Keramická spojka

vše ohledně modelové řady MR2
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

furt sem ještě nevyřešil problém se spojkou 8)
potřeboval sem jestli mi někdo nevysvětlí na co jsou dva pístky na brzdovém válečku na převodovce....respektive jak se to správně odvzdušňuje...
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

to teda nevim co furt resis a odvzdusnis to stejne jak brzdy
Obrázek
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)

Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

no že se to odvzdušní to je jasný, ale pokud si dobře vzpomínám jsou tam šroubky na odvzdušnění dva, než budu pátrat po mechanice chci si být jistej že je to správně odvzdušněný.... :wink: protože vždycky sem viděl jen s jedním ne se dvěma-tak to řeším, chtěl sem vědět jakej je v tom systém :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

pokud by byla zavzdušněna tak nebude vystavovat vůbec. Problém může být v treci ploše. Může být pryč setrvačník nebo přítlak. Tipoval bych přítlak.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

libor12 píše:Myslím že problém nebude v lamele,ale přítlaku. Jinak zvuk by tam neměl být žádný. Mám na autě kovokeramiku a spolehlivě udusí 200hp z jakýchkoli otáček. Každopádně řaději tvrdý minerál s mosaznou drtí než kovokeramiku. Je schopna s přehledem přenést 450hp. O tom se tomu motoru v sérii jen může zdát. Jinak z Dokyho motoru zbyla exedy stage1 a lamela se nechá oblozit za pár kaček. Jinak doporučuji www.clutchnet.com
pro nás s 3sge na ho..., všechno maj jen na turbínu a pak na tu jejich voblíbenou verzi 5sfe-holt američani..., vzhledem k tomu že je jiná spojka nejen na turbíně, ale i na mr2 3ge mezi roky 91 a 95, tak 5 sfe tam stopro nepude
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

jaký máš typ přrvodovky? s54 má mrkev i velikost shodnou s turbínou. Jinak od doby psaní příspěvku se leccos změnilo a jsem schopen tady u nas zařídit obložení jak minerálem tak keramikou
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to libor12-já spojku zatím nepotřebuju-bohužel jsem předloni koupil nipparts, s kterou moc spokojenej nejsem, jenom sem to psal že na 3 sge jsem tam nikde nenašel, jinak nevim ale předloni když jsem sháněl spojku jak pro sebe na 3sge, tak pro známýho na 3 sgte u auto matějček-tak mi říkali že na atmosféru a na turbínu rozhodně není ta samá spojka-jenom z toho jsem to odvozoval, takže až budu shánět novou spojku, tak se obrátím na tebe, jelikož už bych tam chtěl trochu něco lepšího
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Obložení není problém. Minerál vyjde zhruba do 1500 a kovokeramika 4 plat s odstraněním odpružení kolem 3500. S niparts moc dobrou zkušenost nemám. Stačí ji víckrát podržet při ostřejším rozjezdu a doslova zmizí obložení. Hodím foto jedné co má najeto 3000km.
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

tak to je přesně ono-na normální denní ježdění, na který to z 90% využívám dobrý, ale párkrát jsem se snažil o ostřejší rozjezd a výsledek žádnej-na začátku prokluz, pouze to šíleně zasmrdělo..., tudíž se ti možná brzy ozvu... :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

takže takto vypadá aisin(prvovýrobový nd) po necelých 3000km a pár ostřejších rozjezdech :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Libore, ta fotka poví prd, což mohu potvrdit, spíše uved jak vysoká je tam vrstva kompozitu a kolik má být.. myslím že to poví více.
Ona totiž dle té fotky je tozavádející, kdybych ti nafotil ted novou exedy lameklu co sem dával do avíka tak řekneš že "takhle od oka" je to uplne to samé...

Když vemeš skutečne ojetou lamelu tak tam jde rozdíl proti nové poznat z výškového rozdílu mezi nejtky a povrchem lamely, což v tebou nafoceném případe je jeste OK..
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

tak se asi špatně díváš :) na třetím obrázku je to opotřebení krásně vidět,jak drážky už jsou pryč a ty na nové mají hloubku 0.7mm,rozdíl proti nove je 1.5mm dolu,to je sakra hodně na to že by měla vydržet alespon 100000km,nebo jsem s těmi km náročný?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

práve na třetím obrázku se mi zdá že je videt že tam ty drážky jeste jsou, alespon muj názor :)

další vec je že jednotliví výrobci se jaksi v mnoha případech nemohou shodnout na tlouštkách lamel takže i dkyž změříš nové lamely tak ti tam mnohdy 3-5 deseti z celkové tlouštky lítá sem tam.
Neříkám že ta lamela je top ale na druhoustranu bych ji nezatracoval, nebo snad zabírala a pracovala špatne než se vynadala? nejsem si vědom že by si Doky na cokoliv kolem spojky stěžoval..

EDIT : jeste k fotkám, jak sjem psal, porovnávám hlavne výšku kompozitu u nejtku, kde je to krásne videt i na té tvé fotce, když tiu ukážu lamely co tahám z auta ( a sám to taky jiste znáš ) tak jsou to lamely kde už ty nejtky jsou takřka v jedné rovine s povrchem lamely. Druhý vec je že ubytek obložení není rovnomerny - tím myslím že za další 3tis km "nezmizí" zase 1mm obložení...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

porovnavam aisin-aisin ne aisin exedy
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

libor12 píše:porovnavam aisin-aisin ne aisin exedy
ok.. nebudu ti brát tvuj názor, ale v tomto se proste neshodnem :) muj názor je že ta spojka spatná není a sám víš že jeste před vyndáním sloužila v pohode :) ( samozřejme otázkou je jak dlouho by sloužila ale to je myslím o řidiči, nechápu lidi co se spojkou najedou 100 a více tis km když me nikdy nevydrží víc jak 50-60tis :D asi sem prase.. ).

..už aby se M vrátila a já nemusel hlídat malou a mohl jít do dílny, ted tu jen vymýšlím hovadiny :D
Naposledy upravil(a) Idaho dne stř 14.04.2010, 20:04, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „MR2“