Přehřívání motoru
Reakce na Pavla_CK
Nejen roky, ale i ty kilometry odpovídají - nyní mám 256tis.km. A vše přesně jak píšeš - při >+30st.C na dálnici na kopci je nejkrizovější situace. Ve všech ostatních jízdních režimech nic, chlazení naprosto bezproblémové.
Ještě jsem se rozpomněl, že mám dobré zkušenosti s přípravky Wynn´s, a dívám se, že mají čistič chladících systémů:
http://www.e-wynns.cz/soubory/technicke ... rflush.pdf
tak to asi ještě vyzkouším, protože tak jak píšeš: levnější náhrady chladičů sice nejsou zanešené, ale kvalitativně se originál Cariňáckým asi nemůžou moc rovnat.
Pavle, moc děkuji za všechny informace. Nejsou v tom tedy žádné čáry, žádná magie, ale prostě to patrně bude ona primitivní věc - zanešený chladič.
Ještě jsem se rozpomněl, že mám dobré zkušenosti s přípravky Wynn´s, a dívám se, že mají čistič chladících systémů:
http://www.e-wynns.cz/soubory/technicke ... rflush.pdf
tak to asi ještě vyzkouším, protože tak jak píšeš: levnější náhrady chladičů sice nejsou zanešené, ale kvalitativně se originál Cariňáckým asi nemůžou moc rovnat.
Pavle, moc děkuji za všechny informace. Nejsou v tom tedy žádné čáry, žádná magie, ale prostě to patrně bude ona primitivní věc - zanešený chladič.
Carina E T19 2,0 liftback 1997
Možná bych ušetřil za ty přípravky a rovnou to vyměnil. Jednak to byla první větší oprava (kromě táhel stabilizačních tyčí a kotoučů), jednak mi mechanik výměnu doporučil s tím, že chladič na carině nění moc předimenzovanej a tedy na usazeniny citlivej. Ten neznačkovej bych nezatracoval, stál půlku originálu a po opravě skoro tři roky dobře slouží . Jen bych ho příště vyzkoušel na tlak. Jinak nevím, kolik najezdíš, ale okolo 350 tkm bych zkontroloval uhlíky alternátoru. Jak byly krátký a bez přítlaku, alternátor se spálil. Poslední, co mě posledních léta trápí je koroze trubky od hrdla do nádrže. Při plný nádrži vyteče pod auto tak půl litru paliva. Možná to je ale něčím jiným a ta hluboká koroze mě jen mate. Není tam vidět. Nesetkal ses s tím někdy? Díky
Pavel Avensis SOL kombi 2.0 2002
Přípravky
Onen zmiňovaný přípravek stojí 170Kč, takže asi ten půlhodinový pokus uskutečním. Jde o to, že mě tahle závada zas až tolik zatím netrápí, protože se objevuje jen v létě na dálnici někde u moře a nebo při letním rychlém stoupání po D8 do Německa. Ale díky tvým radám vím, o co pravděpodobně jde, čili pokud i potomto pokusu při příštím letním výstupu do Německa půjde ručička nahoru, tak chladič vyměním, abych si v létě u moře nemusel zapínat topení 
Děkuji za tip s uhlíky alternátoru, to bych mohl prohlídnout.
S korozí jsem se musel vypořádat jen na spodních hranách obou pravých dveří, ale nebyla to žádná tragédie, jinak nikde nic. Je pravda, že o spodek hodně dbám, občas ho vystříkám wapkou a dutiny i spodek mám ošetřený a občas třeba hranu prahu (oťukanou od kamínků) přestříknu nějakým tím přípravkem na bázi kaučuku.
Pokud jde o únik benzínu z hrdla nádrže, tak to jsem nezaznamenal a vlastně ani nevím kudy ta trubka vede. Nebylo by řešením do trubky strčit hadici o nepatrně menším průměru než je otvor? Pokud vyteče "jen" půl litru paliva, tak pravděpodobná díra bude někde poměrně vysoko (jen o velikost půllitru níže pod hrdlem nádrže) a tohle by mohlo pomoc.
Při zmínce o "trápení" jsem si vzpomněl, že mě "trápí" (to je v tomto případě a u tohoto auta velmi přehnané slovo
) vrzající dveře - vrzají pravděpodobně ty omezovače dveří. Po nastříkání WD-40kou to chvíli dá pokoj, ale za čas je to to samý. S tím se asi moc dělat nedá, co? No, každopádně to je jen opravdu detail.
V každém směru platí, že Carina je velmi kvalitní technicky vyspělé auto a je radost ho mít!
Moc se mi líbí první odstavec z návodu k obsluze: "Vítejte ve stále se rozrůstající skupině lidí, kteří jezdí Toyotou. Jsme pyšní na vyspělou techniku a kvalitu každého vozidla, které jsme vyrobili." (Toyota Motor Corporation).

Děkuji za tip s uhlíky alternátoru, to bych mohl prohlídnout.
S korozí jsem se musel vypořádat jen na spodních hranách obou pravých dveří, ale nebyla to žádná tragédie, jinak nikde nic. Je pravda, že o spodek hodně dbám, občas ho vystříkám wapkou a dutiny i spodek mám ošetřený a občas třeba hranu prahu (oťukanou od kamínků) přestříknu nějakým tím přípravkem na bázi kaučuku.
Pokud jde o únik benzínu z hrdla nádrže, tak to jsem nezaznamenal a vlastně ani nevím kudy ta trubka vede. Nebylo by řešením do trubky strčit hadici o nepatrně menším průměru než je otvor? Pokud vyteče "jen" půl litru paliva, tak pravděpodobná díra bude někde poměrně vysoko (jen o velikost půllitru níže pod hrdlem nádrže) a tohle by mohlo pomoc.
Při zmínce o "trápení" jsem si vzpomněl, že mě "trápí" (to je v tomto případě a u tohoto auta velmi přehnané slovo

V každém směru platí, že Carina je velmi kvalitní technicky vyspělé auto a je radost ho mít!

Moc se mi líbí první odstavec z návodu k obsluze: "Vítejte ve stále se rozrůstající skupině lidí, kteří jezdí Toyotou. Jsme pyšní na vyspělou techniku a kvalitu každého vozidla, které jsme vyrobili." (Toyota Motor Corporation).
Omezovače dveří
No jo, Floki, takové jednoduché (až primitivní
) řešení a mě to nenapadlo! Jsem to ale kus pitomce
. Máš pravdu, dík 

Vyčištění chladiče
Vím, že tohle téma není teď na podzim aktuální, ale chci se podělit s novými zkušenostmi. Nakonec jsem tedy použil přípravek na pročištění chladícího systému. Postup je takový, že se vypustí chladící kapalina, nalije se čistič (vyplachovač) chladících systémů do chladiče (ne do expansní nádobky), dolije vodou a motor se nechá běžet na volnoběh 10-20 minut. Pak se voda nechá vychladnout, vypustí se, chladící systém se prolije vodou a nalije nová kapalina.
Pozn.: protože se nepodaří vypustit úplně vše, tak je pak dobré naplnit systém jen obyčejnou vodou, chvilku na to jezdit a znova vše vypustit a až pak napustit nemrznoucí směs.
Představíme-li si na ukazateli teploty dole u "C" nulu a nahoře u "H" stovku, tak před touto čistící procedurou se běžně ručička teploty pohybovala tak kolem 48-50-ti. Na dálnici v letním počasí i kolem 75-90 (při stoupání u moře i 100 a korigování topením
). Po této čistící proceduře jsem se přes 48 nedostal ani při asi 8 kilometrovém rychlém stoupání po dálnici do Německa, avšak dojem z pokusu kazí ten fakt, že to bylo teď na podzim při nižších teplotách. Rozřešení tohoto tématu tedy přijde až s vyššími teplotami (čili tak za půl roku), ale už nyní lze říci, že ke zlepšení došlo a pokud by to nebylo ještě úplně ono, tak čištení zopakuji. Je to dobrá zpráva pro ty, kteří se s tímto problémem setkají a možná rada všem, aby si při výměně chladící kapaliny preventivně systém nějakým podobým přípravkem vyčištili.
Pozn.: protože se nepodaří vypustit úplně vše, tak je pak dobré naplnit systém jen obyčejnou vodou, chvilku na to jezdit a znova vše vypustit a až pak napustit nemrznoucí směs.
Představíme-li si na ukazateli teploty dole u "C" nulu a nahoře u "H" stovku, tak před touto čistící procedurou se běžně ručička teploty pohybovala tak kolem 48-50-ti. Na dálnici v letním počasí i kolem 75-90 (při stoupání u moře i 100 a korigování topením

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Re: Omezovače dveří
K vrzajícím dveřím by ti mohlo pomoct todle:GammaRay píše:No jo, Floki, takové jednoduché (až primitivní) řešení a mě to nenapadlo! Jsem to ale kus pitomce
. Máš pravdu, dík
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... F8e+carina
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Odpovědi
Georgin - vadný termostat by se projevoval bez ohledu na počasí, rychlost a zatížení. Přehřívání se projevovalo jen při vyšším zatížení (dálnice) v létě.
Stan - díky za odkaz
Stan - díky za odkaz

Chladič a expansní nádobka
Zjistil jsem, že po "vyčištění chladícího systému" mi někde nepatrně uniká chladící kapalina. Kde pátrat? Asi chladič, hadice... ani vlastně nevím, kde je vodní čerpadlo. Zkusím ještě nějaký ten přípravek na utěsnění chladících systémů, ale zas abych si s tím znovu neucpal chladič
Mimochodem: kde jste kdo kupoval nový chladič?
A nevíte někdo, na jakém principu dochází k doplňování kapaliny z expansní nádobky? Beru, že v chladícím okruhu vzniká přetlak, tak jak při chybějící kapalině si to může "nasát" z expansní nádobky tou dutou tyčkou
Díky za jakékoliv info

Mimochodem: kde jste kdo kupoval nový chladič?
A nevíte někdo, na jakém principu dochází k doplňování kapaliny z expansní nádobky? Beru, že v chladícím okruhu vzniká přetlak, tak jak při chybějící kapalině si to může "nasát" z expansní nádobky tou dutou tyčkou

Díky za jakékoliv info

DICompRacing Team
Dobře, děkuji za informace, když tak vím, kam se obrátitIdaho píše:Noname 3-3,2tis, od thermotecu cca 3300-3500 , lepší / nissens atd.. / za cca 4tis +
vše mohu dodat ( SZ )

Re: Chladič
Nějaký kontakt by nebyl?Pepa píše:Já ho mám od Idaha ještě v akci , za 2 600,-![]()
![]()