štartovanie

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

o tej baterce sem tu uz nekde psal, svagr mel na ochcafce neco podobnyho, menily po servisech deco a az jeden garaznik mu rekl ze je to baterka tak ju vymenil a bylo o.k.
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
David.306
Řidič

Re: final result

Příspěvek od David.306 »

1ac0 píše:mam avensisa spatky zo servisu (po 5-tich tyzdnoch!). auto startuje zatial ako nove. co vsetko sa tam robilo (v poradi v akom riesil servis):
1. novy sw riadiacej jednotky (nepomohlo)
2. novy egr ventil (nepomohlo)
3. vymeneny palivovy filter (nepomohlo)
4. vymenene vstrekovace a vstrekovacie cerpadlo (nepomohlo)
5. vymenena baterka a vaha vzduchu (zacalo startovat)

osobne si zacinam mysliet, ze to napokon bola ta baterka. preco? pretoze vnutorny odpor. kazda baterka ma urcity vnutorny odpor ktory okrem ineho urcuje aj to, aky maximalny prud je schopna bateria dodat. takze dve plne nabite baterie mozu mat kazda plne napatie a plnu kapacitu 72Ah ale jedna da maximalne 300A, druha maximalne 30A. prva nastartuje druha nie pretoze pri tom maximalne dodanom prude 30A sice starter valcami otoci ale uz nie s dostatocnou razanciou. a zaroven aj ked nenastartuje tak ma dost kapacity aby starterom tocila aj 50x ...

tolko k problemu startovania.

a teraz sa vazeni posadte. sedite? fajn. po tom, co som na aute ako sa vratilo zo servisu zacal jazdit som zistil, ze priemerna spotreba klesla o cca 1,5 litra. ked som auto daval do servisu zralo to cca 6.0-6.5 / 100km. teraz to zerie 4.4 - 4.8 / 100km. rovnako ako som tankoval vervu diesel tak aj tankujem vervu diesel. jazdim rovnako ako predtym. nie, ze by sa mi to nepacilo... natankoval som plnu, uz som presiel 600 km a este stale je ukazovatel jednu ciarku nad polkou nadrze. fakt na to cumim ako puk.

s tou spotrebou je to zajimave :wink:
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

kolik vyšla ta váha vzduchu.
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

Jirka píše:kolik vyšla ta váha vzduchu.
auto je v zaruke tak to vsetko bolo za 0,-
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
dzuri
Člen Týmu

Příspěvek od dzuri »

Tiez som mal pred par mesiacmi problem so startovanim, ked bol chladny motor.
Tocilo-tocilo, ale chytilo to az na nejaky 10-ty pokus a to som musel drzat klucik 5 aj viac sekund. Nafta bola z "doveryhodnych" cerpaciek.
V servise nalial nejaku vec do nadrze, ze ak to pomoze, tak je pricina v zlej nafte a ak nepomoze tak vraj nejaky problem s plavakom (doteraz neviem, aky plavak mal na mysli)
Problem sa mi zopakoval uz iba 2-krat v nasledujucich dvoch tyzdnoch a odvtedy uz ani raz.

Nastastie sa to jednoducho vyriesilo :)
uzba
Člen Týmu

Studeny start

Příspěvek od uzba »

Starosti so studenym startom mam aj ja. Zacalo to minulu zimu, ked v januari poklesli teploty pod -15 stupnov. Bol som vtedy na dovolenke a posledny den som nemohol nastartovat. Skusal som dost dlho, dokonca aj cez startovacie kable a nic. Starter normalne tocil, kontrolky svietili, z vyfuku siel biely dym, ale motor nechcel naskocit. Ono to vyzeralo tak, ze to musi kazdu chvilu naskocit. Az po X (rozumej 100 a viac) pokusoch som to vzdal a volal odtahovku. To som musel este ostat este o jeden den dlhsie na dovolenke. Po odtiahnuti dali auto do teplej garaze, bolo podozrenie ze zamrzla nafta, a o 2 hodiny motor naskocil na prvy sup.
Nebudem tu dalej podrobne rozpisovat, zhrniem to. Vymena bateria, vymena zhavicov, vymena cerpacej stanice Shell za Omv, nic nepomohlo. Ak teploty klesnu pod -10 stupnov, tak nastarujem, len vtedy, ak sa otepli nad -2. Dnes rano bolo -13 stupnov, v noci muselo byt este menej, takze som bol presvedceny o tom, ze nenastartujem. Dal som jeden pokus, nechcelo sa mi ist peso do prace, a navyse som chcel nieco vyskusat. Podarilo sa mi nastartovat na prvy pokus. Finta bola v tom, ze som startoval este predtym, ako zhasla kontrolka zhavicov. Doteraz som startoval vzdy tak, ze som pockal kym kontrolka zhavicov zhasla, a az tak som dotocil kluc do startovacej polohy.
Diesla uz mam 6 rokov. Predtym som mal Peugeota a start pohodovy aj pod -20 stupnov. Vzdy som startoval az po zhasnuti kontrolky zhavicov. Tak teraz neviem. Bud neviem startovat alebo je nieco v aute. Mam teoriu, ze mozno jeden zo zhavicov strajkuje, trva mu dlho kym sa nahreje. Kontrolka caka kym sa ten posledny nahreje a ostatne za ten cas vychladnu. Kontrolka mi svieti zhruba 4 sekundy. Priznavam, do aut sa nerozumiem. Vie mi niekto poradit, kde je problem? Dakujem.
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

2 UZBA: a jaký máš motor?

Já mám trochu podobný problém, zatím jen výměna pal. filtru. Od té doby nebyl mráz pod -4, nebo jsem nepotřeboval jet. Při těch mrazech se to chovalo asi tak, že když už to asi na popáté chytlo, tak tomu po cca. 10 sekundách došla šťáva a zase to chcíplo ... proto jsem měl za to, že je asi zamrzlá nafta (což se mi zdálo divný ale ne nemožný) nebo ucpaný pal. filtr.
napumpoval jsem ručně (na pal. filtru) trochu paliva a... a to samé se opakovalo.

Doteď jsem startoval bez plynu, protože to tak prostě vždycky chytlo a měl jsem za to, že si to prostě počítač řídí sám (což by mi přišlo logické) ... no a teď jsem při těch asi -4/-5 zkusil přišlápnout plyn - a "normálně" to chytlo, tak zatím nevím a uvidím ...

Podotýkám - je to můj první diesel/CR, tak nevím jak se k tomu vlastně pořádně chovat ...

Když je venku teplo - tak to určitě plyn při startu nechce - jinak to jde okamžitě do otáček .... další věcí je, že nemám klíček, ale tlačítko .. takže startovací proces si řídí samo auto :-( ... takže točí celkem dlouho a snaží se to nahodit ... na druhou stranu by to nemělo být pitomý a mělo by si to ohlídat všechno samo ...

Co vy na to? :wink:
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
uzba
Člen Týmu

Příspěvek od uzba »

Mam Toyotu Avensis 2,2 D-4D [2AD-NKAT], 110 kW, r.v. 2006
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Se zimním startováním studenýho motoru mám taky docela problém :? Naftu beru (snad) slušnou (teď tam mám zrovna Vervu) a přidávám VIF, palivovej filtr vyměněnej, diagnostika neukázala žádný problémy...
....ale přesto, jakmile teplota spadne k nule, tak po nastartování bez plynu motor sice naskočí hned, ale po 1-2 vteřinách se zhoupnou otáčky a motor zhasne - musím startovat s plynem a pak to je v pohodě.
Když už je kolem -10 a hůř, žhavení trvá déle a pak musím točit s plynem snad kolem 10 sec., než to chytne a to stejně ještě na poněkolikáté :( ....kdyby byla baterka trochu horší, tak už nemám šanci
Dřív jsem míval jen benzínový motory a čekal jsem, že startování v zimě bude s dieslem horší, ale takhle to učitě vypadat nemá....
žafla
Navigátor

Příspěvek od žafla »

Xfield píše:Se zimním startováním studenýho motoru mám taky docela problém :? Naftu beru (snad) slušnou (teď tam mám zrovna Vervu) a přidávám VIF, palivovej filtr vyměněnej, diagnostika neukázala žádný problémy...
....ale přesto, jakmile teplota spadne k nule, tak po nastartování bez plynu motor sice naskočí hned, ale po 1-2 vteřinách se zhoupnou otáčky a motor zhasne - musím startovat s plynem a pak to je v pohodě.
Když už je kolem -10 a hůř, žhavení trvá déle a pak musím točit s plynem snad kolem 10 sec., než to chytne a to stejně ještě na poněkolikáté :( ....kdyby byla baterka trochu horší, tak už nemám šanci
Dřív jsem míval jen benzínový motory a čekal jsem, že startování v zimě bude s dieslem horší, ale takhle to učitě vypadat nemá....
Nevim zda to má souvislost,ale to samé jsem popisoval ve vlákně Relé nebo vstřiky.Po proplachu palivové soustavy vše ok.Diagnostika ukázala špatné dávkování paliva(přicpaný vstřik).Koukněte na to vlákno.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

jj ... díky. Četl jsem to. Na diagnostice jsou prý vstřiky v toleranci a před týdnem jsem požil TEC 2000. Trochu se to zlepšilo, ale těžko říct, jestli je to zrovna natankovanou "lepší" naftou, nebo se to pročistilo. Uvidím po pár týdnech...

Někde jsem narazil na zmínku o vyžhavené spínací skříňce po dlouhém startování .... jak dlouho vlastně můžu nechat točit startér motorem, aby to ještě bylo OK?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Kdysi na škoděnce mi v autoškole říkali max 8s. :-) Obvykle bych nedoporučil více než 4s, pokud to nejeví "snahu" naskočit. Ale startování dnes je hodně "by wire", takže spínací skříňku rozhodně neužhavíš. Leda nějaké startovací relé :)
Back in Czech.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

uzba: Vsechny zhavici svicky jsou napajeny jednim "kabelem" (takovej plechovej pasek), takze kdyz tam jde proud, zhavi vsechny. 2,0 zhavi i po zhasnuti zhavici kontrolky a ten cas je tak 2x tak dlouhej, co je doba, kdy sviti kontrolka. Jak to ma 2,2 netusim. Ted startuju az mi cvakne relatko (davno po tom, co zhasne kontrolka) a jaks taks to chyta, ale neni to uplne ono.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tak to já musím zaklepat, že startuju bez problému a to i o víkendu kdy bylo -18, žhavičům sice trvalo trošku dýl než se nažhavili a start trval o malinko déle (max o půl vteřiny), ale motor naskočil a žádný problém. Jezdím v drtivé většině na Vervu a žhaviče před startováním žhavím 3x.

Jinak když jsem viděl předpověď, tak jsem zauvažoval zda nezajet natankovat do Rakouska kde OMV prodává Winter Diesel, který má být až do -35 (Verva je jen do -26). Zkoušels jste ten Winter Diesel někdo ?
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

co tankuji aral, ten je do -32 a uz 3 zimu me to startuje bez problemu hned napoprve, zhavim jen 1x.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Odpovědět

Zpět na „Avensis“