Otázka na stříbrnou MR2 r.v.1995

vše ohledně modelové řady MR2
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

Kensei píše:
M.a.R.i píše:V pohodě, tak moje je za 105000 bez hudby, už je to revize 2, navíc černá barva má vyšší hodnotu a je tam spoustu peněz utopeno v servise,ale nebudu tě přemlouvat :)
Jinak já plánuji nákup až někdy duben ,květen takže nic není ztraceno,spíše se informuji.Je pravda že se mi nejvíce líbí zadní křídlo na těch prvních mr2,od roku 1995 nebo kdy se začaly dělat ty jine jako na te stříbrné to taky ještě jde,ale revize 5 se mi líbí nejmín,připadá mi to jako tuzning křídlo(tímto se samozřejmě omlouvám majitelům revizí 5,je to pouze můj osobní názor).Takže stále přemýšlím že půjdu do těch co maj tu první verzi zadního křídla.
neomlouvej se-nemáš komu-revizi 5 tu nikdo nemá a já jedinej mám křídlo z revize 5-holt každýmu se líbí něco jinýho-pokud se ti pouze líbí to křídlo-je minimální problém koupit tu stříbrnou a za cca 1000,-kč-možná míň ho vydražit na ebayi a nechat ho nalakovat.
Taktéž nesouhlasím s tím že by černá mělá být dražší jen kvůli barvě-každýmu se líbí něco jinýho a většina lidí bude u 15 a více let starýho auta preferovat stav a né barvu-ta bude na takle starým autě vždycky už nic moc a pokud to někdo myslí vážně a chce to auto na delší dobu-stejně se k laku dřív nebo pozdějc dostane
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Tak mlhovky tam půjdou dát nazpátek na stopro,akorát je nemám, kupoval jsem auto bez mlhovek. Jinak sice SW je hned vedle hlavy,ale nemám to moc vliv, neboť bassreflex je stejně za sedačkama a směřuje dolů,takže ten basák mezi sedačkama je kvůli vzhledu a hlavně kvůli tomu,že by se jinam nevešel :).

Jinak samozřejmě audio se dá naladit na jakoukoliv hudbu. Není to nic přebasovanýho, je to hezky vyvážený, neboť každá výška má 80W, repro ve dveřích má 180W a SW má nějakých 900W, takže akorát :)

Foto interiéru udělám, je zachovalej, akorát manžeta kolem řadičky jeví známky modré barvy, to samé držák pásu,takže to docela kazí dojem,ale myslím si,že by nebyl problém tu barvu dostat dolů a nebo použít manžetu, držák z jinýho auta, mělo by to být stejný...
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

marcelus píše:
Kensei píše:
M.a.R.i píše:V pohodě, tak moje je za 105000 bez hudby, už je to revize 2, navíc černá barva má vyšší hodnotu a je tam spoustu peněz utopeno v servise,ale nebudu tě přemlouvat :)
Jinak já plánuji nákup až někdy duben ,květen takže nic není ztraceno,spíše se informuji.Je pravda že se mi nejvíce líbí zadní křídlo na těch prvních mr2,od roku 1995 nebo kdy se začaly dělat ty jine jako na te stříbrné to taky ještě jde,ale revize 5 se mi líbí nejmín,připadá mi to jako tuzning křídlo(tímto se samozřejmě omlouvám majitelům revizí 5,je to pouze můj osobní názor).Takže stále přemýšlím že půjdu do těch co maj tu první verzi zadního křídla.
neomlouvej se-nemáš komu-revizi 5 tu nikdo nemá a já jedinej mám křídlo z revize 5-holt každýmu se líbí něco jinýho-pokud se ti pouze líbí to křídlo-je minimální problém koupit tu stříbrnou a za cca 1000,-kč-možná míň ho vydražit na ebayi a nechat ho nalakovat.
Taktéž nesouhlasím s tím že by černá mělá být dražší jen kvůli barvě-každýmu se líbí něco jinýho a většina lidí bude u 15 a více let starýho auta preferovat stav a né barvu-ta bude na takle starým autě vždycky už nic moc a pokud to někdo myslí vážně a chce to auto na delší dobu-stejně se k laku dřív nebo pozdějc dostane
tak nesouhlasit můžeš ale že se za barvu připlácí je běžná praxe :) koneckonců už když si auto kupuješ nový tak většinou bývá stříbrná základní a ostatní musíš zasolit, dle mě je to chytrej tah protože ta stříbrná lidi tak trochu víc nutí si zaplatit jinou. Třeba když sem matce dovezl před rokem z němec accorda tak stál skoro o sto litrů víc než se dal sehnat podobnej kus, protože byl v černé a pak vyniknou chromový lišty a je to prostě nádhera oproti těm vyblutejm šedejm a modrejm a bůhví jakej :wink:
Kensei
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kensei »

u mě je to relativně jedno,bud černá,stříbrná nebo červená,u každé barvy se to dá nakombinovat tak aby to pěkně sedělo.Sem nevěděl že se dá použít to starší křídlo na novější verze,to je dobře.Jinak u 15-20 let starýho auta se musí počítat,že kůže a jiné doplnky již nemají barvu jako nové a některé se musí vyměnit,s tím počítám.
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

Yokohama píše:
marcelus píše:
Kensei píše: Jinak já plánuji nákup až někdy duben ,květen takže nic není ztraceno,spíše se informuji.Je pravda že se mi nejvíce líbí zadní křídlo na těch prvních mr2,od roku 1995 nebo kdy se začaly dělat ty jine jako na te stříbrné to taky ještě jde,ale revize 5 se mi líbí nejmín,připadá mi to jako tuzning křídlo(tímto se samozřejmě omlouvám majitelům revizí 5,je to pouze můj osobní názor).Takže stále přemýšlím že půjdu do těch co maj tu první verzi zadního křídla.
tak nesouhlasit můžeš ale že se za barvu připlácí je běžná praxe :) koneckonců už když si auto kupuješ nový tak většinou bývá stříbrná základní a ostatní musíš zasolit, dle mě je to chytrej tah protože ta stříbrná lidi tak trochu víc nutí si zaplatit jinou. Třeba když sem matce dovezl před rokem z němec accorda tak stál skoro o sto litrů víc než se dal sehnat podobnej kus, protože byl v černé a pak vyniknou chromový lišty a je to prostě nádhera oproti těm vyblutejm šedejm a modrejm a bůhví jakej :wink:
tak nevim o tom že by se běžně připlácelo za černou barvu(zrovna u mr2, když byla nová o tom silně pochybuju) a nemám dojem že zrovna stříbrná metalíza je běžně nabízena jako základní barva bez příplatku, tudíž nevidím důvod proč by černá mr2 měla stát víc než stříbrná nebo červená ve stejným stavu-sorry ale tohle jsou jen Vaše teorie-Vás dvou majitelů černejch mr2, není ani tak důležitý zrovna v případě mr2, jaká je nabídka-ale jaká je poptávka..., jen se podívej, jak dlouho ji M.a.R.i prodává a ani ta černá barva mu nepomohla...
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

to Marcelus: hele já to myslím obecně, mrka se určitě nedělaly stříbrný :) ale hodně prdítek v 90. ano, i opel astra myslím 2003 a dál byla taktéž v základu stříbrná a mnoho aut taktéž, nemyslím si že by za ten lak měl dostat Mari víc, spíš se tyhle auta blbě prodávaj ať jde o jakýkoliv kus. Avšak postavíš-li vedle sebe revizi 4 ve stříbrné a černé, většina lidí by stopro chňapla po té jedné to je fakt, řídíme-li se středovým názorem na věc. A nemusíme tohle řešit čistě u emera, platí to u všech aut stejně. :wink: Ruku na srdce na té stříbrné je zajímavý pouze to je to revize ta a ta, být to první revize neštěkne po tom ani pes :roll:
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

tak já právě nevím jakej je většinovej názor, ale třeba já bych hodně dlouho u uplně stejnejch kusů mr2 přemejšlel, jestli vzít stříbrnou nebo černou a třeba já si to zase neumím představit v jiný než červený-prostě u každýho to bude jinak. Třeba u mercedesu SLK, nad kterým jsem taky chvíli přemejšlel, bych rozhodně jinou než stříbrnou (v kombinaci s červeným čalouněním)ani neskousnul. každej to máme jinak, ale třeba já když uvádíš tenhle příklad, tak bych si určitě rači vzal(pokud bych na ni měl-protože cenovej rozdíl mezi touhle stříbrnou a černou je celkem velkej)stříbrnou revizi 4-i když se mi nelíbí barva, než černou revizi 2, i kdyby se mi barva sebevíc líbila-jak říkám-mám z Vás mkII jednu z nejnovějších a stejně letos už musela na celolak, takže mě příjde vybírat podle barvy celkem zcestný. Prostě u revize 4 máš jistotu, že je to výroba minimálně 94..., ale jinak abych tady nepodsouval furt to jedno a nevypadalo to, že buď proti bejvalý Jakuzově mr něco mám, nebo že z prodeje tý stříbrný něco mám-tak bych Kenseiovi doporučoval, až na ni bude mít peníze nelenit a jet se s někým kdo tomu opravdu rozumí na obě dvě-přeci jenom pravděpodobně to nebudeš kupovat na půl roku a každopádně i kdyby tě to mělo stát přes dva tísíce a dva vejkendy, tak to stojí za to jet se podívat na víc kusů ať máš dobrej pocit, že si koupil to nejlepší
Kensei
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kensei »

Jednou jsem už mr2 měl a doted se mlatím do hlavy že jsem ji prodal.Až koupím,tak už níkdy neprodám,proto taky budu vybírat pečlivě.Barvu budu vybírat jen bud stříbrná,černá,červená.Ještě se zeptám,dělali jste někdo na mr2 rozvody?Počítám že se bude muset motor asi svěsit.
pepamoto
Řidič

Příspěvek od pepamoto »

kluci nehádejte se , nemá to smysl -metelíza a to jakákoliv NENI základní barva , je VŽDY za příplatek
jinak černá mi už nesmí do baráku , než to umyješ a naleštíš tak je to z druhý strany špinavý , a to vim o čem mluvim měl jsem ji dva roky :roll: ,
rozvody sem dělal ale měl jsem motor ještě venku , to ti asi poradí jenom Libor12
Konečně mám auto s motorem uprostřed
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

Kensei píše:Jednou jsem už mr2 měl a doted se mlatím do hlavy že jsem ji prodal.Až koupím,tak už níkdy neprodám,proto taky budu vybírat pečlivě.Barvu budu vybírat jen bud stříbrná,černá,červená.Ještě se zeptám,dělali jste někdo na mr2 rozvody?Počítám že se bude muset motor asi svěsit.
Ano, delal jsem je nekolikrat na aute, musis povolit silentblok a motor svesit, neni to nic strasneho, tesneni pod hlavou bylo kapku horsi ale taky se da. Na 3SGE je celkem fajnovej manual, nekde tady na foru je odkaz ke stazeni ...
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

no vybírat podle barvy člověk nemusí ale pokud to chceš pak přebarvit ze stříbrné na červenou tak dá docela dost práce nastříkat takový místa jako jsou kufry a vniřtky který normálně nejsou až tak nutný, mě by se třeba nechtělo kvůli laku vyhazovat motor a představa že bych otevřel červenou káru a měl tam stříbřenku je :) ale nechme debaty o odstínu každýmu se líbí něco jinýho
každopádně s tou metalízou si tak jistej nejsem to řeknu narovinu ale bránil bych se tvrzení že vždy je za příplatek, může se to u automobilek lišit kor dnes když už jsou některý věci samozřejmostí, myslím že zrovna Honda nabízí v ceně perleť/metalízu na všechny modely v ceně alespoň to maj v ceníku
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to určitě bude-ale v případě že automobilka bude mít stříbrnou metalízu bez příplatku, tak bude mít bez příplatku stopro i černou..., jenom o tom ta zbytečná debata byla, že černá barva není žádnej zázrak kvůli kterýmu by auto mělo stát víc než stříbrný, jinak si myslim že u mr2 nebyla žádná barva za příplatek, nemůžeš provnávat kolik je kterejch u nás, jelikož těch aut je dohromady 30, ale v zahraničí si myslim že bude právě nejvíc červenejch, černejch, pak těch modrejch metalíz a bílejch, žlutejch, tmavě zelenejch a dalších bude daleko míň
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

černá nebude trhák ale bude určitě žádanější než stříbrná o tom už teda svědčí to že jich bylo nejvíc jak sám říkáš 8) a vo to celou dobu vlastně šlo
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

tak nejdřív celou dobu vykládáte, že černá má největší cenu, protože jich je nejmíň a teď když ti napíšu, že si nemyslím že by zrovna černejch bylo málo, napíšeš, že to že jich není málo, svědčí o tom že bude žádanější..., tak teď už tomu fakt nerozumim-pak by největší cenu měli jasně červený, holt je podle mě fakt uplně jedno jestli je červená nebo černá nebo stříbrná, ale většina lidí bude preferovat stav-to že ty máš černou a líbí se ti nejvíc černá, neznamená, že nejvíc lidí by si koupilo černou a že tím pádem jí to zvyšuje cenu, prostě podle mě u tohodle auta kterejch je fakt málo je uplně jedno jakou má barvu, ale to už je fakt nesmyslná polemika, tak toho radši necháme-prostě pokud tento zájemce o mr2 bude rozumnej, tak si objede víc nabídek a uvidí co je v jakým stavu a co se mu nejvíc líbí a jestli mu stojí za to obětovat víc peněz za novější ročník
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Přijde mi to nesmyslný se dohadovat o barvě,ale trošku to přikrmím :). Je přeci jesný,že u každýho auta hraje roli barva, tak třeba octravia 2002, bude mít větší cenu modra? žlutá? nebo stříbrná metla? :). Co třeba superb? Bude mít větší cenu bílej a nebo černá metalíza?
I když je to asi nekonečná debata, protože MR2 není octavia ani superb že? Nejsou v bazarech na každým rohu a už jsou sto starší kousky,tak hlavní je ten stav a barva je druhořadá,ale také je to kritérium při výběru auta.

Samozřejmě,že s černou je největší voser, je na ní vidět každej škrábanec, smítko, šmouha, prach :). Ale když se umeje a vyleští,tak to stojí za to :)

Ale je to samozřejmě úplně jedno, ať si každej vybere podle svýho gusta a podle stavu :). Ale když jsem kupoval Toyotu, tak jsem měl možnost koupit tu mojí od Jakuzy za 150000 a nebo od only one revizi 1, zelená metla za 100000 a stejně jsem raději koupil tu Jakuzovo, prostě černá je černá :). Ale červenou bych ještě taky zkousnul :). Pro někoho je zas nej červená, žlutá....

A když už je tu debata o tich revizích. Nepřijde mi,že auto z roku 92 a 94 se bude nějak diametrálně lišit co se týče stavu. Hlavně záleží na tom jak se o auto pečovalo, mám ještě Peugeot 405 rv93, najeto 450tkm, bez rzi, interiér jako novej, exteriér taky :), šéf má zase octavku rv 2003, najeto 140tkm, kupoval to jako nový a oproti peugeotu to vypadá jak kdyby to mělo najeto 2 000 000km :).
Sice 115kW a 129kW je docela podstatnej rozdíl na papíře,ale ve skutečnosti to tak není. Ta 129kW verze musí splńovat přísnější ekologické normy a to se podepsalo na výkonu. Jakuza si jednou dával sprint s mojí a s 129kW verzí a prý silnější vyhrála o zrcátka, což by pro mě nehrálo žádnou roli, navíc silnější si pápne o něco víc :).
Třeba se revize 2-3-4 líší ještě něčím dalším kromě motoru,světel a křídla, nechám se rád poučit :).
Ale samozřejmě jsem zaujatej tím,že mám revizi 2 :lol:

A ještě jak si tu někdo popíchnul,že se ta moje ještě neprodala :). Už mi za ní bylo nabízeno 100 000, což je pro mě opravdu žalostně málo, pak výměnou Ford Focus 2.0 16v Kombi rv 2002 a Kia schuma LPG rv2000, pak BMW E46 323i rv 99, dále Ford focus 2.0 16v 3dv rv 2002, VW Passat 2.5Tdi 4x4 rv 2002, teď je v jednání Ford Mondeo Kombi rv 2001 tddi + doplatek a další na který si nevzpomenu...
Auto za každou cenu prodat nechci, stojím si za tím,že auto na ceně klesat nebude a když půjde do tuhýho, tak prodám muziku, gumy, kryty targy,což mi vydělá 30-35000 a za 90-100 si myslím,že MRko bude fuč :).
Naposledy upravil(a) M.a.R.i dne čtv 21.10.2010, 12:36, celkem upraveno 2 x.
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
Odpovědět

Zpět na „MR2“