koupě avensisu

vše ohledně modelové řady Avensis
aczasa
Věčnej rejpal

JT v techničáku

Příspěvek od aczasa »

Ale třeba já v A.Versu JT mám. :-)
Back in Czech.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

;Ja mám taky na Avensisu Verso taky JTEG

J
trafika
Člen Týmu

Příspěvek od trafika »

nevím co tu řešíte???já chtěl poradit při koupi vozu a vy tu řešíte nějaké kraviny!!!
aczasa
Věčnej rejpal

koupě avensisu

Příspěvek od aczasa »

Tak si kup avensis verso v benzínu. :-) Dostaneš japonskou výrobu a kvalitu a nebudeš mít problém s naftou. Dále budeš muset udělat nižší výdaj na koupi a budeš mít nízké provozní náklady. :-) Takže sice debata o ničem, ale nakonec pro tebe zajímavá informace.
Back in Czech.
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

Trafika,
Mam to iste vozidlo o ktorom uvazujes kurat vo verzii sedan skoro 1 rok. Kupovany novy a ak mam po tej dobe zhodnotit
Dizajn - zacal sa mi pacit az po case :-), musim konstatovat ze na prvy pohlad neohuri asi nikoho, co je vsak vyhoda pred zlodejmi
Motor - 310 Nm na 2,2L motor je v dnesnej dobe dost malo, na druhej strane ho mas k dispozicii do 3200 otacok ale az od 2000 co tiez nevidim ako vyhodu oproti ostatnym vozidlam. Motor je trosku hlucny avsak interier je vyborne odhlucneny. Avsak musim povedat ze som nikdy nepocitil nedostatok vykonu a spotreba? V zime mam 6,2 a v lete 5,8. Jazdim 90% dialnicu, tempomat pri 140ke. Takze spotreba vynikajuca
Podvozok - letne mam na 17 pal pneu - vynikajuce sedia v zakrute, vyssi posed a bocne vedenie sedadla ti vsak da pocit akoby si mala vyletiet z auta ale je to len pocit. Zimne 16 pal sa mi zda ze auto trosku plava. Podvozek je skor tvrdy a brzdy maju postupny nabeh co mne osobne vyhovuje
Interier - velmi prehladny, kvalitny a prijemny, zatial nic nevrzga, mam vsak najazdenych len 27 tkm. Audio postacujuce. Miesta vzadu bohate, kufor ma myslim 520l co je bohate staci, avsak maly nakladaci otvor (dan verzie sedan)
Vozidlo je bez filtra dpf cize nejazdim tak ekologicky ako je to mozne ale aspon mozem davat lacnejsi motorovy olej pre vozitka bez dpf.
Spominaju sa tu stale xenony, zatial som nepocitil znizenie intenzity svietenia. Vymena pedalu akceleratora sa mojho vozidla netyka a musim povedat ze keby to aj ostatne automobilky brali tak cestne ako Japonci tak by zvolavali VW group a PSA group kazdy mesiac. Do kupy Toyoty by som isiel kedykolvek a myslim ze svoje rozhodnutie neolutujes. Vozidlo posobi kvalitne komplexne pretoze ked si vyberies len cast napr. motor alebo len dizajn alebo len podvozok budes pozerat vzdy po inej znacke. Tot moj nazor na vec, nikomu ho nevnucujem
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Pokud budeš tankovat u nás,ber benzín. Do sazometu u nás jde jen masochista :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

Taky bych do nafty nesel, ale to je o nazoru kazdeho z nas.
Ale podle nazoru vyse ten motor o kterem uvazujes bude taky dobra volba co se kvality tyce.
Avensis 2.0i 1998
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Asi jsem masochista, ale mne benzin domu nesmi.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Každý svého štěstí strůjcem, mě sazomet nesmí do domu, před sebou ho na cestě taky nemusím a užívám si báječného ticha :D .
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

No já nevím, o kolik je Toyoťáckej motor v naftě hlučnější než v benzínu, ale Avensis 2.0 D-4D 2002 je o dost potišší, než Oktávka 1,6 74 kW bnzín ...
Já jsem s naftou spokojenej, i teď v zimě mám dlouhodobou kombinovanou spotřebu 5,9 .... :)
Faktem je, že oproti 1,9TDi je 2.0 D-4D o něco línější ...
Avensis Wagon 2.0 D-4D, 2002 :-)
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Zase tieto motory nie su az take hlucne. Momentalne mam od kamarata pozicany passat a ten je o dost hlucnejsi. Napr. mama ma polo 1.2 benzin a ten je este hlucnejsi ako ten passat.
Ja mam diesel a mam moznost lacnejsej nafty takze setrim 0,3-0,4 eur na litry.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

thomasson píše:Faktem je, že oproti 1,9TDi je 2.0 D-4D o něco línější ...
To bych nerekl. Jenom mi prijde, ze ma jiny prubeh krouticiho momentu, u TDi je maximum pri nizsich otackach.

Jinak nemuzu rict, ze by byl D4D hlucny - ve srovnani s jakoukoliv naftou od koncernu skoro neni slyset.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Koukám,že jsem píchl do vosího hnízda :shock: i když nevím proč sem taháte koncernové sázomety(traktory).
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

m5t píše: i když nevím proč sem taháte koncernové sázomety(traktory).
Tak srovnání je při rozhodování důležitý, ne? :wink:
Avensis Wagon 2.0 D-4D, 2002 :-)
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já mám naftu a jsem spokojenej.Dřív jsem měl Carinu E na LPG a ty krytiky jsem si zaslechl taky hodně.Nedal jsem na ni dopustit a dodnes lituji,že jsem ji prodal a nenechal doma třeba manželce.
J.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“