Povinné denní svícení
- OndraS
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Palosi,
co vlastbne resis na E11, vzdyt, kdyz zapomens po chcipnuti svetla, tak Te stejne upozorni Toyo piskanim.
Teda aspon moje jo.
co vlastbne resis na E11, vzdyt, kdyz zapomens po chcipnuti svetla, tak Te stejne upozorni Toyo piskanim.
Teda aspon moje jo.
ex - Corolla 1.6, 16V 4A-FE, 81kW, '98 alias mouchomedvěd, vděčně vzpomínám 
Corolla 1.3, 12V, 2E, '89 53kW compact alias placaťák
Starlet 1.3, 16V 4E-FE, r.v 98, 55kW, 5dv alias drobeček

OndraSy jestli sis přečetl muj dotaz,tak mě jde právě o to abych nemusel pořád tim lucasem cvakat víš! jasně že mě to upozorní,když je nevypnu,ale mě jde o to abych s tim pořád nemusel cvakat a na to myslet.kámoš teďka vymyslel asi 3 druhy zapojení jak to udělat a řikal že mě to za 2 kila i s montáží předělá tak hurááá.zdar
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
- OndraS
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Palosi, ja ti rozumim, ale nechapu te 
Pokud jde o automaticke zhasinani be zcvakani, OK, to beru.
Ale automaticke rozsveceni?
I kdyz vynecham fakt, ze kazda serepeticka navic zvysuje pravdepodobnost poruchy, tak ani pak mi neprijde podobna vec moc rozumna.
Kdyz napriklad v zime pri -20 nastartuji a nakladam veci a chystam odjezd, abych automaticky hned svitil a nenechal tu baterku-chuderku promrzlou aspon trochu rozdychat - dobit.
Ostatne s timhle celorocnim svicenim teprve pozname, jak zacnou batrie rychleji odchazet...

Pokud jde o automaticke zhasinani be zcvakani, OK, to beru.
Ale automaticke rozsveceni?
I kdyz vynecham fakt, ze kazda serepeticka navic zvysuje pravdepodobnost poruchy, tak ani pak mi neprijde podobna vec moc rozumna.
Kdyz napriklad v zime pri -20 nastartuji a nakladam veci a chystam odjezd, abych automaticky hned svitil a nenechal tu baterku-chuderku promrzlou aspon trochu rozdychat - dobit.
Ostatne s timhle celorocnim svicenim teprve pozname, jak zacnou batrie rychleji odchazet...

-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak to tezko...OndraS píše:Ostatne s timhle celorocnim svicenim teprve pozname, jak zacnou batrie rychleji odchazet...
ja (a nejenom ja) svitim celej rok od doby co sem zacal jezdit (neco pres 4 roky) a zatim nikdy nebyl problem. a ikdyby se zkratila zivotnost neceho, tak jsem rozhodne pro, protoze to je pro moji bezpecnost. auto ktery nesviti je proste hur videt
to ze se auto pripomene kdyz nechas rozsviceny svetla je dobry, ale nepripomene ti ze mas rozsvitit. a kdyz musis rozsvitit pokazde, tak proc to nezautomatizovat

crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
taky si myslim, že nás celodenní svícení nijak nepoznamená, ani na životnosti baterky, svítim celou zimu a teď o víkendu jsem měřil baterku hustoměrem, měla 100%, jenom jeden článek měl asi 95%, ....., přes léto to bude pro baterku mnohem menší zátěž ..... , pravdou je že jezdim denně zhruba 80Km ( 2 * 40 ).
Ps. myslim že to bude mít pouze vliv na častější praskání žárovek a možná tak max. 0,1l / 100 km na spotřebě, ...
Ps. myslim že to bude mít pouze vliv na častější praskání žárovek a možná tak max. 0,1l / 100 km na spotřebě, ...
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
- OndraS
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Wongu, o lepsi viditelnosti nikdo nediskutuje To jsi ponekud OT.
Ze bych zapomnel rozsvitit, kdyz chci - to se mi nestava, ale abych rozsvecel automaticky napr. pri preparkovani, to mi moc uzitecne neprijde.
Jezdim trosku dyl a nejakou tu baterii uz jsem kupoval ...

Ze bych zapomnel rozsvitit, kdyz chci - to se mi nestava, ale abych rozsvecel automaticky napr. pri preparkovani, to mi moc uzitecne neprijde.
Jezdim trosku dyl a nejakou tu baterii uz jsem kupoval ...
wong píše:tak to tezko...OndraS píše:Ostatne s timhle celorocnim svicenim teprve pozname, jak zacnou batrie rychleji odchazet...
ja (a nejenom ja) svitim celej rok od doby co sem zacal jezdit (neco pres 4 roky) a zatim nikdy nebyl problem. a ikdyby se zkratila zivotnost neceho, tak jsem rozhodne pro, protoze to je pro moji bezpecnost. auto ktery nesviti je proste hur videt
to ze se auto pripomene kdyz nechas rozsviceny svetla je dobry, ale nepripomene ti ze mas rozsvitit. a kdyz musis rozsvitit pokazde, tak proc to nezautomatizovat

to OndraS
Já právě myslim že ta serepetička navíc bude dobrá aby jsem právě zbytečně neuváděl ten Lucas.Je fakt že nevim kolik ten lucas vydrží ale už jen proto abych teda měl rozsvíceno když někam pojedu,někdo je holt hlava zapomětlivá jako já a tak se to bude hodit.Nevim teda jak je to s tou baterkou,ale myslel jsem že baterka se stejně nedobijí když je venku dost pod nulou - fakt nevim.No a když budu chtít někde přeparkovat tak si holt přepnu lucas na obrysovky a nebudu to nejak trapit - myslim(já zase tak často nepřeparkovávám jako třeba ty,takže já to trvalý svícení prosti chci a hotovo domluvil jsem Howk.Čau
- OndraS
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
V poho Palosi, to mela byt diskuse, ne flamewar. Proste nazor vs. nazor.
Poreferuj pak, jak to funguje v praxi - jsem uprimne (fakt) zvedavy.
Poreferuj pak, jak to funguje v praxi - jsem uprimne (fakt) zvedavy.

to OndraS
No jasně že to byla jen výměna názoru,já to ani jinak nebral
prostě každej má svý názory a to je dobře jinak by tohle fórum
nemuselo být. Zdar
prostě každej má svý názory a to je dobře jinak by tohle fórum
nemuselo být. Zdar
Re: Povinné denní svícení
u kamarada na firme to montujou asi za 150Kc... ale je to v PrazePalos píše:Zdar. nevím zda se to tu už někde řešilo,ale zajímalo by mě jak předělat světla na denní svícení aby člověk pořád nemusel cvakat s lucasem(od 1.7 myslim že na furt?),auta do severských zemí kde se svítí i přes den to mají vyřešené už z výroby.Koukal jsem trochu do elektr. schéma kde je použito relé denního svícení(mouchomedvěd) zdá se vpředu za světlem,ale já ho tam samo nemám a nevím zda to k tomuto účelu vůbec slouží.(i když jsem někde četl že Octavie to taky mají a stojí kolem 700 kč)Myslíte že by se to dalo vyřešit nějak jinak třeba levněji,známej má mitsubishi a tam když nechá svítit světla a vypne klíček tak mu taky zhasnou,to by bylo podle mě rozumný. dík za vaše nápady.
to Komanche
No tak to je taky pěkná cena.Kvůli tomu tam ale nepojedu jak jsem už psal kámoš mě to zamontuje za 2 kila a to je taky dobrá cena no né(prej jde jen o relé a něco k tomu,cena součástek asi 50 korun) jen ta elektrika v tý corolle je dosti propletená,vloni jsem montoval alarm a to byla teda radost.čau
Autosklo Praha, Komunardu 6, Praha 7
kdyztak tam cinkni predem radeji, klidne se na mne odkaz (Erik)...
kontakty:
http://www.autosklo-praha.cz/
kdyztak tam cinkni predem radeji, klidne se na mne odkaz (Erik)...
kontakty:
http://www.autosklo-praha.cz/