Zimní pneu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

No ja ako čerstvý majiteľ neviem posudiť ako sa jazdí na yarisovi. Ale uvažujem o michellinach a chcel by som dať širšie gumy ako letné. čo vy na to?
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

tomko píše:No ja ako čerstvý majiteľ neviem posudiť ako sa jazdí na yarisovi. Ale uvažujem o michellinach a chcel by som dať širšie gumy ako letné. čo vy na to?
ahoj, všeobecně se doporučuje dát spíš užší pneu na zimu.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Tak na yarisce jezdime na Goodyear ultra grip 6 175/65 R14 na plechacich, gumy uplne vyborny v zime se s nima prohrabe clovek vsude.

Na druhym tezsim aute (saab) mame hankooky W440 195/65 R15, idelani do mesta kde je smes voda snih, odvadi jak blazni. Na horach take velmi slusne.

S tim dat uzsi gumu na zimu bych nesouhlasil. Jiz nejakou dobu se zabyvam prodejem gum a urcite tot tak neni. Pokud clovek jezdi prevazne po meste tak uricte na zimu dat klasickou ne uzsi. Pneumatiky ma lepsi kontakt s vozovkou a i v zime funguje lepe.

Samozrejme kdyz clovek zije nekde na horach ci nekde kde je snehu opravdu hodne tak uzsi je vzdy lepsi.
Yariska 1,0 Blue - 51 kW - sportovni vzduchovy filtr - sportovni a kozeny packet - LED parkovacky - H4 65W Blue - 185/60 R14 Hankook K416- 175/65 R14 Goodyear UG6 -
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivos »

Ahoj já volím jen osvědčenou kvalitu a na zimu jsem si koupil opět pneu good year ultr grip 7. Je to super guma za super cenu, vydrží toho spoustu a navíc vítěz testu zimních gum na adac.de

Takže volba byla jasná :) :D
pstros
Člen Týmu

Příspěvek od pstros »

Jezdil sem na nich minulou zimu a sem s nima spokojenej.Jezdim kazdy den do prace 25 km v Krusnych Horach.Nikdy se mi nestalo,ze bych nedojel.Ja osobne doporucuju.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

Tak ja som predbezne vybrala Dunlop winter response, tohtorocny vitaz testov. Momentalne ho sice nemali, ale uz som nasla ineho predajcu, takze to pravdepodobne cez vikend objednam.
:-)
Veronka a Tomáš
Člen Týmu

Příspěvek od Veronka a Tomáš »

Zimne pneu na Yarisa urcite Michelin Alpin A3 a urcite nie sirsie ako orig.
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

mil píše:Tak ja som predbezne vybrala Dunlop winter response, tohtorocny vitaz testov. Momentalne ho sice nemali, ale uz som nasla ineho predajcu, takze to pravdepodobne cez vikend objednam.
:-)
maju ich este niekde? mne bolo povedane ze dunlop sklad ich nema a predpokladam ze vsetci beru od nich.. iba ak by mal niekto vlastne zasoby

ja som teda objednal Bridgestone Blizzak LM-20, ale tiez nie je iste ci budu :)

btw ze vitaz testov, ked pozeram to hodnotenie, tak je to skor taka sranda, ze znamka za komfort, opotrebenie, no nieco sa hodnotit musi
velmi male rozdiely v tom teste
Fox
Člen Týmu

Příspěvek od Fox »

Souhlasím s Michelinkama... Mam 185/60 r15 a jsem moc spokojenej... Je to pěkný svezení... I na mokru pěkně drží. V práci mam na Fabii Barum Polaris II a to je hrůza.... A po 20tkm jsou gumy skoro na odpis.
Toyota YARIS 1,0 TERRA COOL
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Ja som dal na yariska Micheliny Alpin Y.Na stránkach Michelinu je špecifikačná tabulka ktorá po vyplnení údajov o aute odporučí aká je na daný typ auta najvhodnejšia letná alebo zimná guma.Je to tak trochu z ich strany reklama ale poteší,že si zvolíš akože tie správne pneumatiky.
KiciDevil
Navigátor

Zimne Gumy

Příspěvek od KiciDevil »

Ja som cez internet kupil GoodYear Ultragrip 7+ 185/60/15
no maju V profil fakt pekne ale troska drahsie este ich nemam obute tak uvidime :)
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
todler
Navigátor

barum

Příspěvek od todler »

Já mám Barum PolarisII. 185/60 R15.Jezdil jsem jednu sezónu a jsou dosti slabé.Auto jde celkem rychle do smyku.Nejhorší jsou malé kruhové objezdy.Je třeba dávat pozor.Užší by byly asi lepší, ale kupoval jsem liťáky a originál plechy mi zbyly.
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: barum

Příspěvek od bruno75 »

todler píše:Já mám Barum PolarisII. 185/60 R15.Jezdil jsem jednu sezónu a jsou dosti slabé.Auto jde celkem rychle do smyku.Nejhorší jsou malé kruhové objezdy.Je třeba dávat pozor.Užší by byly asi lepší, ale kupoval jsem liťáky a originál plechy mi zbyly.
Sorry ale na to si ako prisiel, ze uzsie by boli lepsie. Ono uz davno neplati to co kedysi tvrdili, ze zimne maju byt uzke lebo sa lepsie prehrabu cez sneh.
Aj pri zimnych plati, ze cim vacsia dotykova plocha tym lepsie.
Na octavke II mam Polaris II v sirke 195 a nepovedal by som, ze mam problem ani pri dooost rychlom prejazde kruhacmi za mokra a aj za snehu.
Na Yarisovi mam Michelin Alpin A3 v sirke 185 a tie drzia velmi podobne ako na tej octavii aj ked je pravda, ze vaha auta je uplne ina.
Ono si treba uvedomit, ze neplati umera v sirke...teda ak je guma dobra v rozmere napriklad 195 nemusi byt dobra napriklad v rozmere 165 alebo 225.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

len ono si mozno treba uvedomit ze uzsia pneu a lahsie auto sa lahsie vyhrabe zo snehu
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Gumy su obute a nemam zatial najmensie vyhrady. Uz nepocuvam ludi co tvrdia ze je jedno ake gumy kupis. Nieje. GY idu pekne potichucky a sedia ako prikovane. Este skuska na snehu nebola no dufam ze budu ok. :shock:
Naposledy upravil(a) KiciDevil dne úte 20.11.2007, 07:40, celkem upraveno 1 x.
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“