moc práce, to radši počkám až se tohle vy**sereja_ma píše:garfielld: tak sme na tom stejnezkus tam fouknout to druhe turbo co mas doma, treba to leti pres nej.
nezapomen ze ti sani zasvinuje odfuk z vika, zkus ho zrusit a uvidis, to dela hodne, ...garfielld píše:moc práce, to radši počkám až se tohle vy**sereja_ma píše:garfielld: tak sme na tom stejnezkus tam fouknout to druhe turbo co mas doma, treba to leti pres nej.
ale když sem si prohlížel to co je v autě, tak má dost zasviněnou turbínku(od oleje ze sání, to samí je na klapce i v cooleru), to druhý je úplně čistý, ale vůli(jesli se dá vůbec mluvit o vůli) mají obě stejnou
právě proto každému doporučuji budíky tlaku a teploty oleje. Z toho naprosto přesně určís kdy olej začne degradovat a nastává čas výměny. Zvlášť když se jezdí "kudla".Pavel Liška píše: Tlak oleje je stále stejný,ale teplota se mírně zvedá,tak jej vyměním.
Možná je to hloupej dotaz ale proč když u vás byla mimi na "kontrole",tak mi Honza řekl, že jste dolili 1l oleje a já s ní od výměny motoru najela 3 500km a to se mezi tím ještě ten olej měnil... Proč jste se tím tedy nezabývali proč to tak je?libor12 píše:můj limit je 0.5l na 10000km nebo 0.25l na 5000km. Poté se začnu zabývat tím proč.