ADITIVA

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Craken: treba tam zavolat a dohodnut sa mne to chlapik doniesol do BB lebo mal cestu okol stoji to cca 14 eur.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

redik007 píše:ok, opravujem svoj predchadzajuci post - nie uplna zbytocnost. Ale tym veciam na nalepke ako vyssi vykon, nizsia hlucnost - to su take subjektivne veci ktorym tazko uverit. Co sa tyka vykonu myslim ze na fifth gear robili test vykonu motora s a bez aditivami a po naliati aditiv - jedno akych bol pokles vykonu stale viac ako 3%.
No tak zvyseni vykonu tady snad nikdo neceka, nejsme tu pubertaci, ne? Mne osobne jde o udrzbu CR soustavy, nic jinyho mne nezajima.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

U nafty se o tom muzeme dohadovat, zda najeka aditivum, treba VIF, ma nejaky smysl nebo ne. Ja o tom uplne presvedceny nejsem. Lil jsem to jednu sezonu a rozdil nepoznal, nicmene odebiram kvalitni naftu.
U benzinu pripustim jedine to co na sebe vaze vodu, ale pouzit tak jednou za par let, jinak zadne dalsi aditiva do benzinu nemaji smysl a je to jen vyhazovani penez.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

mrazik píše:U nafty se o tom muzeme dohadovat, zda najeka aditivum, treba VIF, ma nejaky smysl nebo ne. Ja o tom uplne presvedceny nejsem. Lil jsem to jednu sezonu a rozdil nepoznal, nicmene odebiram kvalitni naftu.
U benzinu pripustim jedine to co na sebe vaze vodu, ale pouzit tak jednou za par let, jinak zadne dalsi aditiva do benzinu nemaji smysl a je to jen vyhazovani penez.
Najdi si ten znamej test aditiv, kterej VIF vyhral. Je tam velice dobre popsany co vsechno se testuje a jak jednotliva aditiva obstala.
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Já bych měl jeden dotaz. V toyota tsusho jsem nedávno viděl prodávat jakýsi čistič vstřikovačů za cca 500. Opravdu nevím, zda to bylo jen na uhláky, nebo i na benzín a v nejbližší době se tam ani neplánuji stavovat, proto jsem se chtěl zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenost. Dík :-)
Jo a pro všechny hnidopichy, do služebního transita leju v-power diesel (je za to víc bodů :-)) a oproti globus (makro, tesco apod) je spotřeba o cca 1l nižší při stejném stylu jízdy. Aditivum tento efekt nemělo. Je to znát i na výkonu, protože maximálka je o cca 5-7 km vyšší (což jsem zkoušel asi 3x jen pro úplnost pozorování a v běžném provozu to ocenit nedovedu). V zimě jsem problém se startem neměl, nafta nezmrzla.
Naposledy upravil(a) antoda dne pát 18.06.2010, 08:38, celkem upraveno 1 x.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

awe_cz a vsiml jsi te celostrankove reklamy na VIF ve stejnem cisle ?
Ja netvrdim, ze to je k nicemu, jen o tom vysoce pozitivnim ucinku nejsem presvedcen, stejne jako jsem byl skepticky vuci Shell V-Power a ono se to ukazalo pravdive a nakonec to priznal i Shell, ze u nas je to palivo stejne jako ostatni.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

mrazik píše:awe_cz a vsiml jsi te celostrankove reklamy na VIF ve stejnem cisle ?
Ja netvrdim, ze to je k nicemu, jen o tom vysoce pozitivnim ucinku nejsem presvedcen, stejne jako jsem byl skepticky vuci Shell V-Power a ono se to ukazalo pravdive a nakonec to priznal i Shell, ze u nas je to palivo stejne jako ostatni.
Vysoce pozitivni nevim, ale za tech par korun staci i maly ucinek;)
Martin_HnN
Manager Týmu

Aditiva v TOYOTA prodejně

Příspěvek od Martin_HnN »

V Toyotě mají obě verze originál TOYOTA aditivum - tedy jak pro benzín, tak pro diesel.
Cena ve Federal Cars v Liberci lehce přes 400,- Kč u obou verzí.
Diesel verze je doporučována na minimálně dvě nádrže (á 60 l).
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
mmajor
Člen Týmu

Příspěvek od mmajor »

Originální aditivum toyota pro diesel stojí cca. 402Kč.

Doporučuje se nalít celý obsah (400ml) do jedné plné nádrže - tu potom vyjet do "hladového oka" (aby se dotankováním nesnižovala koncentrace)..

doporučuje se aplikovat jednou ročně.

to mi řekl kolega v TMCZ...
Avensis D-CAT Liftback 2005 - Prodáno
Verso 1.8 Valvematic 2010
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

mmajor píše:Originální aditivum toyota pro diesel stojí cca. 402Kč.

Doporučuje se nalít celý obsah (400ml) do jedné plné nádrže - tu potom vyjet do "hladového oka" (aby se dotankováním nesnižovala koncentrace)..

doporučuje se aplikovat jednou ročně.

to mi řekl kolega v TMCZ...
Dobry je, ze mi u Freye tvrdili, ze zadny aditivum od Toyoty nemaji;(
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

kdyz ty aditiva, tak vcera jsem zakoupil Kernite K-Gard NF aditivum do nafty. Sice 1l stoji cca 1000kc, ale za sebe muzu rict, ze je to jedine aditivum kdy jsem pocitil lepsi jizdni vlastnosti a to i pridanim do nemecke premiove nafty. Jinak se nelekat ceny, je to tak na 14 nadrzi.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

hudyss píše:kdyz ty aditiva, tak vcera jsem zakoupil Kernite K-Gard NF aditivum do nafty. Sice 1l stoji cca 1000kc, ale za sebe muzu rict, ze je to jedine aditivum kdy jsem pocitil lepsi jizdni vlastnosti a to i pridanim do nemecke premiove nafty. Jinak se nelekat ceny, je to tak na 14 nadrzi.
Muzes napsat kdes koupil ten Kernite?
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ja jsem ho po dlouhem hledani koupil u nas v Liberci v Bosch Servisu a poradil mi to p.Zednik co jsem nasel na http://www.edb.cz/Detail.aspx?L=CZ&SML=6139999084000
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Shadow_daemon
Člen Týmu

Kernite K-Gard

Příspěvek od Shadow_daemon »

Tak jsem K-gard sháněl a zistil jsem, že se to prodává jen velkoobchodně. Naštěstí jistý obchodní zástupce (který si nepřál být jmenován) byl ochoten dodat mi 2 ks jako demo. Dneska jsem pro to byl...

Kdyby měl někdo z Brna zájem tak jsem asi schopen sehnat za cenu kolem 900 CZK za litr.

Teď to testuju co to bude dělat.

Když bude více zájemců, tak toho koupím víc a cena bude lepší.
ToyToi
Člen Týmu

Příspěvek od ToyToi »

jak pise Martin_HnN a mmajor, znackove Toyota Aditivum pro dieselove motory k cisteni vstriku, maji k dostani ve vsech servisech Toyota
kupoval jsem ho za zminovanych 402,- Kč s DPH, pricemz postup presne jak uvadi mmajor

prikladam obrazek
Obrázek
Ave T25, LHD: L/B, 2AD-FHV
Odpovědět

Zpět na „Avensis“