STÍŽNOST NA XENON SVĚTLA

vše ohledně modelové řady Avensis
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

trca píše:jako by toho toyota neměla malo a ještě začínáte s tímhle že vam po 4-5 ti letech malo svítí světla.neříkám že když je to v záruce to potom ano at to opraví ale po záruce jít někam že mi něco slabě svítí je zbytečné.skuste jít do obchodu že vám po pěti letech málo svítí žárovka v lustru co vám asi řeknou?že záruka je dva roky.když se podívám kolem sebe tak jiné značky na tom nejsou o moc líp. tak a ted do mě.
Co mi řeknou? Určitě ne, že si mám koupit nový lustr. Tady neřešíme slabé žárovky nebo výbojky. To se samozřejmě dá považovat za spotřební materiál a spekulovat tady můžeme pak max. o tom, jestli interval výměny je v normě nebo není. Pokud mi ale odejde vnitřek světlometu (jako v tomto případě, kdy slezla odražecí plocha), pak můžeme hovořit pouze a jenom o nedokonalé technologii nebo odfláknuté výrobě... O.k. stát se to může, ale pak by se každý slušný výrobce (notabene Toyota považována za etalon kvality), měl k danému problému postavit čelem a vyřešit ho adekvátním způsobem. Mám Toyotu rád, v 5-ti člené rodinně je máme 4, ale bohužel Avensis mi veškeré dřívější neodiskutovatelné klady automobilky připomíná ze všech nejméně.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Barny
Člen Týmu

Příspěvek od Barny »

r.v.2006 najeto 107 tis km a svítí málo.. myslel jsem že xenony budou ok ale tyhle svítí fakt mizerně..můžu srovnávat .. opravdu by to měly v Toyotě pořešit nebot oprava není stovková záležitost a bez světel se jezdí večír dost blbě..
Avensis 2,2D4D 2006
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

avensis t25 2,2 D4D

v cca 80000 km slaba svietivost svetiel. Vymena pri 95000 km. Jazda s tymi svetlami bola o hubu. Vymena novych svetiel cca 1200 euro.

pred vymenou to bolo doslova o hubu.

@ kolega s lustrom. Xenonove svetla su priplatkova vybava, s cielom zvysit pohodlie a bezpecnost pocas jazdy v noci. Ked nam tu vsetkym okolo 80000 km odchadzaju svetla, teda cele svetla, nielen ziarovky asi urobili inzinieri z toyoty chybu. Nehovorim, ze by mala toyota platit celu vymenu svetiel ale kulantny prispevok by nebol od veci. Pytam sa kedy zacne toyota v EU montovat aplikaciu denneho svietenia. V USA uz to maju vsetky auta. Urcite by sa tym setrili tie predrazene xenony.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
lomanaki
Člen Týmu

Příspěvek od lomanaki »

Zdravim,
....pokial je auto pravidelne servisovane v autorizovanom servise, tak odporucam najprv zaslat email na importera Toyoty ci uz v SR alebo CZ.....
Mne sa to oplatilo. Do mesiaca som mal nove xenony a bez akejkolvek investicie. Podmienkou vymeny bol pravidelny servis v autorizovanom servise....
Moj email sa dostal az k importerovi pre CZ a SR, odkial mi najprv volali ohladom prieskumu spokojnosti (nezabudnut vychvalit svoj servis :)) a na druhy den ma kontaktoval veduci servisu s ponukou na bezplatnu vymenu :) ..... Nakoniec sice od importera pre SR a CZ prisla zamietava odpoved, kedze auto uz je je po zaruke, ale nove xenony su uz nahodene :) ..... Moj nazor je taky, ze v dnesnej dobe po tych problemoch s plynovym pedalom si TOYOTA nemoze dovolit prist o dalsich potencionalnych zakaznikov, tak v tichosti dokaze vyriesit aj podobne reklamacie, hoci aj po zarucnej dobe. Kedze je nas vela, ktori maju rovnaky problem, predpokladam, ze sa moze jednat aj o vyrobnu vadu......
Rozdiel vo viditelnosti je neskutocny.....
TOYOTA Avensis 2.2. D-4D, 07/2006, 200.000 km
Ježurda
Člen Týmu

Příspěvek od Ježurda »

Toyota 10/2004,185000km,taky nesvítí a uvažuju o opravení v Polsku,ale kdyby toyota uznala,bylo b to lepší.Mně loni v německu měnili blok motoru,neb žral šíleně olej,ale tam jsem měl záruku prodlouženou na 5 let,teď už je po záruce.
madocan
Člen Týmu

Příspěvek od madocan »

Avensis 2.2 D-Cat, 8/2005, 130 000km, dovoz DE

Svieti mizerne,dam to opravit a potom predam,max. nespokojnost.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

madocan píše:Avensis 2.2 D-Cat, 8/2005, 130 000km, dovoz DE

Proc chces auto prodat (notabene s opravenymi svetly)?
M42Orion
Člen Týmu

xenony - vypalene paraboly

Příspěvek od M42Orion »

Tak ja se taky pridam - po cca 60 tis zacaly svetla svitit cim dal mene. Auto je jiz po zaruce a v servisu jsem i pres argumentaci, ze se jedna o vyrobni vadu nepochodil. Takze jsem v rijnu zajel do Polska - svetla opravena. Sviti jako nova. Je to ostuda - jedna se i o bezpecnost a Toyota na to kasle.
madocan
Člen Týmu

Příspěvek od madocan »

awe_cz píše:

lebo to auto je ako casovana bomba.kupil som si slavnu toyotu a riesim tu take prkotiny za vela penazi.a nerad by som to predal so skrytou zavadou.aj ked som to tak kupil.
Roberto79
Člen Týmu

Příspěvek od Roberto79 »

madocan píše:
awe_cz píše:

lebo to auto je ako casovana bomba.kupil som si slavnu toyotu a riesim tu take prkotiny za vela penazi.a nerad by som to predal so skrytou zavadou.aj ked som to tak kupil.
Casovana bomba??? Hmm predpokladam ze si si kupil auto servisovane v autorizovanom servise urcite v nemecku nejazdil ako taxik.... Ty jo jak muzes neco takoveho rict... Sice jsem si Avika koupil az ted ale do ted jsem jezdil jenom toyotou a nedam na ni dopustit az na pravidelny servis mne ani jednou nenechala ve stychu ... V praci se z chuti smeju kolegovcum ktery nedaji na svoje nemcoury a frantiky dopustit jak se jim furt neco se*e.... Jestli mas s nim problem tak ho prodej ale neosocuj auto ktere ani poradne neznas...
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

madocan píše:lebo to auto je ako casovana bomba.kupil som si slavnu toyotu a riesim tu take prkotiny za vela penazi.a nerad by som to predal so skrytou zavadou.aj ked som to tak kupil.
To mi prijde jako totalni nesmysl. Koukni se schvalne na kluby jinych znacek - co tam lidi resi za problemy. Tady jsem videl jenom a pouze svetla - problem, ktery vyresi EUR100 Jackovi.

Neprej si vedet, jaky prusery se resi treba na foru Peugeotaku...
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

madocan píše:
awe_cz píše:

Mozes specifikovat totalnu nespokojnost? Co okrem svetiel ti nejde alebo sa kazi?

Ja so svojou toyotou chodim pravidelne na servisne a vkuse sa pytam co uz treba menit alebo opravit, davame to pravidelne na pocitact a toyotka si proste ide a a jedine co menime je olej a filtre ... To auto slape ako hodiny, jedine porovnatelne auto takto kvalitativne co som mal bola Honda Accord cize opat japonec.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Elcar
Navigátor

Příspěvek od Elcar »

Kto chce kam, pomôžme mu tam. Nech si kúpi image auto ,potom zistí v čom je rozdiel.
madocan
Člen Týmu

Příspěvek od madocan »

auto je pekne zvonka aj zvnutra.ale vymenit ziarovku v zadnom svetle mimoriadne nervne,rovnako poistku pod volantom.vsade mizerny pristup.auto zerie aj 8litrov kombinovane,obcas riadne dymi (spalovanie FAP),nefunkcny snimac naklapanie xenonov (400euro),vypalene xenony,labilny kryt pod motorom,ktory neodokazem riadne napasovat,netesny motor-presak oleja....jednoducho niektore tech. riesenia zle.a pristup v znackovom servise?okrem toho, ze chcu 40e za normohodinu,na vypalene xenony reaguju tak,ze vam ponuknu vymenu vybojky za 269e/kus,co nevedie k nicomu.je mi luto,ale ford mi pasuje o moc lepsie.
madocan
Člen Týmu

Příspěvek od madocan »

Elcar píše:Kto chce kam, pomôžme mu tam. Nech si kúpi image auto ,potom zistí v čom je rozdiel.
praveze moje zamestnanie mi dovoluje porovnat rocne asi 15 aut.na tento avensis som sa tesil.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“