Nová cvt 2009.

vše ohledně modelové řady Rav 4
Kristina Ohlídalová
Člen Týmu

Příspěvek od Kristina Ohlídalová »

Ahoj Von.....!

Můj otec si koupil Suzuku Gr. Vitara (nová v vsrpnu 2008) benz. a měl stejný "problém".
Jel do servisu, který má prodejce ve Fryštáku u Zlína , ten s tím "něco" udělal a už mu to od té doby nedělá.
Vzhledem k tomu, že tomu absolutně nerozumím, tak jsem z toho tak trochu jelen :oops:
Zatím jsi druhý, kdo mi říká, že je to tak O.K. První byl servis (prodejce) ve Zlíně.
Tak ještě třeba pár takových poznatků a budu v klidu
:lol:
Kri
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

Kristina,

Asi mu tam dali novy SW (za predpokladu, ze to Suzuki opravilo).

Ta Toyota ma asi takyto algoritmus (aspon som to tak pochopil z prirucky):

Okamzita spotreba [L/100km] = (spotreba paliva za 20 otacok motora v L) / (prejdena vzdialenost za 20 otacok motora v KM)

Takze, ak auto spoji, vypocet musi nutne ukazat nekonecne velku spotrebu na 100km. Ono to svoju logiku ma ...

R.
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

Takze ako som slubil prikladam dalsie skusenosti.

Cez sviatky som presiel cca. 450km za 3 dni, rozlozenie bolo asi taketo:
- cca.50km po meste
- 100km po dialnici
- 10km po polnej ceste

Jazdil som predpisovo a kludne, kedze je to este v zabehu, t.j. 50-60kmh v meste, 90-100kmh mimo mesta a 110-130kmh na dialnici. Nevytacal som to cez 4000 (az na jednu vynimku pri predbiehani dole kopcom ked som isiel na 6000 na 2-3 sekundy).

Trasa bola prevazne kopcovita, t.j. dialnica medzi PP a Hybe, Vysoke Tatry, 2 krat prejazd Certovicou a Ciernym Balogom, kopce okolo BB.

Asi 300km bolo s plne nalozenym autom (2 dospely, dve male deti a plny kufor) + klima. A mam zalozene priecne nosice. Teplota okolo 0 +/- 2 stupne.

Spotreba podla pal. pocitaca 8,6 l/100km

Otacky motora pri 50-60kmh do 1500
Otacky motora pri 90-100kmh od 1800 do 2000
Otacky motora pri 130kmh okolo 2400-2500
(Plati na rovnej ceste)

Pri jazde hore Certovicou som vyskusal aj mod Sport a motor sa drzal okolo 4000 otacom/min stale.

Radenie packami je rychle a velmi prakticke pri predbiehani.

Pri uplnom zosliapnuti plynu je mensie oneskorenie, ale vobec nie dramaticke.

Auto taha aj do kopca. Pri nastavenom tempomate sa rychlost prakticky nemeni a otacky zacnu plynule stupat tak aby sa rychlost udrzala.
Ak nie je zapnuty tempomat, tak rychlost mierne klesne 5-10kmh, kym zacnu otacky rast aby sa udrzala rychlost (aspon tak nejam si to pamatam).

Auto nema ani nejaku vyraznu tendenciu zrychlovat pri jazde dole kopcom (tiahlym). Mierne zrychli cca 5-10kmh a potom rychlost udrzuje ...

Celkovy dojem z auta velmi pozitivny.
Jedina velmi mala pripomienka je, ze volant sa neda pre mna nastavit dost vysoko (som vyssej postavy) a tak obcas zachytim packy radenia pri toceni volantu a sucastnom brzdeni.
Takze vyssie osoby nech si idu zajazdit.
VonSatrapold
Navigátor

Příspěvek od VonSatrapold »

Servus Ritchie. Dakujem za velmi uzitocne info. Ak budes mat cokolvek nove, hod to sem, budem velmi rad. Ja v podstate uz iba cakam kedy sa bude dat objednat faceliftovana verzia a okamzite objednavam. Inac momentalne sa da podla toyotackeho cennika uz objednat z MR 2009 iba vybava lux a aj to uz nie vsetky farby. Je teda uz uplne jasne ze MR 2009 konci. Uz sa moc moc tesim. A dufam ze im to uz nebude dlho trvat
VonSatrapold
Navigátor

Servus Ritchie. Mozes sem hodit nejake nove postrehy ako sa Ravka s MDS sprava na zasnezenych cestach?
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

VonSatrapold píše:Servus Ritchie. Mozes sem hodit nejake nove postrehy ako sa Ravka s MDS sprava na zasnezenych cestach?
Ahoj,

Jednoducho povedane, sprava sa dobre. Ja zijem v 1000mnm takze snehu si uzijem dost kazdy rok a prave preto som kupovat SUV. RAVka jazdi velmi dobre na snehu. Ani so starou CRV ani s RAVkou som na snehu este nemal problem.

Teraz som s nou bol akurat v Rakusku lyzovat, takze som presiel 1400km a islo sa perfekne. Je to velmi prijemne auto aj na dialnice. Po nastaveni tempomatu, uz netreba nic robit len tocit volantom. Cim dalej tym viac mam rad CVT prevodovku. Kludna ticha jazda.

S tou spotrebou je to ale trosku ina kava.

Po najazdeni 2300 km mam priemer 9,4l ale z toho 1300 bolo s 480l skiboxom na streche ;) 1800km s plnym autom a asi 500km kratke trate cca. 15-30km.

Toto su moje posledne skusenosti:

Cesta z vychodu do BA s plnym autom a skiboxom - priemer 8.3l ale tempomat na dialnici na 110kmh a malo aut

Cela cesta z vychodu do Schladmingu (po S6 co je dost kopcovite) s plnym autom a skiboxom - priemer 8.5l ale tempomat na dialnici na 110kmh a asi 30min v zapche

Najazdene asi 40km po Schladmingu (kratke zvdialenosti kazdy den a dost kosa) zdvyhlo priemer na 8.9l

Cesta naspat s uz 120kmh na dialnici, bola 9.3l (ale dost fukalo).

Moje postrehy ohladne spotreby su taketo:
- vysoka spotreba so studenym motorom
- nie velmi vchodna ak sa ma jazdit vela po meste
- idealna rychlost na dialnici do 130kmh (pri 110 toci motor mierne nad 2000 otacok/min pri 130 to uz je nad 2500)

Podla mna je to dobre rodinne auto pre ludi na vidieku (teda mimo velke mesto), ktory nejazdia pravidelne dlhe trasy a dodrzuju predpisy.

Z ohladom na spotrebu, by som ho urcite neodporucal do mesta, pre pretekarov a rychle jazdy na dialnici.

Ja som velmi spokojny, kupoval som ju s tym, ze realna spotreba bude pod 9l a stale verim, ze tam sa dlhodobo aj dostanem.

/R

P.S. K tej spotrebe este tolko, trasu do rakuska absolvoval aj znamy na novej CRV diesel, tiez mal ski box (ale mensi cca. 300l) a trochu tazsie auto (viezol dospelych miesto deti), na dialnici 130kmh. Spotrebu mal 8.5l nafty. Ja ako som spominal 8.5l benzinu.
VonSatrapold
Navigátor

Zdar Ritchie, opat dakujem za info. Podla mna aj mas spotrebu pod 9 litrov, ved stresny nosic urcite zdvihne spotrebu aj o 1 liter. A este v zime... V kazdom pripade na SUV s automatom je podla mna spotreba pod 10 litrov super, ved to ani dieslely s automatom nie su na tom o moc lepsie. Zaujimalo by ma este, ako si spokojny s realnym chovanim auta pri nutnosti predbiehania. Klasicka situacia, ides mimo obec a pred Tebou avia ktora sa vlacie 75, oproti kazdu chvilu auta, takze sa musis nejaku dobu vliest kusok za nou a vystriehnut moment kedy nie je nic oproti a vtedy potrebujes co najrychlejsie predbehnut. Skusal si to? Si spokojny?
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

VonSatrapold píše:Zdar Ritchie, opat dakujem za info. Podla mna aj mas spotrebu pod 9 litrov, ved stresny nosic urcite zdvihne spotrebu aj o 1 liter. A este v zime... V kazdom pripade na SUV s automatom je podla mna spotreba pod 10 litrov super, ved to ani dieslely s automatom nie su na tom o moc lepsie. Zaujimalo by ma este, ako si spokojny s realnym chovanim auta pri nutnosti predbiehania. Klasicka situacia, ides mimo obec a pred Tebou avia ktora sa vlacie 75, oproti kazdu chvilu auta, takze sa musis nejaku dobu vliest kusok za nou a vystriehnut moment kedy nie je nic oproti a vtedy potrebujes co najrychlejsie predbehnut. Skusal si to? Si spokojny?
Predbieha dobre. Oneskorenie na stlacenie plynu tam je, ale podla mna je ovela mensie ako pri manuale podradenie na nizsiu rychlost. Nevraviac o tom, ze v takejto situacii, si ja podradim packou uz vopred a podrzim motor v otackach, potom to zrychlenie je okamzite.
VonSatrapold
Navigátor

Nazdar Ritchie, zase ja otravujem, hehe. V maji by som uz mal mat tu Ravku MDS. Mas nejake nove postrehy? Spotreba sa neznizila?

A este jedna otazocka. Skusal si s tym uz aj nejaku polnu cestu? Tzn. pomalu jazdu do kopca?
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

VonSatrapold píše:Nazdar Ritchie, zase ja otravujem, hehe. V maji by som uz mal mat tu Ravku MDS. Mas nejake nove postrehy? Spotreba sa neznizila?

A este jedna otazocka. Skusal si s tym uz aj nejaku polnu cestu? Tzn. pomalu jazdu do kopca?
Ahoj VonSatrapold,

V poslednej dobe som najazdil strasne malo, takze ziadne nove postrehy nemam.

Na polnej ceste som s nou nemal problem, aj asistent zjazdu z kopca fungoval bezchybne.

Aku verziu si objednal? A budes mat aj rezervu?

R.
VonSatrapold
Navigátor

No este zatial nedali presný rozpis nových výbav, ale z Nemecka sa mi podarilo zohnat interny letak Toyoty tak viem presne zmeny v nemeckej Ravke, snad nebudu moc odlisne od CZ+SK ravky. Takze hlavna zmena okrem faceliftu prednej kapoty je v tom, ze pribudol vo vyssich vybavach novy druh potahu kombinacia koza+alcantara (akysi umely semis ktory je udajne ovela priedysnejsi a odolnejsi ako koža). Tak asi zoberiem vybavu ktora uz bude obsahovat tento potah - tzn. asi Luxka to bude. Naviac ta luxka ma v Nemecku uz aj cuvaciu kameru v spatnom zrkadle co by ma teda potesilo.

Co sa tyka rezervy, tak v nemeckej obdobe luxky uz nebude, co je uplne smutne, dufam ze do nasej to daju, inak ma drbne. Ako SUV-cko bez rezervy to fakt napadne iba psychopatov. Ono sa to v podstate ani neda vyriesit ak dostanes velku dieru do kolesa (co sa moze stat na polnej ceste kde trcia ostre kamene) . Mala sa da opravit sprayom, ale rozrazena guma ma uplne odstavi, no vravim dufam ze tam to koleso bude, v nasej Toyote este nic nove nevedia ohladom Slovenskych vybav a cien.

Mal by som jednu technicku otazku na Teba, mozno mi to vies povedat. Ta CVT prevodovka taha uz od zaciatku otacok, alebo je to ako v niektorych inyc autach (napr. Ford), ze do 20 km/h je zapnuty klasicky HDM a az nad touto rychlostou nastupuje CVT? Pytam sa Ta preto, lebo mozno to mas rozpisane v navode na pouzitie a ak by to bolo takto, to by ma celkom tesilo, lebo potom sa netreba bat, ze v tazsom kopci pri pomalej jazde sa nicia kuzele, pripadne pas na CVT cke.
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

No ohladne toho menica ti neviem povedat. Auto taha dobre, nemam pocit, ze by bolo lenive, aj ked je to benzin, takze neda sa porovnat s diezlom.

Ja som kupoval Lux, hlavne koli bezklucovemu systemu a tam bola aj koza aj rezerva. Auto bez rezervy by som osobne nechcel, u mna by to bol dovod ist o dum dal ...
VonSatrapold
Navigátor

Tak, nova Kravka MDS je objednaná. Už sa moc teším.
ritchie12
Člen Týmu

Příspěvek od ritchie12 »

VonSatrapold píše:Tak, nova Kravka MDS je objednaná. Už sa moc teším.
A bude aj s rezervou? Inak na stranke je stale stara cena aj ceny. Je nova lacnesia alebo drahsia?
VonSatrapold
Navigátor

Je lacnejsia. Vybava lux je v podstate v cene byvalej sol. Ale zato tie trúby fakt zobrali rezervu zo zadných dverí. Namiesto nej je sada na opravu kolesa (kompresor+nejaky sajrajt čo sa pusti do kolesa) Na opravu bežného defektu stačí ale keď si na poľnej ceste rozdrapím celé koleso tak neviem ako to budem riešiť. Nechápem prečo to spravili, tam je asi to zníženie ceny. No radšej by som dal rovnakú cenu ako pri starej a mal rezervu. No čo, budem musieť jazdiť opatrne na ostrých kameňoch. Namiesto kože na sedačkách je kombinácia koža (boky) + alcantara (sedáky a operadlá) čo sa mi páči. Proste niečo zlepšili a niečo zbytočne dodrbali. Oficiálne ju asi zavesia na stránku až od 1.5.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“