Nastrek dutin, podvozku T27

vše ohledně modelové řady Avensis
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

no uvidíme, do podzimu času dost, musím prohlídnout avíka, jestli není ze spoda celej zaplastován. já bych se víc avíkům nebránil, ale blbé je že tři domy maj společnej vjezd, a máme ve dvou domech kok**y sousedy, tak nevím jak by to zkously, ale do podzimka už bude snad nová příjezdovka a bude to zase lepší
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

m5t píše:Já před zimou najedu na rampu a preventivně vyprázdním na spodek jednu patronu, hlavně stříknu různě vyčnívající šrouby a závity.
Jakou patronu? Čím a jak to prosím děláš?
extremehany
Věčnej rejpal

se ta rapatice bud prodává normálně v plechovkách nebo v patronách, prostě jenom tu patronu napíchneš na lakovací pistoli co na ně spešl je, výhoda je že pak nemusíš čistit tu nádobku, ta se vyhazuje
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Klasika, zajdu do drogérie a koupím normální sprej (takový ten větší) jeden na nástřik z venku a jeden s hadičkou na dutiny. Pak vemu drátěný kartáč (měkčí drátky,myslím že jsou z mosazi) a hodně zatentované a zarezlé části očistím a pak jen stříkám a stříkám :mrgreen: Kdysi jsme měli Š1000 a tam jsme aplikovali napřed nástřik ferměží,ale totální do všech možných míst a do dvojité podlahy nalili pár litrů :) měli jsme teorii že fermež hodně pomalu schne a tudíž než zaschne(zatuhne) stačí vzlínat do všech kapilárních trhlinek a vytlačí maximálně vzduch a tím zminimalizuje oxidaci, pak už jen následovalo několik nástřiků základovkou,tlumexem apod-prostě ochranné vrstvy proti kamínkům a otlučení. V té podlaze to čvachtalo ještě několik roků,ale vyplatilo se,kdo měl tisícovku ví o čem mluvím. Teď je karosérie z větší části pozink tak provádím jen každoroční nástřik na nejvíce ožehavá místa.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

m5t píše: Kdysi jsme měli Š1000 a tam jsme aplikovali napřed nástřik ferměží,ale totální do všech možných míst a do dvojité podlahy nalili pár litrů :) měli jsme teorii že fermež hodně pomalu schne a tudíž než zaschne(zatuhne) stačí vzlínat do všech kapilárních trhlinek a vytlačí maximálně vzduch a tím zminimalizuje oxidaci, pak už jen následovalo několik nástřiků základovkou,tlumexem apod-prostě ochranné vrstvy proti kamínkům a otlučení.
to muselo být snad pak odolný i vůči minám :D já koupil akorát sprej, tak si to vyzkoušim (i když e11 r 2000 pořád ne a ne reznout ) předpokládám , že ta hmota(tmel) jak je všude vespod je už od výroby.. Teď už jí tam toyota nedává?? asi už dneska auta nemaji vydržet víc jak 200tkm... :? kdo používá spreje, kolik jich je asi potřeba? mám totiž jen jeden . a dá se to použít i na výfuk? díky

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

Ne2d píše:
m5t píše: Kdysi jsme měli Š1000 a tam jsme aplikovali napřed nástřik ferměží,ale totální do všech možných míst a do dvojité podlahy nalili pár litrů :) měli jsme teorii že fermež hodně pomalu schne a tudíž než zaschne(zatuhne) stačí vzlínat do všech kapilárních trhlinek a vytlačí maximálně vzduch a tím zminimalizuje oxidaci, pak už jen následovalo několik nástřiků základovkou,tlumexem apod-prostě ochranné vrstvy proti kamínkům a otlučení.
to muselo být snad pak odolný i vůči minám :D já koupil akorát sprej, tak si to vyzkoušim (i když e11 r 2000 pořád ne a ne reznout ) předpokládám , že ta hmota(tmel) jak je všude vespod je už od výroby.. Teď už jí tam toyota nedává?? asi už dneska auta nemaji vydržet víc jak 200tkm... :? kdo používá spreje, kolik jich je asi potřeba? mám totiž jen jeden . a dá se to použít i na výfuk? díky
na výfuk si kup ve sprayi tekutý zinek, stojí to kolem 250Kč, ale ostatní spreje by se ti vypálili a smrděli
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

m5t:
Prosim ta, co si nastriekal ? Nakupil som ten blivajz a zistil, ze vsade je plast alebo plst. Vyfuk nerez (aspon vyzera - ciastocne vypaleny - no jo no 7000).
Ja som sa na to vykadil. Aspon jedna doza sla na strednu cast spodku, aj ked bez viditelnej hrdze.(Mam striebornu farbu, mozno teda si v tej ciernej farbe nevidel tie plasty :P )
PS skoro 2 roky, cez 30 tkm na pocitadle a jazdene aj v zime, garazovane nepravidelne ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

No moc toho není kam to napálit :) stříkal jsem vše co se kovově lesklo a kam jsem se rukou proplet do nitra podvozku plus něco preventivně co by mohlo trpět od odlétavajících kaménků od kol.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

no kluci mě to rezne(a fest) kolem ,,špuntu,, co je pod rezervou! vyfotím a dodám, ale fakt mě to dostalo, jak jsem byl měnit gumy a bylo to zvednuté, tak jsem si toho všimnul :mad:
Avensis T27 2.0 D4D 93kw 2009 sol sedan,
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
Patrick
Člen Týmu

Re: Nastrek dutin, podvozku T27

Příspěvek od Patrick »

Hezký den Všem,
před nedávnem jsem si pořídil Avensis T25 93 kw a snažím se nějak podchytit zanedbanou údržbu a tak se chci zeptat ohledně nástřiku podvozku a dutin, jestli máte nějaké doporučení ke komu to dát? jsem z Prahy, ale pokud víte o nějakým kvalitním servise i v okolí, tak prosím sdělte Vaše zkušenosti.

Děkuji mockrát
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“