Volnoběh u T18

vše ohledně modelové řady Celica
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Celi-johnny »

noo ja vyzkousim zaslepit ten egr ventil a vycistit cele sani i s klapkou a uvidime co to udela...
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

honziss> no 200??? to je ultra hustý.... já sem měl problem jen když mrzlo... a zo ,že auto po nastartování dělalo blbiny... jakoby jelo na 3 válce cca 1/2 minuty a pak se uklidnila... řešil jsem různý věci... novej palivovej filtr, novej čerpadlovej palivovej filtr... nový svíčky, nový kábly... zbytečně... ale co, tak má nový asi jako jedna z mála na celým světě :lol: no prostě když je teplota nad 0 tak to startuje jedna báseň... pod tak buzní ale nikdy ne tak jako jak píšeš že by to mělo 200.... to ne mělo to mít 2000 otáček ale místo toho to mělo 1350 až 1500 a pak se to cukalo minutu cca a až pak to vylítlo na 2000 a uklidnilo se to pozdějc na standardu... jakoby ta m nechtěl téct benzin... slyšel sem jak teče v kabině ale mááááálo... ale pozor... jinak to teče perfektně!????? co to je??? už mě napadlo jen koupit čidlo regulující šktící klapku JEN za studenýho startu... "thermo time switch" alias čidlo studenýho startu... řešil jsem to i s Dawem24, kterej měl podobnej problem... ale jak už nemrzne, tak sem se ktomu nedostal a celi startuje zase excelentně. :lol: ale to nesouvisí s tvým problemem očividně... to je něco jinýho... něco asi zábavnějšího a až na to přijdeš, bude to parádní informace pro ostatní... taky sem chtěl informovat o úspěchu ale musum počkat na další zimu :lol: sem to prošvihnul a čidlo sem neinstaloval.
jinak ti můžu pomoct: mam tu nový JC kabely + ty starší cca 7 let NGK svíce který fachaly okej... měnil jsem je jen právě kvůli tomuhle kixu... takže by si ještě daly říct.... rozdíl byl nulovej!... mam jak svíce tak kábly na test kdybys chtěl pučit... :wink: akorát nevim jestli pasujou i do sti? ale hoděj se na test když už na nic jinýho...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
honzism@n
Manager Týmu

Příspěvek od honzism@n »

tyjo microne me to delalo taky ale jenom když fakt mrzlo jak svin..ted startuje na druhy otočení.ale to je mazec myslel sem ze se deje jenom mě přesne jako na 3valce a po chvíli se chytla a bylo to ok napadlo me ze by mohli bejt vlhky kably a pak už sem přemejšlel jestli to neni benálem ale muselo bejt tak *-7 jinak dobry....

pro ostatni jezdil sem celej víkend a volnoběh se uklidnil nechapu auto používam na každodení ježdění 3roky v kuse to řikam proto abyste si nemysleli ze ho vytahnu na jaře a divim se ze nejede :D :D
EX........ Celica sti 16V (1993).
Celica GT 125kw (1998)
Avensis T25 combi 130kw :) (2007)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

zajímavý... takže něco obdobnýho? ale asi to něco máš víc k.o. než já... když mrzlo a nastartoval sem, tak to s autem cukalo jak kdybych měl živý koně pod kapotou :lol: cca 1min... a pak se to uklidnilo... jakmile zahřátej motor, tak okej... ale jako cukalo se to na 1200-1400 otáčkách nikdy to nekleslo, nebo nechcíplo...
Koupil jsem za lidových 200,- skoro nový termočidlo studenýho startu- má spínat škrtící klapku při mrazech... a asi to co tam mam už dosluhuje. Jestli to tam máš taky... tak to vypadá že to tvoje už asi dosloužilo. Ale ještě to může bejt víc věcí- regulátor tlaku paliva, vstřikovací ventil, nebo druhý čidlo co je hned vedle a to zase posílá informace o teplotách řídící jednotce. No Ale nejpodezřelejší je ten thermo time switch (cold start)

tady sem si dal práci a našel jsem krásný fotky...
tohle je thermo-time switch cold start -má černej nebo hnědej nebo šedej konektor
Obrázek
tohle je water temp. sensor zelenej konektor
Obrázek
tohle je water temp. sender do kokpitu
Obrázek
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Javor
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Stejnej prokletej problém, Leňulka mi dala diagnozu že je to kvůli tomu thermo time switch čidlu. Jenže zima pominula a já nestihl vyměnit to čidlo a zjistit jestli za to fakt mohlo. Dělalo to takovou jistou zlost kdy i když mrzlo to nastartovalo na poprvé, ALE otáčky max 900 a po chvíli chcíp nebo když sem přidal na zhruba 2000 ot. a pustil plynovej pedál tak otáčky ke 200 a houp k 1500 a zas houp k 200 takhle se to opakovalo dlouho.. než se motor zahřál a bylo to v klidu.. a za jízdy kdy sem nemel 10minut aby se motor takhle zahřál při dojezdu na křižovat a vyřazení otáčky padaly a padaly až motor chcípl a nepříjemně vypnuly posilovače :? jinak vzteklý koně taky poskakovaly a škubaly semnou pěkně divoce. Po zahřátí všechny tyhle zlosti pominuly a jede krááásně, přede přímo jako koťátko.

Micron: to čidlo co jsi koupil je univerzální ?
Celica 2.0GTi 5g zvaná vCelka
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

javor> tak koukám, že to máte stejný s Honzisem... to se stane když je asi už úplně k.o. že to blbne až tak. Taky mi trošku štve, že už nemrzne :lol: jedině si zaject do mrazíren :lol: a nebo počkat na příští zimu. já sem na pedál nešlapal... ale kamarád v servisu mi řikal, že když šlapal v tu chvíli jak to pocukávalo tak to šlo jen nahoru a nekleslo to nikdy pod 1100cca. Takže asi časem se stane to, že jak je načnutej ten sensor, tak začne úplně blbnout. Zajímavý co takovej podivnej "anální kolík" dokáže :lol:

no univerzální nejsou, druhovýroba neni a nový heh tak to bych ani nezkoušel se zeptat. dělá to jen toyota a má tam vyražený svoje starý logo.
Obrázek
docela jsem ten kolík zkoumal, a to logo mě zajímalo- nedá se pochopit... a ejhle pak sem zjistil že to bylo logo toyoty... good
takže recyklace v zájmu ekologie. ale... ty fotky jsem našel někde na čínských stránkách... něco jako chinaautoparts fakt nevim, možná že to už zkopčili, ale zase ten risk jestli to jsou opravdu ty samý... je hodně druhů kolíků... musej sedět čísla... jsou tam vyražený přímo na kolíku podle epc. Ale můžou bejt i stejný kolíky s jiným koncovým dvojčíslím- akorát byly určený do jinýho vozu- myslim že 4runner a celica jsou kompatibilní. + je tu taky možnost, že je to jen zkorodovaný na povrchu... a stačí to očistit benzinem a vyleštit... nevim... ale už se na to těšim až to otestujem...
ObrázekObrázekObrázek
honzism@n
Manager Týmu

Příspěvek od honzism@n »

MICRON: mě se to s tim cukanim delo v zimě taky tak tech 1200-1500 cca 30 sec od startu a pak už se chytla a jela ok. To houpaní je tak měsíc stará zaležitost a navíc nevim jak ale už to celda neděla a volnoběh je pořád cca900 asi mě slyšela když sem řikal že jí vyměním :D :D
Celica GT 125kw (1998)
Celi-johnny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Celi-johnny »

tak to teda ja budu mit problem nekde jinde asi... kdyz je studena tak drzi jak ma... ale jak se zahrajer tak mi ty otacky na volnobeh klesaji... :x
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

honzis> no před měsícem byly ještě teploty - v noci... podle mě to cukání a i ten pokles otáček dělá jen ten kolík... posílal vadný data, kdežto jednotka měla jiný od toho druhýho kolíku zelenýho...tak se "perou" každopádně jak je teplota nad 0 tak to čidlo se asi automaticky deaktivuje, a i ten pokles otáček by měl souviset právě s tim čidlem... blbne s tou škrtící klapkou jak se mu zlíbí... jak píše taky Javor.
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Dneska sem nechal vyměnit ten TT switch... v sobotu by mělo bejt totiž v noci cca -2 tak si to testnu :wink: jinak původní měl numero 89462-20040 a je shodnej s numerem 89462-20030 ... nešlo to povolit... ale nakonec se to povedlo... jinak na povrchu toho původního je taková černá zažraná špína -ne rez... doma jsem jí zkoumal a nůžkama se dá obrousit skoro do zlatova... takže možná ho stačí i precizně"ošmirglovat"
ObrázekObrázekObrázek
honzism@n
Manager Týmu

Příspěvek od honzism@n »

dik ja to testnu ale ted už to přestala dělat a vubec nic nestíham to vis začla mi sezona a navic sem si včera přivez další přírustek do rodiny pošlu sem naky foto: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mladší sestřičky.......
Celica GT 125kw (1998)
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Microne, musim te vyvezt z omylu, tomu hnedemu cidlu je uplne jedno jestli je spinave nebo ne, ja mela tu cest a cas rozdelat tyto cidla dve a zjistit jak takove cidlo vlastne funguje, jednoduse receno, cidlem prochazi pevna cast az do spodni casti cidla, ve ktere je uplne naspod nasroubovany malinky sroubek s hrotem, k tomuto hrotu se v zavislosti na zvysujici se teplote odtahuje bimetalovy pasek a jakmile se motor zahreje na urcitou teplotu, bimetal se odpoji od hrotu sroubku a da signal vypnout sytic, tzn. paty vstrik, co z toho vyplyva, spatne cidla jsou trvale rozepnute, proto se po startu nezapne sytic... toto cidlo se da opravit, dve takove mam doma, funguji, chce to jen si pohrat s odstranenim materialu v kterem je cidlo zalite a pak jej opatrne vyjmout, pohrat si pak se sroubkem a napnutim bimetalu tak aby zhruba pri 30-40 stupnich rozepnul ale pozor, aby pri tez teplote dokazal sepnul...
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Lenulka> jo díky za update... mam ho vyměněný... doma mam i to druhý... mam pocit že obě jsou v pořádku... to původní jsem ošmirgloval... a je uložený v krabici pod postelí :lol: nene to cukání nebude dělat tohle čidlo.... mam jiný nápady... co to dělá, ale na to si budeme muset počkat až bude opět mrznout... myslim si... že tohle čidlo za to nemůže... bylo cca 0 -1 a lehce, velmi lehce to cukalo taky... asi před tejdnem. Mam pár dalších horkých tipů--- po tom co jsem si nastudoval repair manuály jak anglickej tak německej... a vlastně veškerou tu startovací elektroniku pěkně doma- jo mam hlavního podezřelýho! ale podu po něm až na podzim a pak ho chytim a on se přizná!!!!! vtipálek :lol:
ObrázekObrázekObrázek
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

velice nerada ale musim, o toto se proste musim podelit, ... ten kdo zna vCelku ktera uz je u jineho majitele, ale zna ji opravdu dobre, od sameho zacatku co ji mam vi, ze me trapila jedna vec, a to dost krusne zimy a s tim spojene kolisani volnobehu, ne ze si motor lehce zakucka a jede se dal, ale silene stavy jako ze nastartuje bez problemu, po rozjeti se a prvnim vyrazeni a pusteni spojky chcip, a tak to byla schopna delat dokud se motor nezahral, opravdu hodne neprijemna vec, myslim ze i nynejsi majitel by mohl odkyvat, spousty rad co jsem tu cetla se i prevedlo do reality, takze uz ani nevim co je na motoru puvodni krome vnitrnosti, menilo se naprosto vsechno na co si jen vzpomenete, ale bez uspechu, ..... toto se prave tento vikend zmenilo, zahada odhalena, pricinou byla naprosto pro nekoho smesna nepodstatna vec, ktera me ani nikoho jineho cele ty 4 roky nenapadla, blby kontakt na dvou konektorech a taky opacne nasunuty filtrik na hadicce ke snimaci podtlaku, jeden konektor byl k volnobeznemu ventilu, druhy ke snimaci polohy skrtici klapky, vim ted si urcite rikate, sak jasne, na to bych se dival jako prvni, ale nebojte se, nad timto problemem se zamyslelo fakt hodne lidi kazdy co typl to se udelalo, vymenilo, i kontrola elektriky byla, ale az ted kdyz jsem nad tim o vikendu stala mi to nedalo a rypala sem do toho tak dlouho, ze jsem to uvidela, uhnile draty, misto 10 vlasu drzelo z 7mi dratu, na kazdem tak dva vlasy, takze spatny signal, proto vzdycky zavada zmizela po zahrati motoru... no tak asi tak, ten kdo vi co tu ted povidam, vi jak moc velkou radost jsem z toho mela, a nebyt abstinent, tak si asi ozeru drzku :lol:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Legon
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Legon »

Leňulka píše:velice nerada ale musim, o toto se proste musim podelit, ... ten kdo zna vCelku ktera uz je u jineho majitele, ale zna ji opravdu dobre, od sameho zacatku co ji mam vi, ze me trapila jedna vec, a to dost krusne zimy a s tim spojene kolisani volnobehu, ne ze si motor lehce zakucka a jede se dal, ale silene stavy jako ze nastartuje bez problemu, po rozjeti se a prvnim vyrazeni a pusteni spojky chcip, a tak to byla schopna delat dokud se motor nezahral, opravdu hodne neprijemna vec, myslim ze i nynejsi majitel by mohl odkyvat, spousty rad co jsem tu cetla se i prevedlo do reality, takze uz ani nevim co je na motoru puvodni krome vnitrnosti, menilo se naprosto vsechno na co si jen vzpomenete, ale bez uspechu, ..... toto se prave tento vikend zmenilo, zahada odhalena, pricinou byla naprosto pro nekoho smesna nepodstatna vec, ktera me ani nikoho jineho cele ty 4 roky nenapadla, blby kontakt na dvou konektorech a taky opacne nasunuty filtrik na hadicce ke snimaci podtlaku, jeden konektor byl k volnobeznemu ventilu, druhy ke snimaci polohy skrtici klapky, vim ted si urcite rikate, sak jasne, na to bych se dival jako prvni, ale nebojte se, nad timto problemem se zamyslelo fakt hodne lidi kazdy co typl to se udelalo, vymenilo, i kontrola elektriky byla, ale az ted kdyz jsem nad tim o vikendu stala mi to nedalo a rypala sem do toho tak dlouho, ze jsem to uvidela, uhnile draty, misto 10 vlasu drzelo z 7mi dratu, na kazdem tak dva vlasy, takze spatny signal, proto vzdycky zavada zmizela po zahrati motoru... no tak asi tak, ten kdo vi co tu ted povidam, vi jak moc velkou radost jsem z toho mela, a nebyt abstinent, tak si asi ozeru drzku :lol:
SILNA GRATULACIA
ObrázekObrázekObrázekObrázek
EE90, 2E, rv 1988 - Pinďa
AT180, 4AFE, rv 1991, B-LFB
Odpovědět

Zpět na „Celica“