Zimní pneu
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
ahoj, všeobecně se doporučuje dát spíš užší pneu na zimu.tomko píše:No ja ako čerstvý majiteľ neviem posudiť ako sa jazdí na yarisovi. Ale uvažujem o michellinach a chcel by som dať širšie gumy ako letné. čo vy na to?
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Tak na yarisce jezdime na Goodyear ultra grip 6 175/65 R14 na plechacich, gumy uplne vyborny v zime se s nima prohrabe clovek vsude.
Na druhym tezsim aute (saab) mame hankooky W440 195/65 R15, idelani do mesta kde je smes voda snih, odvadi jak blazni. Na horach take velmi slusne.
S tim dat uzsi gumu na zimu bych nesouhlasil. Jiz nejakou dobu se zabyvam prodejem gum a urcite tot tak neni. Pokud clovek jezdi prevazne po meste tak uricte na zimu dat klasickou ne uzsi. Pneumatiky ma lepsi kontakt s vozovkou a i v zime funguje lepe.
Samozrejme kdyz clovek zije nekde na horach ci nekde kde je snehu opravdu hodne tak uzsi je vzdy lepsi.
Na druhym tezsim aute (saab) mame hankooky W440 195/65 R15, idelani do mesta kde je smes voda snih, odvadi jak blazni. Na horach take velmi slusne.
S tim dat uzsi gumu na zimu bych nesouhlasil. Jiz nejakou dobu se zabyvam prodejem gum a urcite tot tak neni. Pokud clovek jezdi prevazne po meste tak uricte na zimu dat klasickou ne uzsi. Pneumatiky ma lepsi kontakt s vozovkou a i v zime funguje lepe.
Samozrejme kdyz clovek zije nekde na horach ci nekde kde je snehu opravdu hodne tak uzsi je vzdy lepsi.
Yariska 1,0 Blue - 51 kW - sportovni vzduchovy filtr - sportovni a kozeny packet - LED parkovacky - H4 65W Blue - 185/60 R14 Hankook K416- 175/65 R14 Goodyear UG6 -
-
- Člen Týmu
maju ich este niekde? mne bolo povedane ze dunlop sklad ich nema a predpokladam ze vsetci beru od nich.. iba ak by mal niekto vlastne zasobymil píše:Tak ja som predbezne vybrala Dunlop winter response, tohtorocny vitaz testov. Momentalne ho sice nemali, ale uz som nasla ineho predajcu, takze to pravdepodobne cez vikend objednam.
ja som teda objednal Bridgestone Blizzak LM-20, ale tiez nie je iste ci budu

btw ze vitaz testov, ked pozeram to hodnotenie, tak je to skor taka sranda, ze znamka za komfort, opotrebenie, no nieco sa hodnotit musi
velmi male rozdiely v tom teste
- KiciDevil
- Navigátor
Zimne Gumy
Ja som cez internet kupil GoodYear Ultragrip 7+ 185/60/15
no maju V profil fakt pekne ale troska drahsie este ich nemam obute tak uvidime
no maju V profil fakt pekne ale troska drahsie este ich nemam obute tak uvidime

3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
barum
Já mám Barum PolarisII. 185/60 R15.Jezdil jsem jednu sezónu a jsou dosti slabé.Auto jde celkem rychle do smyku.Nejhorší jsou malé kruhové objezdy.Je třeba dávat pozor.Užší by byly asi lepší, ale kupoval jsem liťáky a originál plechy mi zbyly.
- bruno75
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: barum
Sorry ale na to si ako prisiel, ze uzsie by boli lepsie. Ono uz davno neplati to co kedysi tvrdili, ze zimne maju byt uzke lebo sa lepsie prehrabu cez sneh.todler píše:Já mám Barum PolarisII. 185/60 R15.Jezdil jsem jednu sezónu a jsou dosti slabé.Auto jde celkem rychle do smyku.Nejhorší jsou malé kruhové objezdy.Je třeba dávat pozor.Užší by byly asi lepší, ale kupoval jsem liťáky a originál plechy mi zbyly.
Aj pri zimnych plati, ze cim vacsia dotykova plocha tym lepsie.
Na octavke II mam Polaris II v sirke 195 a nepovedal by som, ze mam problem ani pri dooost rychlom prejazde kruhacmi za mokra a aj za snehu.
Na Yarisovi mam Michelin Alpin A3 v sirke 185 a tie drzia velmi podobne ako na tej octavii aj ked je pravda, ze vaha auta je uplne ina.
Ono si treba uvedomit, ze neplati umera v sirke...teda ak je guma dobra v rozmere napriklad 195 nemusi byt dobra napriklad v rozmere 165 alebo 225.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
- KiciDevil
- Navigátor
Gumy su obute a nemam zatial najmensie vyhrady. Uz nepocuvam ludi co tvrdia ze je jedno ake gumy kupis. Nieje. GY idu pekne potichucky a sedia ako prikovane. Este skuska na snehu nebola no dufam ze budu ok. 

Naposledy upravil(a) KiciDevil dne úte 20.11.2007, 07:40, celkem upraveno 1 x.
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)