Este jedna vec mi napadla. Nema Avensis T25 po facelifte nahodou nejaky ukazovatel potreby vymeny oleja? Nieco, co by bolo treba pri vymene oleja resetovat?Marty píše:Přikláním se k variantě, aby sis nechal olej vyměnit jinde vždy v půlce servisního intervalu
interval vymeny oleja?
-
- Řidič
-
- Řidič
Ale vlastnost coho? Najskor toho, ze v motore ostal stary spinavy olej, ktory "znecisti" novy. Ked som isiel na novom D-4D kontrolovat olej (este aj po 4tis. km) a svietilo silne slnko, mal som problemy identifikovat olej na kontrolnej tycke. Bol doslova priesvitny - ako voda... Teraz je uz tmavohnedy/cierny.mrazik píše:Cerny olej u naftaka je po par stovek kilometru. Neni to na skodu, je to proste vlastnost.
Aspon po 15tis. km nech vsak vymeni. Motor si vo faze zabehu "sada", v oleji je dost mikrocastic po zabruseni stycnych ploch motora. Na toto nema sebelepsi olej vplyv.mrazik píše:Jinak ja bych klidne zustal u te vymeny po 30 tKm
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
můžu se zeptat jaký olej dáváte a na kolik výjde výměna i s filtrem.Dáváte orig.filtr?Pokud bych měl měnit olej každý rok, je zbýtečná velká investice do značkového orig oleje TOYOTA.
Dík za odpovědi
můžu se zeptat jaký olej dáváte a na kolik výjde výměna i s filtrem.Dáváte orig.filtr?Pokud bych měl měnit olej každý rok, je zbýtečná velká investice do značkového orig oleje TOYOTA.
Dík za odpovědi
AVENSIS 2.2D-CAT 130kw 2005
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
Dakujem vsetkym za nazor, zacnem to menit kazdych 15tis, a potom v servise kazdych 30tis. Dufam ze sa mi to auticko za to odvdaci. Ale taka kontrolka vymeny na zaklade znecistenia oleja by tam bodla. Tiez mam skusenost, prvych 5tis km skoro priehladny olej. Modus v Nitre som bol na reklamacke, na servisnej este nie, ale je to tam tak ze ked kupujes auto su to tie najmilsie tvory na svete, akonahle reklamujes tak ti nevedia prist na meno. Skusim to tam na servisnej, som zvedavy. Inak mohol by niekto otovrit temu so skusenostami s autorizovanymi servismi Toyota. Lahsie by sa potom vyberalo kde ist utracat peniaze.
-
- Řidič
1. Originalny olejovy filter som spomenul iba preto, aby pri velkej prehliadke pocas trvania zaruky nikto nerypal do toho, ze auto "servisujes" aj inde ako v Toyota servise.julinkaa píše:Dáváte orig.filtr?Pokud bych měl měnit olej každý rok, je zbýtečná velká investice do značkového orig oleje TOYOTA.
Dík za odpovědi

2. Toyota nie je vyrobca olejov. To je priama indikacia, ze to, co rozhoduje, je olejova specifikacia - nie meno vyrobcu.
Negativnu skusenost prave koli tomu oleju. Pamatal som si ze hladina je niekde 3/4 rysky pod maximom. Dali mi zaplatit 1,5L oleja ktory bol samozrejme o 50% drahsi ako bezne v obchode. Neskutocne ma to vytocilo. Na to isiel do servisu znamy s aurisom 1,4D-4D, schvalne si pozrel kde ma olej a div sa svete tiez zaplatil doliatie 1,5L. Toto mi uplne staci aby som stratil doveru. Samozrejme som sa s nimi hadal. Hovorili ze na motor 2,2 je to bezne doliatie. V NR som sa na toto pytal, ty zase ze nie je mozne aby doliali tak vela, jedine ze by som bol pod min hranicou....
-
- Řidič
1. Mnozstvo oleja medzi MIN a MAX ryskou pre 2,2 D-4D je 1,5L (zdroj: manual k Tvojmu autu). Takze ak Ti ho udajne doliali tolko, musel si mat hladinu oleja na MIN ryske, resp. pod nou. Co je blbe, ze po "doliati" to uz nedokazes.Axel1302 píše:Negativnu skusenost prave koli tomu oleju. Pamatal som si ze hladina je niekde 3/4 rysky pod maximom. Dali mi zaplatit 1,5L oleja ktory bol samozrejme o 50% drahsi ako bezne v obchode. Neskutocne ma to vytocilo. Na to isiel do servisu znamy s aurisom 1,4D-4D, schvalne si pozrel kde ma olej a div sa svete tiez zaplatil doliatie 1,5L. Toto mi uplne staci aby som stratil doveru. Samozrejme som sa s nimi hadal. Hovorili ze na motor 2,2 je to bezne doliatie. V NR som sa na toto pytal, ty zase ze nie je mozne aby doliali tak vela, jedine ze by som bol pod min hranicou....

2. Preco Tvoj znamy (po Tvojej skusenosti) neskontroloval s prijimacim technikom pri preberani auta aj hladinu oleja? Mozno by stacila aj fotka na mobil - aspon na riadne cervenanie sa panov v servise. Pripadne staci jednoducha vec: pri preberani auta prijimaciemu technikovi povies, ze si neprajes dolievat olej (to zvladnes aj sam - na parkovisku pod domom). Odkedy ma kedysi napalili s doliatim vody do ostrekovacov (a nauctovani trojnasobnej ceny oproti cenam v obchode), tak som zakazdym povedal "vodu do ostrekovacov nedolievat", oni si to zapisali a na fakture sa to uz viac nevyskytlo.

Naposledy upravil(a) modus ponens dne úte 02.02.2010, 16:13, celkem upraveno 2 x.
-
- Řidič
Kvalitou som myslel kvalitnu pracu za cokolvek. Oprava sa da urobit na 70% aj na 100%. V pripade autorizovanych servisov vsak uz vysoku kvalitu ani neocakavam, odkedy mi na Peugeote doj...li rozvody. Co sa oleja tyka, Auris bol na maxime, ja v 3/4 takze mozem hovorit o doliati maximalne 4 dl. Da sa to nazvat jedine kradez
-
- Řidič
Suhlasim. A proti kradezi sa da branit iba prevenciou.Axel1302 píše:Kvalitou som myslel kvalitnu pracu za cokolvek. Oprava sa da urobit na 70% aj na 100%. V pripade autorizovanych servisov vsak uz vysoku kvalitu ani neocakavam, odkedy mi na Peugeote doj...li rozvody. Co sa oleja tyka, Auris bol na maxime, ja v 3/4 takze mozem hovorit o doliati maximalne 4 dl. Da sa to nazvat jedine kradez

no ja som bol dnes v Toyote na serviske po 75 tis. to ze mi vymenili pelovy filter (zrejme bolo treba), doliali chladiac zmes (toto mozno nebolo treba doliat a doliali 0.8 l oleja .... budis... OK ale totalne ma vytocilo ze sa pri dolievani ani naunuvali zavolat mi akej viskozity olej tam mam.... nic... totalne mali v pazi... surovo mi tam naliali 5W40, ACEA B3 pricom ja mam v aute 5W30, ACEA B1, a to su dva odlisne druhy olejov.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
-
- Řidič