problém s brzdy
- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
to jsem právě udělal a mám naftu a pedál vydvrdne a nejde tak moc stlačit a nebrzdí toElcar píše:Benzín to stíha, ale diesel má vývevu, ked vieš čo to je,v tom je ten rozdiel. Vyskúšajte na svojom aute 3x v priebehu 3s stlačiť brzdový pedál!(platí iba pre diesel)
Toyota Avensis combi 2.0 D4D 2002 81Kw
- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
takže brzdovku asi kupovat nebudu a navštívím automechanika a řeknu co vím jinak všem moc děkuji za radyJimmi píše:Já myslím, že by to měl stíhat i ten diesel, jinak by to bylo nebezpečné. Ale aspoň už víme, že je chyba někde v posilovači a ne v brzdách. Takže to je brnkačka

- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
to je sice pěkné ale kdo mě zaručí že aš pojedu někam s rodinou že mě budou brzdy fungovat a není to jen začátek hmm ??Elcar píše:Poukazujem na to že,pri normálnom jazdení nepotrebuješ šliapať na pedál 3x za 3s!!!Jimmi píše:Já myslím, že by to měl stíhat i ten diesel, jinak by to bylo nebezpečné. Ale aspoň už víme, že je chyba někde v posilovači a ne v brzdách. Takže to je brnkačka
Já myslím, že ani nešlo o šlapání 3x za 3s, nebo ano....? A navíc - při normálním ježdění já osobně nebrzdím skoro vůbec, to si nechávám právě na ty zcela nenormální situace, ve kterých naopak požaduji perfektní činnost brzdElcar píše:Poukazujem na to že,pri normálnom jazdení nepotrebuješ šliapať na pedál 3x za 3s!!!

- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
taky brzdím přiměřeně a o sportovní jízdě se asi ani mluvit nedá proto jsem na to taky přišel aš po 3 měsících .Jimmi píše:Já myslím, že ani nešlo o šlapání 3x za 3s, nebo ano....? A navíc - při normálním ježdění já osobně nebrzdím skoro vůbec, to si nechávám právě na ty zcela nenormální situace, ve kterých naopak požaduji perfektní činnost brzdElcar píše:Poukazujem na to že,pri normálnom jazdení nepotrebuješ šliapať na pedál 3x za 3s!!!
No podla mna je to normalne ze ked takto stlacas pedal ze ti stvrdne. Robi to aj mne a skusal som to aj na inych autach. Skusil som to na vw pole 1.2 htp a motor skoro zdochol - bolo to na volnobech a malo nabehane cca 35000 km. Nikdy som nemal problem s dobrzdenim.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
nevim ale zda se mi to spis jako zavada nez jako bezna vec . podle me auto musi brzdit at slapu na pedali jak chci . brzdy preci jsou zaklad celeho auta a neni mozny cekat ze v nejake situaci prestanou brzdit boze muj . zduraznuji ze brzdim plynule a nebo prudce kdyz prijde necekana situace a v tom se to nikdy nestalo ale kdyz se me jednou pri dobrzdovani zdalo ze jsem pribrzdil pak povolil a pak musel z prudka zabrzdit ( pred prechodem ) a auto nebrzdilo tak jak ma tak jsem zacal skouset vse mozne as sem prisel na toto . pro me brzdy mussej fungovat at je leto nebo zima leje ci snezi proste kdyz chci brzdit musi auto brzdit tot si o tom myslim jajelinek4 píše:No podla mna je to normalne ze ked takto stlacas pedal ze ti stvrdne. Robi to aj mne a skusal som to aj na inych autach. Skusil som to na vw pole 1.2 htp a motor skoro zdochol - bolo to na volnobech a malo nabehane cca 35000 km. Nikdy som nemal problem s dobrzdenim.

Tak ty tam mozno mas poruchu ked ti to za jazdy pri druhom zosliapnuti prestane brzdit, mne ked takto pedal stlacam na volnobeh stvrdne a ako som pisal robilo to tak aj mondeo dieslove a polo benzin. Co som si vsimol Kia picanto 1.0 to robi tiez ale nie az tak velmi.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km