Rozvody
Panove zdravim Vas.
Jelikoz budu muset v blizke dobe udelat rozvody, tak zacinam zkoumat, co to obnasi. Narazil jsem na aukru (allegru) na tohle:
Nemate s tim nekdo zkusenosti? Mam to kousek, cena vypada dobre. Jak jem tady nekde cetl, jakysi hydraulicky napinak stoji 7.200 penez a tady je cely ten komplet vyrazne levnejsi (jestli to dobre chapu). Ale mam strach, at to nejsou originaly "made in poland" nebo neco takoveho. Nekupovali jste na allegru nekdo tyhle veci?
Diky vsem.
Jelikoz budu muset v blizke dobe udelat rozvody, tak zacinam zkoumat, co to obnasi. Narazil jsem na aukru (allegru) na tohle:
Kód: Vybrat vše
http://img41.imageshack.us/img41/2743/rozvody.png
Diky vsem.
Podla krabiciek to vyzeraju byt originaly, len tam nevidim hydraulicky napinak ze by bol v tej krabicke pod tlmicom vibracii?. Z druhovyroby stoji hydraulicky napinak okolo 85-90 eur.
Naposledy upravil(a) jelinek4 dne pon 03.05.2010, 12:27, celkem upraveno 1 x.
Hydraulický napínák se dává tuším až při druhé výměně rozvodů, tedy ve 210tis. km.
Jinak já dělal rozvody před 2 týdny v Toyotě a ceny originálů vypadají takhle (2.0 D-4D 85kW):
kladka vodící - 1.843
kladka napínací - 2.100
napínák kladky - 2.273
řemen rozvodový - 1.373
Ale myslím, že Idaho ti sežene prvovýrobu za lepší cenu než je v Toyotě.
Jinak já dělal rozvody před 2 týdny v Toyotě a ceny originálů vypadají takhle (2.0 D-4D 85kW):
kladka vodící - 1.843
kladka napínací - 2.100
napínák kladky - 2.273
řemen rozvodový - 1.373
Ale myslím, že Idaho ti sežene prvovýrobu za lepší cenu než je v Toyotě.
Ahoj,
na Ave Verso se myslim delaji rozvody na 105000 km. Tu prirucku mam taky, taky mi nesla spustit, ale nejak to poresil. Az budu doma, zkusim to a kdyztak poradim, jak to spustit.
Jinak v Toyote mi rikali, ze mi udelaji rozvody za 25000
(teda i s vodni pumpou), cimz mne trosku zaskocili
Idaho: ten tvuj servis mi muze udelat rozvody na Ave Verso D4D (bez toho hydraulickeho napinaku) ?
na Ave Verso se myslim delaji rozvody na 105000 km. Tu prirucku mam taky, taky mi nesla spustit, ale nejak to poresil. Az budu doma, zkusim to a kdyztak poradim, jak to spustit.
Jinak v Toyote mi rikali, ze mi udelaji rozvody za 25000

Idaho: ten tvuj servis mi muze udelat rozvody na Ave Verso D4D (bez toho hydraulickeho napinaku) ?
cca 25tis Kčdanr píše:Na kolik ta oprava vysla? Jestli to neni tajne. At si udelam obrazek, co me ceka.

Panove, mam tady navic sadu na rozvody pro AVENSIS, 1CD-FTV, 2.0D4D, model 2005. Jedna se o
Mam to od Idaha, vse nove, originalne zabalene, vcetne dokladu, jak jsem to dostal. Kdo by mel zajem, dejte mi vedet na SZ.
Kód: Vybrat vše
rozvodak - orig. toyota
1. kladka original toy
2. kladka original toy
napinak NTN
vodni pumpa AISIN
tak sem jen tak spočítal kolik by rozvody+vodní pumpa stály u mě v servsu včetně práce a jsme na tom takhle
napínák rozvodového řemene od výrobce febi bilstein 2540.-
sada rozvodů-kladky s řemenem SKF 5940.-
vodní pumpa H-B jakoparts 3598.-
tlumič vybrací OE toyota 2313.-
práce 3600.-
sakum prdum 17991.-
pro členy klubu 20% sleva takže je to cca 15000.- včetně daně.....
napínák rozvodového řemene od výrobce febi bilstein 2540.-
sada rozvodů-kladky s řemenem SKF 5940.-
vodní pumpa H-B jakoparts 3598.-
tlumič vybrací OE toyota 2313.-
práce 3600.-
sakum prdum 17991.-
pro členy klubu 20% sleva takže je to cca 15000.- včetně daně.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz