako je aj prvý - na nerozpoznanie.Čiže druhý nie je servisný akurát mám k tomu ešte ten štítok z umelej hmoty na gumičke...
No a ked už niekto dáva robiť náhradné klúče-bohužial,musí sa každý zmieriť s tým,že ich môže byť "viac"...Ale- kto by kradol yaris.
Joooo - keby to bolo audi alebo WV , tak by som asi nespával... :?
muco, krade se vse a vsude
Yaris_1.33_CVT_ 6/2015
Verso_1.8_CVT_2016
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No veď hej...
Ale ak rozmeníme v percentách krádeže aut na drobnejšie,tak yaris na popredných priečkach zatial nie je 8)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“