Serizeni Vule Ventilu :)

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

no tak sorry ale vacky jsme nemely vubec dole, toto nam neprisijete, hlava byla dle majitele hotova takze se delaly jen vule, ale toto ze si myslite ze je nase prace to uz je trochu moc, my si zdvihatko vzdycky zapreli, podlozku vyndali a dali zpet potrebny rozmer, toto co je na fotkach je prasarna nejvyssiho kalibru!!!
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak v tom případě jste první servis co umí demontovat hlavu 3s bez sundání vaček a kdo ho alespon jednou rozebíral to potvrdí. Ano 8šroubů lze bez jejich demontáže ale kvůli těm dvěma musí vačky pryč.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

libor12 píše:Tak v tom případě jste první servis co umí demontovat hlavu 3s bez sundání vaček a kdo ho alespon jednou rozebíral to potvrdí. Ano 8šroubů lze bez jejich demontáže ale kvůli těm dvěma musí vačky pryč.
jednomu 8) ten druhej jde blbe ven taky :)
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

presne tak, jdou ven spatne ale jdou, hlavy se vozi do Holesova k panu Stolarovi, vozi se z 90% cele, a pak nam je zase slozene vraci, tato prace je prace nejspis panu mechaniku ze Slovenska, kteri Miguellitovi hlavu delali, a po kterych se taky musel nechavat spravovat vyrvany zavit v hlave, nechce se mi ani verit ze se nam snazite prisit takovou prasarnu
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

A to se teda musim zeptat protoze me to docela dost zajima, u 3S tedy i 3Sge nejde demontovat hlavu bez vyndani vacek ? Ja jen, ze jsem menil hlavu i tesneni a vacky jsem kvuli tomu vyndavat nemusel vsechny srouby jsem vyndal bezproblemu ( myslim, ze jeden sroub byla to myslim 8micka sla trochu hur ale vyndavat ji nebylo treba i presto jsem ji ale vyndal) ....
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jde to prave s jednim koukajicim sroubem - pod "zadni" vackou vlevo , taky jsem ji tak sundal , pokud to teda tam nekdo uz neobrousil , ale jakmile to rozeberes tak musis srouby vymenit a tim padem povolit vacku - ani za boda bych tam ten novej sroub neprotahl
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

:D Tak nekdo mi lze. Majitel nema pristup k netu az vecer takze preskocime verzi jestli de vydelat sroub bez vacek nebo ne,pri oprave motoru byla provedena tlakova zkouska hlavy vcetne brouseni a vymeny sroubu hlavy uz z toho plyne ze pokud se brousi hlava a tlakuje neni to mozne s otevrenyma ventilama a pokud se vacky vydelaji tak pri brouseni a otoceni hlavy "vzhuru nohama" nam nadzvihatka vypadnou a dalsi vec po brouseni i kdyby se nadzdvihatka nechali a ciste nahodou nevypadly tak by bylo na miste je vydelat a vycistit od prachu pylyn-necistot-po brouseni tak byly dole a brousila se hlava nebo nebyly dole a nebrousila se hlava ale to by nebyla obrousena po stroji. a ted urcite pride ze ji brousily na slovensku ale to by plocha byla narusena jakkoliv rucnim cistenim povrchu (pri opetovnem sundani pri oprave motoru)coz neni.
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

hlava byla odvezena na brus a tlak v celku, tak jak si prali, pak byla taky hlava vracena v celku a cista, takto se to tam dava pokazde, je logicke ze hlava byla rozdelana u nich a slozena taky u nich, nevim co z toho na tom nechapes
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tím chceš říct že toto by si dovolil ten člověk co hlavu dělal?? Tak to bych chtěl vidět jeho reakci na toto. A nerozumím další věci,hlavu dělali na sk a potom píšes že ji dělal ten chlap.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

hlavu meli rozdelanou na sk, tam delali dle majitele gufera, vule ventilu, voditka atd. my jsme hlavu nechali jen brousit a tlakovat, pak jak uz jsem rikala jsme delali vule s prisroubovanyma vackama, v zadnem pripade netvrdim ze to tam dal pan z Holesova, ale taky si mohl zdvihatka jen vytahnout na stul hlavu udelat a pak jen zdvihatka naskladat zpet, ty prapodivne veci co jsou tam nacpane mohly klidne drzet na oleji co tam je, nevim na cem se me jako snazite nachytat, toto proste neni nase prace a tecka, hlava se tam vezla cela i z duvodu, ze nesla sundat napinaci kladka, protoze ji na slovesku prisroubovali skrz hlavu sroubem a zezadu dali matku, diky tomu nesel sundat plech co je za vackovyma kolama, do hlavy delali vlozku se zavitem aby se kladka dala normalne nasroubovat, toto ale majitel vsechno vi...
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

bud dobra bajka jak se zbavit odpovednosti a nebo jen vymluva.(jo a byvaly doby kdy si tu sama psala ze to co si udelala jako go. neni go ze to neni ani polovicni go.) Proste ja nic ja muzikant. ale pokud to tu kazdy spolkne ze clovek ktery dela hlavy tam necha toto asi by sis mela najit nejakeho kdo tomu rozumi. a nechapu ano klidne si reknu ze su d... kteremu neni jasne jak tohle muze nekdo jen tak prejit a pak se vklidku vymlouvat stejne vacka dole byla aby se tam dal sroub. A stacilo by priznat chybu kterou uz priznalo daleko vic mechaniku hold se vzdycky nezadari. Ps: vis ze to neni jen o ventilech ale uz mi prislo lito kdyz to vse okolo slysim me se taky nerika dobre ze musim hledat veci ktere sou samozrejmost.

1UZ-FE
H.-C32
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

jako nad tim co je ve zdvihatkach mi taky zustava rozum stat, ale nevim proc bych si mela vymyslet bajky, ja tady ale muzu uz rict cokoliv a nebude to mit vahu, vacka dole nebyla, sroub tam proste jde i bez sundani vacky, a za tim si stojim, netvrdim ze je vzdycky vsechno stoprocentni, ale to nemuzes tvrdit ani ty o sobe, zadny mechanik toto rict nemuze, duvod kontrolovat ale praci po panu Stolari jsme proste nemeli, to je jak kdybych si koupila altik a rozebrala ho abych si zkontrolovala jestli tam dali vsechny kulicky, jestli nejakou nevybrali, jeho praci proste verime, jezdilo se tam vzdycky a jezdit se bude i dal, ...
miguellito
Navigátor

Příspěvek od miguellito »

dobre vyjadri sa majitel : mne v ziline pred tym ako som prisiel ku lenke menili tesnenie pod hlavou to bol zaklad co som od nich chcel a dal som im aj guferka ku ventilom,ze mi lezia na stole rok......
ALE ked som prisiel do NMT ze chcem u nich generalku KOMPLETNU,ze mam teraz prachy takze chcem setko, ze nechcem nechat jedno guferko jedno tenenie ani srobik povodny tak povedali ok ... lenke som doslova povedal ze tam v ziline ze to boli salamisti a ze si prajem a prosim ju az to cele este raz po nich setko prezru,ci tam vobec dali tie nove cervene guferka ktore som im dal a ci vobec tu hlavu brusili a tak pretoze sa mi ich robota nezdala este viac ako NMT teraz a ze to auto chcem minimalne 5 rokov neriesit takze musi byt setko tip top ,a toto ze to maju po nich pozret som lenke vravel do telefonu pocas tych troch mesiacov 3-4 razy za to dam ruku do ohna ,vzdy mi povedla ze ano ze sa to skontroluje ,lebo ze po nich nasli aj ine rozne nedostatky takze mne uz fakt je u prdele kto to tam dal ci debili v ziline ,po ktorych to lenka a vito nepozreli ani len trochu alebo NMT,alebo lenkin hlavar... pretoze kazdy dostal prachy a ne malo... ale tez potom nechapem preco som mal u NMT auto tri mesiace koli prebruseniu bloku ,honingu valcov a bruseniu hlavy a vymene tlmicov??? tak to bola vlastne generalka? ze mi u nmt vlastne robili len shortblock a ich hlavar hlavu mozno ani nedrzal v ruke akoze ale tieto dve podlozky z vymedzovacich plieskov a 3 vytmelene akousi hmotou boli uz fakt len ceresna na torte ,viac by ma zaujimaloi ako NMT menili kliku saly na ojnicach atd lebo najazdene to ma 22 tis aj nieco km a saly su zryhovane aj na ojnicach aj ulozenie kliky... pritom menim olej kazdych 5 tis zasadne ,studeny motor nikdy ani z garaze nevysiel a uz vobec nie ze by bol vytacany a ani s zohriatym motorom som sa od tej generalky obmedzovaca ani raz nedotkol,tak mi povedzte preco zas budem musiet nechavat brusit kluku a zhanat setky saly a ulozenia na shortblock to mi povedzte ... hlava ide do p... cize dake dve podlozky ma teraz uz aj tak nezajimaju muchas garcias...a ostatne zavady su vypisane na slovenskom fore...
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

a jak prijedu dom bo su na navsteve pridam este dve fotky at se vi proc vlastne hlavu pryc jak pise migu. a jestli ani toto vlastne nikdo nevidel tak si muze skladat auto kde jaky doktor...

1UZ-FE
H.-C32
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

neutocim na nikho to si vyreste mezi sebou ale upresnim par veci... prvni vec nejsem motorar ale strojar... tznvyznam se v odelvani a kovani obrabeni a podobnem a prave pracuji na GO s mesnim vylepsenim sveho 3sgte

prvni vec hlava jde sundat bez sundani vacek jenze pres vacku nevyndate sroub o kterem libor mluvil tzn nelze rovnat hlava ani celkove nejak rozumne pracovat s hlavou...

dalsi vec pouze honovat muzuv pripade ze valce maji vsechny rozmeri v toleranci honovani je pouze proto aby se zdrsnil povrch a nove krouzky se zajeli... kazdej strojar vy ze dve hladke veci si nasebe nesednou protoze se navzajem neopracuji...

dalsi vec pokud delam go vse rezebiram a odkarbonovama aby casta vymena kvalitniho oleje jez je pro zajideni honovaneho valce nutna nenarusila vrstvu karbonu a neposkozovala motor...

pokud hlavu broosim je pak nutne ji dukladne ocisti a odstarenit vsechny spony a brach s kotouce (pokud nebyla frezovana) jak vetsina jiste dobre vy ten kotouc je z materialu mnohokrat tvrdsiho nez kterakoliv soucast v motoru a kontatk tohoto prachu (jez dokaze klidne i prorvat olejovy filtr) zpusobi nenavratne poskozeni ktere muze szpusobit rychle opotrebeni komponentu nebo ztratu talku oleje v potrebnychmistech...

rpo informaci vsechn zucastenych a nezucastnenych diky liborovy ktery mi sehnal eagle ojnice tesneni cp pisty acle race loziska vacku brian crower a stavitelne vackove kolo mne komplet material na go stal cca 30tis kc... motor jsem si vyhodil sundal halvu apd... polomotor a hlavu s vackama a se vsim potrebnym jsem dovezl motorari ten v soucasnosti dodelava a za kompletaci motoru prvniho brusu valcu rovani hlavy bloku lesteni ventilu frezovani sedel atd atd a finalniho seskladani si rekl 8 az 10tis... (je to velmi sikovny pan jez ma vsechny potrebne obrabeci stroje stavi motory pro bavce na vrchy a dakar) pokud by musel vyndavat a rozebirat motor coz nedela rad tak je cena navysena o 5 az 10tis dle pracnosti takze gt4 tech 10tis obyc celda tak6tis

potrzeno secteno go motoru bez zasahu majitele s kovanymi strevy je cca 50tis kc pokud vam nedko sezene dily za levno a i kdyby si vzal penize jako provize za dily je to cca 60tis... samozrejmne se zarukou jez se nevztahuje na skodu vzniklu detonacemi a pretocenim popr nedolitim oleje apd...

vsichni zucastneni si dvakrat prectete muj post a zamyslete se jestli muzete rict ze to co jste zde napsali je neco za cim si doopravdy stojite...
Carlos Sainz limited 2468/5000
Odpovědět

Zpět na „Celica“