Přesně jak řekl Muco...Spíš jdi do 1.33..Ten motor je výkonnější a má to 6 rychlostni převodovku a určítě se na dálnici vyplatí.muco píše:Nechcem mať posledné slovo..ale keď som prišiel "až" teraz domov,tak napíšem len tolko ,že:
Ak jazdíš viac na dlhšie trasy a hlavne budeš voziť viac osôb,tak radšej 1.33 - už aj kvôli tomu ,že má to aj šiesty prev.stupeň - avšak do mesta je dobré,že má Start-Stop systém.
Trojvalec je viac-menej do mesta a na kratšie vzdialenosti,kde nie je nutné často predbiehať ,hlavne do kopcov.(ale zasa nemá Start-Stop ).
Dúfam,že som nerozvíril prach do ďalšej diskusie.
Jednoducho ak niekto premýšla nad tým,aký motor kupiť,nech si napíše na papierik,čo bude na cestách viac potrebovať a využívať.Myslím tým bežný denno denný život.Nie nejaký výlet 1x do roka do yuhošky .
No a to najdôležitejšie je to,čo sa nedá ovplivniť:- mať šťastnú ruku pri kúpe na vydarený kus,nech šlape a aby sa nekazil.To ide potom človeka roztrhnuť-ale to už je iná záležitosť![]()
Koupe noveho vozu Toyota Yaris 2010
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
No ja som si tiez vyberal medzi tym litrovcom a 1.33. Na prvy pohlad co sa tyka vykonu sa mi to tiez zdalo rovnake ked som ich skusal ale bolo to v nizkych otackach. Dalej sa to samozrejme porovnavat neda. 1.33 ma vykonu na dostac len treba pridat plyn
A hlavne ta 6stka tam je na nezaplatenie aj v meste. A ten zvuk litrovca by som nezniesol, nic proti tomu motoru
V porovnani s 1.33 ani neviem ze tam nejaky motor mam. A ked to vytocim tak to ma tiez nejaky naznak sportoveho zvuku
Zatial mam s 1.33 3800km za 2 mesiace aj nieco a priemer mam 5,3 zhruba ale to je mesto vacsina a kratke trasy.
Este co sa tyka vykonu... Mal som 1.6 74kw Fiat Bravo. Toto je s tym celkom zrovnatelne vykonovo. Spotrebovo daleko lepsie. Na Brave na 45 litrov pri najlepsom 650km (moje jazdenie vacsinou mesto) a s Yarisom na 36 litrov cca 750km. Takze nie je co riesit. Treba ho povytacat a ide sa. Nad 4tis sa zacina naplno prejavovat. Skusal som akceleraciu na dialnici. Vyjazd bez nabiehacieho pruhu, 5 ludi v aute. 1,2,3 plny kotol (do 6 tis otacok), 130 tusim ze uz tahal skoro, potom som mu dal 5 ta do 170 potom 6 a uz som nechal tak. Dufam ze sa uz zabehol
V knizke pisali ze 1000km staci a ma 3800

Este co sa tyka vykonu... Mal som 1.6 74kw Fiat Bravo. Toto je s tym celkom zrovnatelne vykonovo. Spotrebovo daleko lepsie. Na Brave na 45 litrov pri najlepsom 650km (moje jazdenie vacsinou mesto) a s Yarisom na 36 litrov cca 750km. Takze nie je co riesit. Treba ho povytacat a ide sa. Nad 4tis sa zacina naplno prejavovat. Skusal som akceleraciu na dialnici. Vyjazd bez nabiehacieho pruhu, 5 ludi v aute. 1,2,3 plny kotol (do 6 tis otacok), 130 tusim ze uz tahal skoro, potom som mu dal 5 ta do 170 potom 6 a uz som nechal tak. Dufam ze sa uz zabehol

NO ja vacsinou jazdim v nizkych otackach
Aky je na to vas nazor ? Idem na 6 aj 50km/h riadim sa podla palubaka pokial ukazuje malu spotrebu myslim ze je to ok, a motor sa netrapi. Plyn ozaj hladkam a taky extrem iba po rovinke. Neviem ci je lepsie ho viacej tocit alebo sa moze jazdit aj takto pod 2 tis. Ono sa da aj s rozjazdami jazdit do tych 2 tis v pohode. Samozrejme kopec uz ee.

To nerob-nedavaj ho pod 2000 ot.
v žiadnom prípade.To neni nafťák
.Podpáliš ventili a môžeš handry fajč..
A 6 prev. st. už vôbec nie
-aj ked si na rovinke.
Ja sice mám 1.0 ,ale ked v 50-tke dám štvorku,tak na neho dávam pozor ako na sklo...a na "5"-ku ani nemyslím.

v žiadnom prípade.To neni nafťák

A 6 prev. st. už vôbec nie

Ja sice mám 1.0 ,ale ked v 50-tke dám štvorku,tak na neho dávam pozor ako na sklo...a na "5"-ku ani nemyslím.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Nemyslel som nenechať motor vôbec pod 2000 neliezť.Jasné-spadnu otačky na cca 1800 no ale podradím.Su to vysokootáčkové motory.Nie su na to stavané(ako su napr. diesele).Nie som automechanik-priznám sa,že som sa ešte nestretol s tým,že by niekomu auto prestalo šlapať,lebo išiel "pod otáčky". Ale mňa tak učili volakedy-ako píšeš je to možno prežitok-nevylučujem to.Ok...
Ale to isté mi radili pri kupe či už novej fiesty(2007) alebo yarisa(2008).Tak preto si dovolím (možno opodstatnene) myslieť,že motor tým asi trpí a môže ti to vrátiť v podobe "kratšej " služby ...
napíšem jednoduchy príklad:
- som zaregistrovaný aj na daewoo fore(kedže som mal chev.kalos) ,no tie autá trpeli vrodenou chorobou a to večným svietením kontrolkou diag.motora.No čo ti ostáva,než ísť s tým potom do servisu-čím skôr. Velmi často sa to stávalo tím ,ktorý jazdili pohodovým štýlom-teda presnejšie bežne boli pod otáčkami.No a tí,ktorí im dávali "na face",nemali problémy.Nikto sice nemôže tvrdiť na 100%,že to bolo len tou jazdou,ale stavalo sa to hlavne tímto vodičom...vždy sa zaniesli ventili a jednoducho sa ten bordel nespálil pri tej jazde a blblo to..Bola to bežná osvedčená príčina prečo sa rozsvecoval ten "chceck" -alebo ako tomu hovorili a v sevise vždy len zresetovali pal.poč. a nazdar...
Veď aj v yaris recenziach nie raz píšu,že motor sa cíti dobre pri vyšších otáčkach,Či už je to pri 1.0 alebo 1.33
Ja sa radšej držím stále toho,že ten motor je robený na takýto štýl jazdy a preto sa nesnažím "experimentovať" na takýchto veciach.Potom budem búchať hlavu o stenu,aký som bol koko...ked sa náhodou niečo stane...(teda keby sa niečo stalo)
jednoducho -JA osobne by som to nerobil

Ale to isté mi radili pri kupe či už novej fiesty(2007) alebo yarisa(2008).Tak preto si dovolím (možno opodstatnene) myslieť,že motor tým asi trpí a môže ti to vrátiť v podobe "kratšej " služby ...
napíšem jednoduchy príklad:
- som zaregistrovaný aj na daewoo fore(kedže som mal chev.kalos) ,no tie autá trpeli vrodenou chorobou a to večným svietením kontrolkou diag.motora.No čo ti ostáva,než ísť s tým potom do servisu-čím skôr. Velmi často sa to stávalo tím ,ktorý jazdili pohodovým štýlom-teda presnejšie bežne boli pod otáčkami.No a tí,ktorí im dávali "na face",nemali problémy.Nikto sice nemôže tvrdiť na 100%,že to bolo len tou jazdou,ale stavalo sa to hlavne tímto vodičom...vždy sa zaniesli ventili a jednoducho sa ten bordel nespálil pri tej jazde a blblo to..Bola to bežná osvedčená príčina prečo sa rozsvecoval ten "chceck" -alebo ako tomu hovorili a v sevise vždy len zresetovali pal.poč. a nazdar...

Veď aj v yaris recenziach nie raz píšu,že motor sa cíti dobre pri vyšších otáčkach,Či už je to pri 1.0 alebo 1.33
Ja sa radšej držím stále toho,že ten motor je robený na takýto štýl jazdy a preto sa nesnažím "experimentovať" na takýchto veciach.Potom budem búchať hlavu o stenu,aký som bol koko...ked sa náhodou niečo stane...(teda keby sa niečo stalo)

jednoducho -JA osobne by som to nerobil

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco : no ja jazdim bezne na 1500 a motor si spokojne pradie a ked stlacim plyn tak pekne zrychluje bez potreby podradit
podla mna pokial motor nesklbe alebo necuka tak nizke otacky mu neskodia
samozrejme sem tam mu nalozim tak ze ak si aj nieco ulozil tak to rychlo spali
a asi kvoli tomu aj vyrobca doporucuje pouzivat sem tam ten cistiaci prostriedok na odstranenie pripadnych usadenin
ako casto pouzivate ten pripravok ?

podla mna pokial motor nesklbe alebo necuka tak nizke otacky mu neskodia

ako casto pouzivate ten pripravok ?
usazeniny...
V moderních benzínových motorech (cca 15let) se žádné významné usazeniny normálním užíváním netvoří. Není tedy nutno je odstraňovat po minimálně 300 tisíc km. Prosím, nedávejte si do aut sračky nebo obyčejný olej a benzín (mnoho přípravků je právě jen lehká benzínová frakce nebo 10W-40 olej.
)))))))))

Back in Czech.
Ci si už niekto dá ten prípravok alebo nie,musí sa rozhodnuť sám.
A čo sa týka tej otázky ako často tam liať ten prípravok...(?) .podla Toyoty každých 15 tis.km
Ale či je to naozaj dobré alebo nie,vela ludí má rôzne názory na to.Takže je to idividuálne...
]No a teraz môj dnešný zážitok s yarisom.
Skuste si zobrať príklad z týchto mojich - nižšie uvedených skuseností a tak sa rozhodnite,čo kupite...:
Išiel som naložený - 5 ludí na palube do kopca .Išli predo mnou 2 tatry - pomaly jednotkou- naložené kameňmi. Pri stúpaní do kopca na Králikoch k lyžiarskemu vleku -
(ak to tam niekto poznáte - na konci dediny - presnejšie za parkoviskom je doprava cesta k lyžiarskemu vleku a tam je ten stupak jak hovado).
Je sice pravda,že ked som ten kopec videl,tak som sa zhrozil....
Ten magor s Tatrou zastavil v kopci ,lebo musel podradiť asi na ten najmenší kvalt. No ale- ja som samozrejme zastavil tiež - za ním.
Dámy -páni,nevedel som,že 52kW(neviem kolko je to koní-"72" ??) je tak málo.
Jednou vetou povedané,skončil som-yaris bol "KO"!!!
Sice som sa rozbehol,ale na viac,ako 1200-1500ot. sa yaris nevyštveral.
.
Zastavil som,a ludia museli bohužial-von,zobral som ich až na kopci (ca 100m)
No-nečakám od 52kW motoru ,že bude trhať asfalt,ale aby si museli vystupiť ludia,aby som sa mohol pohnuť,lebo auto skoro skolabovalo - , to som ešte nezažil.Jak som sa hanbil......

A čo sa týka tej otázky ako často tam liať ten prípravok...(?) .podla Toyoty každých 15 tis.km

Ale či je to naozaj dobré alebo nie,vela ludí má rôzne názory na to.Takže je to idividuálne...
]No a teraz môj dnešný zážitok s yarisom.
Skuste si zobrať príklad z týchto mojich - nižšie uvedených skuseností a tak sa rozhodnite,čo kupite...:
Išiel som naložený - 5 ludí na palube do kopca .Išli predo mnou 2 tatry - pomaly jednotkou- naložené kameňmi. Pri stúpaní do kopca na Králikoch k lyžiarskemu vleku -
(ak to tam niekto poznáte - na konci dediny - presnejšie za parkoviskom je doprava cesta k lyžiarskemu vleku a tam je ten stupak jak hovado).
Je sice pravda,že ked som ten kopec videl,tak som sa zhrozil....
Ten magor s Tatrou zastavil v kopci ,lebo musel podradiť asi na ten najmenší kvalt. No ale- ja som samozrejme zastavil tiež - za ním.
Dámy -páni,nevedel som,že 52kW(neviem kolko je to koní-"72" ??) je tak málo.
Jednou vetou povedané,skončil som-yaris bol "KO"!!!
Sice som sa rozbehol,ale na viac,ako 1200-1500ot. sa yaris nevyštveral.

Zastavil som,a ludia museli bohužial-von,zobral som ich až na kopci (ca 100m)

No-nečakám od 52kW motoru ,že bude trhať asfalt,ale aby si museli vystupiť ludia,aby som sa mohol pohnuť,lebo auto skoro skolabovalo - , to som ešte nezažil.Jak som sa hanbil......

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
víš co bych udělal já? Objednal bych si na netu nový svíčky NGK co tam patří a šoupnul je tam.muco píše: Sice som sa rozbehol,ale na viac,ako 1200-1500ot. sa yaris nevyštveral.

Co mám takové svoje trasy, tak vždycky poznám, když mi na stejným místě netáhne na trojku, někde na dvojku. Dle příručky se sice svíčky mění po 60000km, moje zkušenost je, že někdy i po 10000km je výměna poznat. Tyhle motory mají prostě obecně problém přehoupnout se do vyšších otáček, u větších motoru tohleto neni.
Prosím ta a keré su tie na môjho(yarisa) ??
http://www.olejshop.sk/svicky/ngk-zapalovaci-svicky/
Je tam sice konfigurator-teda katalog ,ale tí debili to píšu po anglicky
http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=660&lng=en&t=
Inak - tie pálky su väčšie ako 300 korun
http://www.olejshop.sk/svicky/ngk-zapalovaci-svicky/
Je tam sice konfigurator-teda katalog ,ale tí debili to píšu po anglicky
http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=660&lng=en&t=

Inak - tie pálky su väčšie ako 300 korun

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid