Brzdy
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
univerzální destičky? univerzální kotouče?? ehm tomu fakt nevěř nic takového neexistuje...
mohou to býát brzdy určené třeba pro 10 modelu toyoty, ale pokdu nepasují bez upravy na tvoje tak to v žádnémpřípadě není určeno pro tvé auto, a pokud to ten mechanik dělá tak ej to hovado a uvažoval bych o stížnosti a žádosti oo debrání licence jelikož tím ohrožuje nejne tebe ale i ostatní na silnici.. není to žádná prkotina, jde přece o brzdy.. to je jako by řekl tenhel čep řízení je univerzální , jen s emusí tady uříznout...

mohou to býát brzdy určené třeba pro 10 modelu toyoty, ale pokdu nepasují bez upravy na tvoje tak to v žádnémpřípadě není určeno pro tvé auto, a pokud to ten mechanik dělá tak ej to hovado a uvažoval bych o stížnosti a žádosti oo debrání licence jelikož tím ohrožuje nejne tebe ale i ostatní na silnici.. není to žádná prkotina, jde přece o brzdy.. to je jako by řekl tenhel čep řízení je univerzální , jen s emusí tady uříznout...

-
- Řidič
Před lety jsem trochu dělal do obrábění kovů. Možná jsem ve škole na něco chyběl, ale když soustružením, což je třískové obrábění - materiál se fyzicky odebere, nějakou součást upravíš, není možné, že se sama po čase vrátí do PŮVODNÍHO (!!!) stavu. Ten materiál tam prostě CHYBÍ.Petr N. píše:Tak jsem nechal stočit ty kotouče brzd a si představ, že asi po tisíci km to začalo dělat znovu. Prý je to tím, že každý materiál má "pamět" a tudíž se to vrátilo zase do původního stavu.
Rozměry se samozřejmě mohou změnit vlivem tepelného namáhání, záleží na materiálu jak moc. Nevím z čeho jsou brzdové kotouče, ale vzhledem k předpokladu častého vystavování velkému tření je jistě použitý materiál s co nejmenší tepelnou roztažností.
"Paměť" mají pouze některé druhy plastů, příp. speciální slitiny kovů, kde se s touto vlastností počítá při jejich použití. Lze je třeba ohnout a při změně teploty se narovnají do původního tvaru. Na brzdách není nic takového potřeba.
Promiň, ale jestli Tvůj kamarád takhle vysvětluje opakování závady, na Tvém místě bych dal auto do jiného servisu, kamrád nekamarád. Tady už přestává legrace.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
"zkroucené" kotouče, "paměť" materiálu, doporučuje pročíst.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=4477
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=4477
- lake-bodom
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Nevite cim by mohlo byt, ze mi auto pri brzdeni "kope" do pedalu (je to jako prerusovany ABS?) Predni kotouce jsem daval uplne novy, desticky taky. Zadni vypadaji v pohode. Prezouval jsem pneu a tak ani kola to nejsou. V servisu mi rikali, ze to je ABS. Bud cidlo, nebo cela jednotka. ABS funguje, protoze kdyz prudce zabrznim na trave, tak se zapne. Da se nejak cidlo promerit? Nebo i cely ABS vypnout?? Diky moc, uz jsem z toho docela nestastnej
.

Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km